Home / Cilt Bakımı / Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? | 2021
Yaz Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Yaz Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? | 2021

Yazın Cilt Bakımı Yapmalı Mıyım?

Yazın kendinize tatil vermiş olabilirsiniz ama cildiniz tatil bilmez ve her anınızda sizi temsil eden renkte ve yapıda olmaya devam eder. Yazın cilt bakımı yapmak kışın bakım yapmaktan daha fazla çaba istemektedir. Yaz mevsiminde güneş daha dik açıyla gelir ve cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak gerekmektedir. Yani yazın elbette cilt bakımı yapmalısınız.

Kışın cilt bakımı sadece nemlendirici ile geçiştirilebiliyor. Oysa yazın cilt bakımı yapmak için birçok ürünü beraber kullanmak gerekir. Ayrıca ürün kullanmak haricinde kişisel olarak dikkat edilmesi gereken birtakım durumlar da bulunmaktadır. Örneğin benim gibi karma bir cildiniz varsa ve her ürüne tepki gösterip alerji olmaya meyilli iseniz bilmeniz gereken çok nokta var. Yazın cilt bakımı için uygulanabilecek yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Yazın cilt bakımı yapmalı mıyız?
Yazın cilt bakımı yapmalı mıyız?

Cildin Nemli Tutulması

Yaz mevsiminde en fazla dikkat edilmesi gereken konu cildin nemli tutulmasıdır. Cildin nemlendirilme işlemi sadece kışın uygulanması gereken bir işlem değildir. Her cilt tipi her mevsimde nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Yazın güneşin etkisiyle kuruyup gerilen cilt, yeteri kadar nemlendirilmelidir. Aksi taktirde ciltte soyulmalar ve yanmalar meydana gelebilir. Yazın cilt bakımı yaparken nemlendirmeyi ihmal etmeyin.


yazın cilt nemlendirici kullanın
yazın cilt nemlendirici kullanın

Ağır Makyajdan Kaçının

Yaz aylarında cilt bakımı için yapılabilecek en sağlıklı şeylerden birisi de ağır makyaj yapmamaktır. Güneşin çok fazla olmadığı bir günde dahi ağır makyajdan yeteri kadar yorulan cilt, güneşli havalarda daha fazla yorulmaktadır. Ağır yapılan makyaj ciltteki gözenekleri tıkayarak cildin hava almasını engeller. Yaz aylarında ise güneşin de etkisiyle cilt ağır makyajı kaldıramaz bir hale gelmektedir. Bu nedenle yaz aylarında yapılacak olan makyaj hafif ürünlerden oluşmalı ve katman katman olmamalıdır. yazın cilt bakımınız kimi zaman bir şey yapmayarak da olur 🙂

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kabartma Tozu ile 9 Güzellik ve Bakım İpuçları
Yazın makyajdan kaçının
Yazın makyajdan kaçının

Bitkisel Doğal Maskeler Hazırlayın

Yazın cildi korumak için uygulanabilecek en güzel yöntemlerden bir diğeri ise maskelerdir. Fakat bu maskeler doğal içerikli olmalıdır. Yaz için en fazla tercih edilen maskeler yulaf maskesi, avokado maskesi, kahve maskesi ve limon peelingidir.

Yulaf maskesi için pişmiş yulaf ezmesi gerekmektedir. Pişmiş yulaf ezmesi cilde sürülür ve 15 dakika bekletilir. Daha sonra ılık suyla durulanır. Yulaf maskesi ciltteki siyah noktaları temizler ve aşırı yağlanmayı da önler.

Avokado maskesi ise avokado, limon ve zeytinyağının karışımı ile oluşturulur. Püre haline getirilen avokadonun içerisine bir damla zeytinyağı ve bir damla limon eklenerek iyice karıştırılır. Daha sonra cilde sürülerek 10 dakika bekletilir ve ılık suyla durulanır.

Limon peelingi ise ciltteki gözeneklerin daralmasını ve cildin yenilenmesini sağlar. Limon peelinginin yapımı için 2 yemek kaşığı limon rendesi, 2 yemek kaşığı yulaf unu ve 5-6 yemek kaşığı buğday kepeği gerekmektedir. Bu peeling 3-4 dakika boyunca yüzde bekletilir fakat bekletme sırasında iyice ovalanır. Daha sonra ılık suyla durulanır. Limon peelingi özellikle yağlı ciltler için önerilmekte ve yaz aylarında cildi rahatlatan peelingler arasında bulunmaktadır.

Kahve ve zeytinyağı maskesi yaz mevsiminde cildinizin ihtiyaç duyduğu her şeyi bir araya getiren aşşırı etkili bir maske. Cilt kuruluğu yaşayanlar için bire bir. Ben maskeyi hazırlarken havaya girmek için kahve içmeden önce yapmayı seviyorum. 1 tatlı kaşığı toz kahveye 1 kaşık zeytinyağı döküp bulamaç haline getiriyorum. Temiz bir cilde maskeyi uygulamak çok önemli. Maske fırçası ile cildinize maskeyi iyice yedirin. 10-15 dakikadan az veya fazla maske yüzünüzde kalmasın yoksa temizlemek zor oluyor (cilt yağı emdiği için). Dilerseniz sonrasında temizleme jeli ile yağ tabakasını kaldırabilirsiniz ama bu zeytinyağının etkisini azaltabilir. Ardından temizlenmiş ve nemli bir cilde sahip olacaksınız.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kuru Cilt Alerjisi Türleri ve Tedavi Yöntemleri | 2021
Yazın cilt bakım maskesi uygulayın
Yazın cilt bakım maskesi uygulayın

Güneş Kremleri Kullanın

Nemlendiriciler haricinde cilde sürekli olarak uygulanması gereken başka bir ürün ise güneş kremleridir. Güneş kremleri yaz için yapılabilecek uygulamaların başında yer almaktadır. Cildin güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunması için güneş kremi kullanmak oldukça önemlidir. Ayrıca güneş kremi kullanırken cildin bronzlaşmamasına da dikkat edilmelidir. Aksi taktirde güneş kremleri etkisi çok fazla görülmez.

Yazın güneş kremi kullanın
Yazın güneş kremi kullanın

Yaz mevsimi için uygulanabilecek olan bu basit yöntemlerden faydalanarak hem cildinizin ihtiyaç duyduğu bakımı yapmış, hem de güzelliğinize güzellik katmış olacaksınız. Sizin de yazın cilt bakımına dair eklemek veya sormak istedikleriniz varsa yorumda bizimle paylaşabilirsiniz. Tatiliniz zehir olmasın, güzelliğiniz 4 mevsim parıldasın 🙂

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

HydraFacial Nedir?

HydraFacial Nedir? | 2021

HydraFacial Nedir? Pandemi döneminde cilt bakımı yaptıranlardan çokça duyduğumuz cilt bakım tedavisi olan hydrafacial nedir? …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.