Home / Makyaj / Uzun ve seksi kirpikler için maskara nasıl sürülür ?
seksi ve uzun kirpikler icin maskara surme teknikleri
uzun kirpik icin nasil maskara surulur

Uzun ve seksi kirpikler için maskara nasıl sürülür ?

Gözlerini ve bakışlarınızı daha vurgulayıcı yapmak ister misiniz? Uzun ve dolgun kirpiklere doğru maskara uygulamaları ile sizde sahip olabilirsiniz.Bu gün sizlere seksi ve uzun kirpiklere sahip olmak için maskara sürme hilelerinden bahsedeceğiz.

Bunu yapmak aslında zor değil, özellikle  aynaya baktığında işte budur diyebileceğiniz ve gün boyu   istenen etkiyi sürdüren uzun kirpikleri elde etmek için bir kaç kez, maskaraya yeniden sürmelisiniz.Ancak iş bununla bitmiyor uzun Kim Kardashian kirpikleri gibi bir görünüm için bilmeniz gereken bir çok ipucu daha var.. Kendi kirpiklerinizi daha profesyonel maskara sürümleri ile upuzun yapacak bazı makyaj hilelerine sizde göz atın!

1. İlk önce kirpik kıvırıcı ile kirpiklerinizi kıvırın :  Tüm makyaj sanatçıları aynı hileyi konuşuyoruz. Eğer maskara uygulamadan önce kirpiklerinizi güzelce kıvırın, bu şekilde kirpikleriniz de  uzun ve güzel bir görünüm elde etmek için en etkili yol olduğunu göreceksiniz. Eğer bir kirpik kıvırıcı kullanmak istemiyorsanız, her zaman rimel uygulayarak ve yukarı ve geri hala ıslak iken kirpikleri itmelisiniz. Ayrıca bu kirpikleri kırmaz emin olun ve daha çok kıvırın, ilk önce astar uygulayabilirsiniz.


2. Maskaranızı temizleyin : Eğer kirpiklerde oluşan  kümeleri önlemek ve kirpiklerinize daha şık bir görünüm vermek istiyorsanız,  doku bir temiz bez ile rimelinizi temizleyin.

3. Kirpikleri kıpırdatmayı unutmayın : Normalde biz sadece yukarı aşağı sürüp geçiyoruz ama maskara sürerken kirpikleri kıpırdatmak   kökten uca gitmesini sağlar .Ayrıca kirpikleri kıpırdatarak   kaydırarak, özellikle üst kirpiklerde ki etkisi , gerçekten gözlere dramatik bir görünüm ekliyor. Kirpik, göz kırpması ortasına geldiğinde sürerseniz, kirpikler bütün maskara ile kaplanmış olur. Bir dolgun görünüm için için, kirpiklerin dış köşelerinde de kıpır kıpır yaparak sürmeye başlamak ve gözün merkezine hareket ederek sürmek  daha yoğun ve uzun görünmesini sağlar…

maskara ile uzun kirpikler nasıl yapılır
maskara ile uzun kirpikler nasıl yapılır

4. Bir den fazla zik zak hareketi ile sürün  : Bazı makyaj sanatçıları kirpiklerde  mükemmel bir görünüm elde etmek için, birden fazla  Maskara hareketi zik zak  kullanmayı tercih ediyor. Eğer düz, tam kirpiklere almak istiyorsanız, gözün dış köşesinden dışa doğru çekin elinizi çapraz tutarak, ucu ve kökünden bir zikzak hareketi ile  rimel uygulamak gerekir. Bu, kirpiklerde güzel ve mükemmel bir görünüm sağlar.Özellikle kedi gözü makyajında,  muhteşem eğik güçlendirilmiş olan bu hile yapabilirsiniz. Ayrıca maskara üç kat sürmeniz gereklidir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Büyüleyici makyaj ile tüm trafik nasıl durdurulur: 7 ipuçu

5.  Toz ile tamamlayın : kirpikleri kıvırdıktan sonra, göz kapaklarınıza açık renk bir göz farı uygulayın ve kirpiklerinizin üzerine dökülmesini sağlayın.  Ve bunun üzerinde maskara kat kat uygulayın, gerçekten zengin bir kirpik çizgisini alacak. Ayrıca herhangi bir ekstra ürüne ihtiyacınız yok, yani sizin göz  kapaklara uygulanan toz göz farını kirpikler   üzerinde bırakabilirsiniz. kirpikler bu şekilde ekstra dolgun ve gür görünecek.

6 . Kirpik köklerini unutmayın : Birçoğumuz sadece maskarayı kirpiklerin uç kısımlarına uygulayıp köklere sürmeyi unutuyor.bunun çin daha ince bir kirpik fırçası daha kullanışlı olabilir.Daha sonra istediğiniz maskara fırçası ile devam edebilirsiniz.Kirpiklerinizin köklerine ve uç kısımlarına yoğun rimeli uygulamalısınız

7. Kirpiklerinize bazı gölgeleme ekleyin : Derin siyah ve çikolata kahverengi maskarayı,  iki farklı tonlarını birlikte kullanarak kirpiklerin görünümüne daha fazla boyutlar ekleyebilirsiniz. Daha doğal bir görünüm için kirpik ucunda sadece kahverengi iki koyu kombinasyonu kirpik köklerine uygulayabilirsiniz. Başka bir temiz fırça ile birlikte iki rengi karıştırmak için kullanabilirsiniz, daha sonra ise  kirpikleri vurgulamak için  tüm kirpiklerin üzerinde koyu gölge kullanabilirsiniz. Bu şekilde Kirpiklere derinlik verirken bu, gözlerde fazladan bir dolgunluk oluşturur. Kahverengi veya siyah tabanı kullanılarak ve bordo, orman yeşil veya mor renklerden birini seçip ekleyerek, hem de renkler ile oynayabilirsiniz.

8.  Metal kirpik tarağı kullanın : Aslında profesyonel bir görünüm elde etmek için harika bir yoldur, kirpiklerinizi , metal tarak ile daha  uzun, kalın ve doğal bir görünüm verebilirsiniz. Maskara kirpiklerde  hala ıslak iken , özellikle katlar arasında kullanılan metal fırça mükemmel doğal bir görünüm sağlar, pütürlükler varsa temizler .

9.  Aynı renk olsa bile, iki farklı maskara formülünü bir arada kullanın:Kirpiklere daha çok uzatma veya kalınlaştırmak istediğinizde  hacim verici rimel görünümünü birleştirmek için iki farklı rimeli kullanın. Bu gerçekten çok etkili ve uzun kirpikler elde etmenizi sağlayacak.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Dior İlk Bahar Yaz 2015 Makyaj Koleksiyonu

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.