Home / Benim Stilim / Vücut tipine göre abiye elbise nasıl seçilir
elma vucut sekli icin abiye secimi 2015
elma vucut sekli icin abiye secimi 2015

Vücut tipine göre abiye elbise nasıl seçilir

Yaz yaklaşıyor buda düğün  ve nişan gibi özel günlerin yaklaştığını işaret ediyor.Bu özel günlerde yeni bir abiye elbise almak için vücut tipinizi tanıyor olmanız gerekir.Abiye elbise seçiminde en temek kural vücut tipinize uygun abiye elbise modeli seçmektir.Bu şekilde abiyeyi en güzel şekilde taşıyabilir, vücudunuza daha çok yakışan abiyeniz ile herkesi büyüleyebilirsiniz.İlk önce vücut tipinizi öğrenin ve daha sonra size en çok yakışacak 2015 ilkbahar yaz sezonu’ nun trend renklerinde bir abiye modeli seçin. Vücut tipine göre abiye elbise nasıl seçilir aşağıdaki listemize bir göz atın…

Kum saati vücut tipi için abiye elbise seçimi

Eğer vücut tipiniz kum saati şeklinde ise daha çok büyük göğüs, ince bel ve daha büyük kalçalarınız var demektir. Vücut tipinize en uygun abiye elbise modelleri; bele tam oturan balık elbise modellerdir. Eğer başka bir kesim isterseniz, basen ve kalçaya yapışan aşağı doğru daha kabarık ve ya tül inen abiye elbise modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca çok büyük desenli kumaşları olan abiyeler yerine düz renk modelleri tercih edin.

Bunlarda ilginizi çekebilir; Kısa ve Dar siyah elbiseler nasıl giyilir ?


Armut vücut tipi için abiye elbise seçimi

Eğer sizinde vücut hatlarınız küçük göğüs, dar omuz, ince bel, büyük kalça gibi vücut şekline sahipse o zaman armut vücut tipini yansıtıyorsunuz.. Armut vücut tipinde abiye elbise seçiminde bilmeniz gereken önemli detaylar; Vücudunuzu daha orantılı göstermektir.Bunu için vücudunuzun üst kısmını daha geniş, basen kısmını dar gösterecek kıyafet ve abiye elbise seçimleri yapmalısınız.Abiye modelleri seçerken üst tarafınızı tam kapsayan, straples, omuzları açık vb elbiseler seçin, alt tarafı ise şifon inen abiye elbise modelleri tercih edin.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Askısız Elbise Modelleri 2015

Elma vücut tipi için abiye elbise seçimi

Vücut tipiniz elma şeklindeyse sizin daha kısa ve kalın  boyun bölgeniz, geniş omuzlarınız, ve  kalın beliniz ile küçük kalçalara sahipsiniz demektir. Bu tip  elma vücut şeklimde ise abiye elbise seçerken  boyun kısmını açıkta bırakan modeller seçmelisiniz, bu şekilde daha zarif görünebilirsiniz.Elma vücut tipinde, vücudunuzun size hoş olmayan kısımlarını gizleyerek, mükemmel görünmesi için farklı yolları vardır. Böylece rahat ve kendinden emin hissettiren, istenmeyen alanları kapatacak elbiseler seçebilirsiniz.Bir elma biçimli kadının akılda tutması gereken en önemli şey, hafifçe karın üzerinde kayan gevşek malzemede bir elbise seçmektir.Ayrıca bakınız; Göbek, karın gizlemek için 7 kıyafet ve moda ipuçları

Bacaklarınızı vurgulayın; bacaklarınız daha ince olduğunda maxi elbiseler ile onları gizlemeyin, her zaman vücudunuzun en imrenilecek ve muhteşem şekilde görünmenizi sağlayacak mini abiye elbiseler seçin.Yüksek bel elbiseler yani göğüs altından drapeli modeller seçip karın bölgesinden hafifçe inmesini sağlayabilirsiniz. V yaka elbiseler ise elma vücut şekli için ideal bir seçimdir.

Vücut tiplerine göre abiye elbise modellerini görmek için galerimizi yakından inceleyin !

Bir önceki yazımız olan Kışın Deri Etek Kombinleri | 2021 başlıklı makalemizde blazer, blazer kombin ve bluz kombin hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Avangart Giyim Modası

Avangart Giyim Modası | 2021

Avangart Giyim Nedir? En verimli sanatsal hareketlerden biri olan avangard, sürekli deneyler ve yeniden icatlar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.