Home / Saç / Yağlı Saçlar İçin Maske
Yağlı Saçlar İçin Maske
Yağlı Saçlar İçin Maske

Yağlı Saçlar İçin Maske

Yağlı saçlar için doğal maskeler. Yumurta maskesi, kil maskesi, elma sirkesi maskesi, kekik suyu maskesi ve diğer doğal maske tariflerini konumuzda bulabilirsiniz…

Yağlı saçlar, birçok kadınınybirço yakındığı bir sorundur. Neredeyse hergün saçlarını yıkamak zorunda kalırlar. Ama saçları hergün yıkamak daha çok yağlandırmaktadır. Şampuanlar, kremler veya kozmetik ürünler yağlı saçların çaresi olamazken aktarlardan uygun fiyata alacağımız ve mutfağımızda günlük kullandığımız ürünlerle yapacağımız karışımlar sayesinde çok kolay bir şekilde daha az yağlanan saçlara sahip olabilirsiniz.

Yumurta Maskesi
Yumurta maskesi, 4 yumurtayı iyice çırpıp saç derisine masajla iyice yedirin ve 15dk sonra yıkayın.


Kil Maskesi
Kil maskesi, 3 yemek kaşığı kil, 1 adet yumurta beyazı ile 5-6 yemek kaşığı suyla krem kıvamına getiriyoruz. İstenilen kıvama geldiğinde saç derinize hafif bir masajla uygulayın. Yarım saat sonra saçlarınızı ılık suyla yıkayın.

Elma Sirkesi Maskesi
Elma Sirkesi maskesi, son durulama suyunun içine 1 çay bardağı elma sirkesi koyarsanız ve hafif bir masajla yıkarsanız daha az yağlı saçlarınız olacaktır.

Kekik Suyu Maskesi
Kekik Suyu maskesi, 1 su bardağı suya 1 çay bardağı elma sirkesi, 1 tutam tuz ve 1 çay kaşığı kekik suyunu karıştırın. Saç diplerine iyice yedirdikten sonra streç filme sarın. 2 saat bu şekilde bekleyin ve ılık bol su ile yıkayın.

Doğal yoğurt Maskesi
Doğal yoğurt maskesi,  yarım kase doğal yoğurdu 1 çay kaşığı doğal elma sirkesi ile cam kasede tahta kaşıkla karıştırın. Sonra bu karışımı saç diplerinden uçlarına kadar sürün. 15-20dk bekledikten sonra ılık bol suyla yıkayın. Ama yoğurt saçlarda koku yapabilmektedir. Bu nedenle işlem sonrası yağlı saçlar için kullandığınız bitkisel şampuanınızla yıkamayı unutmayın.

Yağlı saçlar için her yıkamada kullanılabilecek bitkisel şampuan yapımı: Yarım litre su, 5 yemek kaşığı ince kıyılmış ısırgan otu, 1 limonun suyu, 5 damla limon yağı, 2 adet yumurta sarıs, 1 tatlı kaşığı güvendiğiniz bitkisel şampuan. Yapılışı ise, yarım litre suya ısırgan otunu ekleyin ve ocağa koyun. Kaynadıktan sonra harlı ateşte biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. 15dk bekledikten sonra süzün. Limon suyu, limon yağı, bitkisel şampuanı ve 2 adet yumurta sarısını içine katıp iyice karıştırın. Saçlarınızın yağlanmasını engeleyecek şampuanınız hazır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Evde Kendi Kendinize Yapabileceğiniz 16 Çabuk Saç modeli
Yağlı Saçlar İçin Maske
Yağlı Saçlar İçin Maske

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.