Home / Cilt Bakımı / Yağlı Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri
Yağlı Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri
Yağlı Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri

Yağlı Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri

Yağlı ciltler için doğal maske tariflerini siz değerli KadınveBlog takipçileri için bu makalemiz de ele aldık. Yağlı bir cilte sahipseniz bu doğal maskeleri mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Sevgili okurlarımız bugün sizlerle güzellik konusu dahilinde sizlere birtakım önerilerde bulunacağız. Bugün genellikle çoğu bayanın şikayetçi olduğu yağlı ciltler hakkında sizlere birkaç bakım ve maske ipuçlarında bulunacağız.

Yağlı ciltlere sahip olan kişiler  ciltlerinin daha fazla bakım ve özen istediğini bilmelidir. Daha fazla özen ve bakımın sebebi ise yağlı ciltlerin ebat açısından daha geniş ve tabakasının daha kalın olmasından dolayıdır. Şimdi dilerseniz sizinle birlikte yağlı cilt bakımı hakkında sizlere sunacağımız bilgilere göz geçirelim.

Yağlı Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri
Yağlı Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri

İlk olarak sevgili okurlarımız şu detayla başlayalım. Yağlı ciltlerin-ize bakım yapmak istiyorsanız tercih edeceğiniz ürünler genellikle su bazlı olmalılardır. Misal cilt temizleme ürününüz de su bazlı olursa bu sizin için bir avantaj demektir. Tüm bayanlar makyaj yaparken fondöten kullanmaktadırlar. Ancak yağlı cilde sahip olan kişiler ise fondöten seçerken dahi bu ürünün su bazlı olmasına özen göstermelilerdir. Eğer bu konuda uyarımızı dikkate almazsanız cildiniz daha fazla yağ oranına sahip olur ve tahrişe yol açtığı gibi tüm kadınların en büyük derdi olan sivilce oluşumuna sebep olmaktadır. Sizlere özel bir ipucu vermek gerekirse su içerek cildinizi yağdan arındırmaya yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca cildimize bu denli dikkat ederken tonik ve maskelerle de cildimizi yağdan arındırabilirsiniz. Aşağıda önereceğimiz tonik ve maskeleri haftada iki üç kez uygulamaya dikkat ediniz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Balın 12 Sağlık ve Güzellik Faydaları
Yağlı Ciltler İçin Tuzlu Su ile Tonik
Yağlı Ciltler İçin Tuzlu Su ile Tonik

Tuzlu suyla tonik

Evinizdeki herhangi bir şişenin içerisine kullanacağınız kadar su ve bir miktarda tuz koyun. Elde ettiğiniz bu karışımı çalkalayın ve bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün cildinize bir pamuk yardımı ile cildinize yedirin.Daha sonra cildinizi ılık su ile durulayın. Bu sayede düzenli şekilde yaptığınız müddetçe cildinizdeki yağ miktarı azalacaktır.

Yağlı Ciltler İçin Domates Kabuğu Maskesi Tarifi
Yağlı Ciltler İçin Domates Kabuğu Maskesi Tarifi

Domates kabuğu tarifi

Herkesin evinde olan domateste yağlı cilt için birebir. Yağlı cildinize bir domatesin kabuğunu masaj yaparak yedirin. domatesin kabuğu cildinizi yeniden canlandıracaktır.

Yağlı Ciltler İçin Maydanoz Maskesi
Yağlı Ciltler İçin Maydanoz Maskesi

Yağlı cilt için maydanoz

Maydanoz her derde deva olduğu gibi yağlı cildinde dostudur. Bir tutam maydanoz alın elinize ve onu ince bir şekilde doğrayın. Daha sonra doğradığınız maydanozun üzerine 2 damla limon damlatın ve birbirine yedirin. hemen bu tarifi yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayın. Bir yirmi dakika kadar bekletip yüzünüzü durulayın.

 Düzenli bir şekilde uygulayacağınız bu tarifler ile yağlı cilde sahip olmaktan kurtulacaksınız.

Bir tutam maydanozu ince ince kıyın. İçerisine bir iki damla limon damlattık-tan sonra iyice karışmasını sağlayın. Bekletmeden yüz ve boynunuza uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın.

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Yaz Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? | 2021

Yazın Cilt Bakımı Yapmalı Mıyım? Yazın kendinize tatil vermiş olabilirsiniz ama cildiniz tatil bilmez ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.