Home / Benim Stilim / Vücut Şekline Göre Kaban ve Manto Seçimi | 2020
Vücut Şekline Göre Kaban ve Mont Seçimi
Vücut Şekline Göre Kaban ve Mont Seçimi

Vücut Şekline Göre Kaban ve Manto Seçimi | 2020

Vücut Şekline Göre Kaban ve Manto Seçimi Nasıl Yapılır?

Vücut tipine göre giyinmek size istediğini özgüveni verebilecek şeylerden biridir. Bu sayede ister kaban ve ister manto giyin; üstünüze yakıştırabilirsiniz. İyi bir kaban ve manto seçerken üç şeye dikkat edilmelidir: sıcak tutmalı, şık durmalı ve sarıp sarmalamalıdır. Her kış farklı palto stilleri moda içerisinde gelir ve gider. Ancak sırf moda olmaları sizin için doğru olduğu anlamına gelmez. Kaban ve mont seçerken, tam oturmasına gerçekten dikkat etmeniz gerekmektedir.

Gömlek, kazak ve hatta elbise ile daha güzel görünmesi için yapabileceğiniz gerçekten hiçbir stil hilesi yok. Terziye gitmekten (veya daha da kötüsü – hayal kırıklığından!) kaçınmak için, vücudunuza uygun bir mont seçtiğinizden emin olun. Örneğin armut vücut tipi, ters üçgen vücut tipi, elma vücut tipi gibi vücuda sahipseniz seçebileceğiniz kışlık ceket seçenekleri değişmektedir.

Her kıyafette olduğu gibi kaban ve manto seçiminde de vücut şekli çok önemli. Her kaban ve mont her kadında aynı şekilde durmaz, bu yüzden kış modasının en temel parçası kabanlarımızı seçerken vücut tipine göre seçim yapmalıyız. Bu şekilde şık ve rahat bir stil oluşturabilirsiniz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 Kış Stil İpuçları: Triko Kazak

Sokak modasına baktığımızda Anvelop ve maxi kabanların çok popüler olduğunu görüyoruz ama bu kabanları satın almadan önce vücut şeklinize uygun olup olmadığını değerlendirmeniz kötü veya şık görünmenizde etkili bir detaydır.

Kaban ve Mont Seçimi İçin Bilmeniz Gerekenler

Trençkot Seçimi

Vücut hatlarınızı nazikçe saran bir ceket mi istiyorsunuz? Fazla kilolarınız varsa büyük bir kutu gibi görünebilirsiniz. Kemerli paltolar ve trençkotlar, sizi güzel ve sıcak bir şekilde sararken belinizi belirginleştirmek için harikalar yaratır. Kalçanızın altında biten bir model almaya özen gösterin.

Paltonuzun kalçalarda bitmesini istemezsiniz çünkü kalçalarınız daha geniş görünebilir. Vücudun orantılı görünmesini sağlayan kalçaların ortalama olarak daraldığı nokta trenç kotunuzun uzunluğunu belirlesin.

Armut Vücut Tipi İçin Kaban ve Manto Seçimi

Armut vücut tipine sahipseniz kaban ve manto seçiminiz belden kuşaklı modeller olmalı. Bu şekilde bel kısmınızı daha ince gösterebilir kadınsı bir görünüm elde edebilirsiniz. Çok kaba ve kalın kabanlar yerine daha çok vücudunuzu oturan ve bel oyuntusunu vurgulayan modeller modeller seçmelisiniz. Armut vücut tipinde isenişz trençkotlar sizin için oldukça uygun seçenektir.

Elma Vücut Tipi İçin Kaban ve Mont Seçimi

Elma vücut tipine sahipseniz dikkatleri belinizden uzaklaştırmak isteyeceksiniz. Bacaklarınıza dikkat çeken geniş bir ceket modeli seçin. Bu, sadece doğru etek çizgisine sahip bir palto bulmak anlamına gelir. Uyluklarınızın tepesinde, sihirli bacak uzatma izi var.

Elma vücut tipine sahip olanlar için koza şeklindeki paltolar muhtemelen en iyi seçenektir. Ayrıca ince bir ceket de belin daha ince görünmesi için harikadır. Daha sportif bir his için astarlı bir bomber ceketi düşünebilirsiniz.

Ters Üçgen Şekilli Vücut Tipi İçin Kaban ve Manto Seçimi

Omuzlarınız kalçalarınızdan daha geniştir ve gövdenize hafifçe ters biçimde görünmektedir. Daha atletik bir yapınız olsa da kaban ve mont seçerken zorlanabilirsiniz. Bu vücut şekli için üst ve alt vücut dengesi önemlidir. Özellikle daha ince kalçalar ve bacakların aksine, omuzlarınızın olduğundan daha geniş görünmesini sağlayan kaba görünümlü bir ceket istemezsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  7 Eskitilmiş ve Yırtık Kot Pantolon Kombinleri

Ters üçgen vücut tipine sahipseniz; uzun ve düz çizgilerden oluşan ceketleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca büyük yakalardan kaçının. Kıvrımlı kalça yanılsaması veren geniş silüetlere sahip tek çizgi paltolar seçin. Kollarınız ve omuzlarınız için bolca yeri olan bol, açık kesim bir palto da tercih edebilirsiniz.

Morhipo’nun Manto ve Kaban modellerine bakmak isterseniz tıklayın

Büyük Göğüslü ve Üstü Geniş Olanlar İçin Kaban ve Mont Seçimi

Büyük göğüsleriniz varsa veya vücudunuzun üst kısmı daha geniş ise kaban ve mont seçiminde düğmeli olanların yanı sıra fermuarlı olanları seçmeniz size daha çok yakışır. Düğmeli kabanlarda düğme altında iki kat olduğundan sizi daha geniş gösterir.Ama fermuar ortada birleştirdiği için kaba görünümü yok eder.

Minyon Tipliler İçin Ceket Seçimi

Minyon ve kısa boylu kadınlar boyunu  daha uzun göstermek için kısa manto ve kabanları tercih edebilirler. Bununla birlikte, klasik yün ve tozlu paltolar gibi daha uzun modeller, iyi tasarlanmış ince kesime sahipse kadınlarda oldukça seksi bir görüntü oluşturabilir.

Düz ve uzun çizgi, yükseklik yanılsamasını yaratır ve sizi uzun gösterebilir. Ceket seçiminizde bunu da dikkate alabilirsiniz. En uzun dizin üzerinde biten manto boyları tercih edilebilir. Salaş ve Oversized modeller sizi daha kısa gösterebilir.Vücudunuzu saran bileklerinizi kadar uzanan kabanlarda size yakışabilir.

Kilolu Büyük Beden Kadınlar İçin Kaban ve Mont

Kilolu bayanlar daha çok kendilerini daha ince gösterecek, kadınsı bölgelerini vurulayan kaban ve mantolar seçmeliler. A kesim gelen kabanlar size yakışabilir.Kabarık kumaşlı kaban ve manto seçiminden uzak durmalısınız. Anvelop kabanlarda sizi kalın gösterebilir.Asimetrik kesim manto, pelerin ve pançolar da size çok yakışır.Kürk ve peluş kabanlar sizi kilolu gösterebilir.

Uzun ve Atletik Vücut Tipine Sahip Kadınların Ceket Seçimi

Uzun ve atletik yapılı kadınlar şanslı. Daha hacimli şekillerde ceket seçebilirler çünkü uzun ve yapılı bir vücut hattı bulunmaktadır. Büyük boy koza model ceket veya paltolar gibi diğer birçok vücut şekline göre zor olan stiller giyebilirler. Daha kadınsı bir tarz arıyorsanız, belinizi tanımlayacak ve prenses veya salıncak gibi daha kıvrımlı bir altlık oluşturacak geniş etek çizgisine sahip özel bir palto tercih edebilirsiniz. Peplum gibi vücut tipinizi kıvrımlı gösterecek kaban ve montlar seçmelisiniz. Anvelop mantolor size çok yakışır. Yine belinizi saran kemerli modelleri de tercih edebilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Sırt Dekolteli Elbise Nasıl Giyilir

Hamile Kadınlar İçin Kışlık Ceket Seçimi

Hamile iseniz sürekli değişen bir vücut için alışveriş yapmak gerçekten zor. Tarzınızı korurken karın büyümenize de imkan tanıyan bir model isteyeceksiniz. Hamilelik sonrası kullanılabilir olması elbette daha da iyi! Trençkot veya şal gibi kuşaklı bir stil seçin. Kemeri göbeğinizin üzerine bağlamak, bir imparatorluk silueti yaparak sahte bir bel oluşturur. Pelerin, büyüyen bebek göbeğine rahatça uyacak başka bir ultra şık seçimdir.

Zayıf Bayanlar için Kaban ve Manto Seçimi

Sırf sıcaklıkların düştüğü için, tarzınızdan ödün vermeniz gerektiği anlamına gelmez. Dışarıda herkes için güzel ve alımlı gösteren paltolar var. Vücudunuz için mükemmel olanı bulmak biraz deneme yanılma gerektirir. Vücudunuza orantı getirecek kalın dokulu manto ve kumaşlar sizi daha güzel gösterir. Peluş, puf ve kürklü kaban ve mantoları seçebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Boyfriend Kot Kombinleri | 2021 başlıklı makalemizde boyfriend, boyfriend jean ve boyfriend kot pantolon hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Sonbahar Tayt Modelleri

Sonbahar Tayt Modelleri | 2021

Sonbahar Tayt Modelleri Bir tayt giymenin ve kombinlemenin birçok yolu bulunmaktadır. Tayt ile herhangi bir …

One comment

  1. Kaban seçimi yaparken vücut tipinize uygun olması önem taşır. Ben kendime uygun uyan kabanları trendlere göre önceden araştırıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.