Home / Saç / Uzun Saç Bakımı İçin Tavsiyeler | 2021
Uzun Saç Bakımı İçin Tavsiyeler
Uzun Saç Bakımı İçin Tavsiyeler

Uzun Saç Bakımı İçin Tavsiyeler | 2021

Uzun Saç Bakımı İçin Ne Yapmalısınız?

Günlük yaşam stresi, çevresel etmenler, yetersiz beslenme gibi nedenlerden dolayı uzun saç hayal olabilir. Fakat, her ne kadar zor görünse de uzun saç için, pratik ve size özel bir saç bakım rutini size zamandan ve paradan tasarruf kazandıracaktır. Uzun saç bakımı zaman zaman zorlasa da pes etmemeyi öğretir. Uzun saçlılar hayatta her güçlükle mücadele edebilir.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, eğer aşırı oranda saç incelmesi ve dökülmesi yaşıyorsanız öncelikle bir uzmana başvurmalısınız. Uzman doktor saç yapınızı analiz ederek gerekli tahlilleri yapar ve problemin arkasındaki nedenin ne olduğunu ve tedavi yöntemlerini size kesin bir şekilde bildirir. Uzun saç bakımı hakkında merak edilenleri ve tavsiyelerimi sizlerle paylaştım. Uzun saç bakımı yapıyorsanız deneyimlerinizi aşağıda yorum yaparak tüm okuyucuyla paylaşabilirsiniz.

Uzun Saç
Uzun Saç

Sağlıklı Uzun Saç İçin Haftada İki kez Yağ Uygulaması Yapın

Doğru beslenme, tüm vücut sağlığında olduğu gibi saçlarınız için de önemlidir. Köklerin yağlanması, saçlarınızın uzun ve güçlü gelişimine yardımcı olur. Saçınızı besler ve güçlendirir. Sağlıklı uzun saçların sırrı filan yok. Biraz bakım her şeyi iyi eder. Doğal yağlarla içli dışlı olmaya özem gösterin. Zeytinyağı veya badem yağı bu noktada işinize yarayacaktır.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Erkek Saç Uzatma Yöntemleri

Saç derisine cildi yakmayacak sıcaklıkta yağ uyguladıktan sonra, parmak uçlarınızla kafa derinize masaj yapın. Kafa derinizden başlayarak saç uçlarınıza kadar bu uygulamayı devam ettirin. Yağın saçlarınız tarafından iyice emilmesini sağlamak için, başınızın etrafına sıcak havlu sarın ve 10 dakika bekleyin.

sari siyah uzun sac ombre uygulamasi
Sarı siyah uzun saç ombre uygulaması

2 Saat sonra hafif bir şampuanla saçınızı yıkayın. İlk uygulamadan sonra bile belirgin bir şekilde iyileşme fark edebilirsiniz. Otlarla zenginleştirilmiş yağlar, saçınızın gücünü arttırır ve kan dolaşımını hızlandırır. Böylece dayanıklı, kalın telli saçlar hayal olmaktan çıkar.

Sağlıklı Uzun Saç İçin Düzenli Olarak Saç Diplerine Masaj Yapın

Masaj, en basit ve en rahatlatıcı saç bakım uygulamalarından biridir. Kan dolaşımını arttırır ve tüm vücutta kan akışını hızlandırır. Saç diplerine masaj yapmak için, Hindistan cevizi, badem veya lavanta yağı kullanabilirsiniz.

kisa saclar icin ombre uygulamasi
Kısa saçlar için ombre uygulaması

Uzun saç için Bilinen en iyi ve doğal ev ilaçlarından birisi olan yağ masajı saçlarınızın uzamasına, saç diplerindeki kalıntıların atılmasına, kan dolaşımını hızlandırarak saç köklerinin daha iyi beslenmesine katkıda bulunacaktır.

Masaj yapmak uzun saç için oldukça önemlidir. Uzun saçlar ağırlığın ve yer çekiminin de etkisi ile köklere daha fazla çekme kuvveti uygulamaktadır. Bu yüzden de güçlü köklere ihtiyaç duyar. Masaj yaptığınızda, saç kökleriniz daha iyi besleneceği için daha güçlü olacaktır.

Sağlıklı Uzun Saç İçin Aşırı Şampuan Kullanımından Kaçının

Saçınızı haftada iki kez veya bir kez şampuanlamak, doğal yağların saçlara nüfuz etmesini sağlayarak, onun nemlendirilmesini ve onarılmasını sağlar. Şampuanın amacı kir ve atıkları uzaklaştırmaktır. Ancak her gün uygulamak saçlarınızı kuru kıvırcık ve kırılgan hale getirebilir. Şampuanlar genellikle sülfat içerir ve sülfatın aşırı biçimde kullanımı saçlara zarar verecektir.

amla yagi sac bakimi

Sağlıklı ve Uzun Saç İçin Şampuanla Birlikte Saç Kremi Uygulayın

Saç kremi uygulamak, saçları korumak için iyi bir yoldur. Saç kremi, saç derisindeki nemi kilitler ve dışarı sızmasını önler. Böylece saçlar doğal nemini kaybetmemiş olur. Saç kremi saçların dış etmenlerden dolayı zarar görmesini de engeller. Bunlar; toz, güneşin etkileri, ısı ile şekillendirme sırasında saçın yıpranması gibi uzun saç sağlığını da etkileyecek unsurlardır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Kestirmek Saçı Güçlendirir Mi?
Küllü saç rengi modası 2018
Küllü saç rengi modası

Aynı zamanda saç içindeki lipit ve proteinlerin korunmasına yardımcı olur. Doğru şampuan ve kremi bulmak önemli bir iştir. Markalar çoğu zaman yanıltıcı olabilir. Yanlış ürün seçimi, saça fayda yerine zarar verebilir.

Sağlıklı Uzun Saç İçin Ev Yapımı Şampuan Tarifi

Tarifi paylaşmadan önce ev yapımı şampuan kullanımının avantajlarını belirtelim. Saçınıza ne kadar ve hangi içerikleri uyguladığınızı bileceksiniz. Etiketli ürünlere göre daha ekonomik olduğundan, tasarruf etmiş olacaksınız.

Kullanılacak Malzemeler

1 Çorba kaşığı soda
1 Su bardağı su

Uygulama

  • Her iki malzemeyi de eşit ölçüde karıştırın.
  • Yeterli miktarı elde edinceye kadar, bu işleme devam edin.
  •  Elde ettiğiniz sıvıyı saça ve saç derisine yavaşça akıtın.
  •  Bütün kirleri iyice temizlemek için kafa derisine 1-2 defa masaj yapın.
  •  Durulayın.

 

Sağlıklı ve Uzun Saç İçin Ev Yapımı Saç Kremi

Ev yapımı saç kreminiz piyasada satılanlar gibi kremsi bir dokuda olmayabilir. Fakat etki konusunda eksik kalmayacağı gibi doğaldır. Uzun saç bakımı yaparken kendi saç kreminizi evde yapabilirsiniz.

Kullanılacak Malzemeler

1 Çorba kaşığı elma sirkesi
1 Bardak su

Uygulama

• Her iki bileşeni eşit miktarda karıştırın.
• Yeterli miktarı elde edinceye kadar, karıştırmaya devam edin.
• Kullanım kolaylığı için, karışımı spreyli bir kaba koyun.
• Bir miktar saç kremini avucunuza alın.
• Saç kremini, saçınızın ortasından ucuna doğru uygulayın.
• Saç derisine uygulamayın.
• 1-2 Dakika masaj yapın.
• Durulayın.

Saçınızı Yıkarken Nazik Davranın

Uzun saç bakımı yaparken şampuan uygulaması sırasında saçınıza nazik davranmalısınız. Şampuanı sadece saç derisine masaj yaparak uygulayın. Şampuan köpüklerinin saç tellerinin üzerinden akmasını sağlayın. Unutmayın ki özellikle uzun saç için, ıslak saç telleri, daha fazla kopma ve kırılma eğilimindedir. Bundan dolayı saçlarınızı şampuanla sert bir şekilde ovarsanız hemen olmasa bile bir süre sonra saçlarınızın aşırı döküldüğünü ve kırıldığını görebilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Yazın Saç Bakımının Önemi | 2021

Saç Durulama Nasıl Yapılmalıdır?

Aşırı buharlı bir duş saçınıza zarar verebilir ve saçınızı kurutabilir. Oysaki soğuk suyla durulamak, saç köklerini güçlendirir ve saçlarınızın uzamasına yardımcı olur. Uzun saç bakımı yapmaya başlarken saç durulama ve kurutma işlemine dikkat etmeniz gerekir. Durulama işlemi ardından saçlarınızı nazikçe kurutun. Özellikle uzun saç, sert bir şekilde kurulandığı zaman kırılır ve kopmalar olur. Temiz yumuşak bir havlu ile saçlarınızı çok fazla ovalamadan kurutun.

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.