Home / Saç / Uzun Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin Öneriler
Uzun sağlıklı saçlara sahip olmak için öneriler
Uzun sağlıklı saçlara sahip olmak için öneriler

Uzun Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin Öneriler

Uzun sağlıklı saçlara sahip olmak için önerileri bu makalemiz siz değerli KadınveBlog takipçilerimiz için yazdık. Uzun ve sağlıklı saçlar için bu pratik tavsiyeleri uygulamanızı tavsiye ederim.

Birçok kişi uzun saç sever. Uzun saç kimisine göre çekilmez gelirken başka kişilerde uzun saç hastasıdır. Bizlerde sizler için uzun, güçlü, parlak ve canlı bir saça nasıl sahip olunur onu anlatacağız.

Güçlü bir saça sahip olmak istiyorsak eğer öncelikle kendimize şartlar koyarak başlamalıyız bu işe. Yani diyeceğim o ki kendinize saç konusunda sürekli alışkanlıklar haline getireceğiniz uygulamalar yapın. Saçlarınıza her gün bakımını yapın. Saçlarınızı kuru iken taramayın. Yada dolaşık saçlarınızı sert bir şekilde yolarak fırçalamayın. Fön makinesi, düzleştirici ya da maşa gibi aletler ile saçlarınıza zarar vermeyin. Adını bilmediğiniz yada hiç kullanmadığınız kimyasal ürünleri kullanmayınız. Saçlarınız ıslakken havaya salındırıp saçlarınızı fırçalamayın. Saçlarınızın daha sağlıklı olması açısından kendi alışkanlıklarınızdan vazgeçin. Sağlıklı saçlara sahip olun.

Uzun sağlıklı saçlara sahip olmak için öneriler
Uzun sağlıklı saçlara sahip olmak için öneriler

Saçın gelişmesinde daha güçlü saç köklerine sahip olmak için balık yağı alın.  Balık yağı içerdiği proteinle beraber saçlarınızı besleyecektir. Saçlarınızın hızlı uzamasına ve gelişimine katkı sağlayacaktır.


Besleme bilirsiniz her konuda önemlidir. Çünkü vücudumuzun her noktasının sağlıklı ve dengeli beslenme ile alakası vardır. Yediğimiz vücudumuza aldığımız proteinler saçlarınızın gelişmesi açısından önemlidir. Proteinler sayesinde ise saçlarınızın görünümünde, sağlıklı saçlara sahip olduğunuz yansır.

Saçların uzamasını sürekli isteyen bayanlar saç kırıklarını aldırdıkları an saçlarının kısalacaklarını düşünürler. Bu yüzden de saç kırıklarını sürekli aldırmazlar. Aldırılmayan saç kırıkları ise çok kötü bir hal alır. Saç uçlarında çatallaşmalar meydana gelir ve hoş olmayan bir saç görünümüne sahip olunur. Uzadığını zannettiğiniz saç aslında uzamıyor-dur. Aslında saç kırıkları sürekli alındığı müddetçe saçlarınız daha sağlıklı uzar. bundan dolayı saç kırıklarını düzenli bir şekilde aldırın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Rengi Açma Yöntemleri
Sağlıklı Uzun Saçlara Sahip Olmanın Sırları
Sağlıklı Uzun Saçlara Sahip Olmanın Sırları

Özellikle duş alırken saç diplerinize parmaklarınız ile uygulayacağınız masaj saçlarınıza hemde saç derinize iyi gelecektir. Yaptığınız bu işlem kan akışınızı arttıran saç foliküllerinin ve saç büyümesinde önemlidir.

Düzenli ve düzgün saç taramak. Sizce hangimiz bunu uyguluyoruz? Taramadığımız saçlarımızın kırılmasına aslında yol açıyoruz. Geniş dişli taraklar saçlarınızı taramanız da size daha çok yardımcı olacaktır. Daha az zarar verecektir. Islak saç içinde saç dolaşıklıklarınız var düğümlü saçlar oluşuyorsa da geniş dişli tarak kullanın. Saçlarınızı ise yolarcasına taramaz yerine daha nazik hareketlerle tarama özen gösterin.

Saçlarınızı sürekli yıkamayın. Yıkanmaya alışan saç sürekli yıkanmak ister. Her gün yıkanan saçlar ise saçın kendi doğal yağını yıkaya yıkaya kaybeder. Saçtaki yağlanmalar olmadığı sürecede saçlar kurur. Kuru bir saç yapısı ise çok hassaslaşır. Bu yüzden saçlarınızı her gün yıkamak yerine  2 ya da 3 güne bir yıkamaya özen gösterin. Saçınızın bu yeni uygulamaya alışması belki zor olabilir fakat alışacaktır.

Hemen hemen her bayanın kullandığı ısı araçları ne yazık ki saçlara o kadar zarar veriyor ki. Ama piyasada satılan markalı ürünlerde ısı koruyucu kullanarak saçlarını korumuş olursunuz.

Şampuan kullanımıda saç için önemli bir etkendir. Kullandığınız şampuan saçlarınızın nasıl göründüğüne nasıl bir saç dokusuna sahip olduğunuzu yansıtır. Çeşitli birçok markanın farklı şampuanları var. Saçları yıpratabilecek çok kimyasal içeren şampuanlara dikkat edin. Saçlarınıza iyi gelen şampuanları kullanmaya özen gösterin.

Saç kremler-ide saçlarınızın nemlenmesine ve yumuşacık bir yapıya sahip olmasını sağlayacaktır. Özellikle kuru saça sahip olanlar kullanımında saçlarının nemlenmesi açısından iyi bir alternatif olabilir.

Uzun ve sağlıklı saçlara sahip ünlülerden kareler;

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Evde yapabileceğiniz harika topuz saç fikirleri

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.