Home / Cilt Bakımı / Yaz Güzellik İpuçları: Bronzlaşma, Saç Ve Cilt Bakımı
2015 yaz guzellik ipuclari
yaz cilt bakımı, saç bakımı, bronzlaşma,ipuçları

Yaz Güzellik İpuçları: Bronzlaşma, Saç Ve Cilt Bakımı

Yaz yaklaşıyor  herkes, tüm yıl boyunca,rüya gibi bir tatili hayal ediyor. Eğlenceli havuz partileri, yaz plaj sporları ve egzotik tatil kaçamakları yanı sıra, yaz hemen hemen herkes için  temel bir güzellik rutini : seksi bronzluk elde etmek için kadınların çoğu yazı bekler! Bu sıcak güneşli günler cildinize dokunmasıyla  çok hoş görünüm veriyor olsa da, güneşte korunmasız ve çok kalma güzelliğinizi bozduğu gibi  sağlık sorunlarına yol açabilir bu bir sır değil herkes artık bu konuda bilinçli. Güzel bir bronzluk hayali her zaman doğru değildir. Oldukça fazla güneş macerası sadece kötü güneş yanığı ile sona erer. Diğer taraftan, mükemmel şekil ve muhteşem görünümünü bozan özellikle bikini bölgesi, etrafında cilt sorunları olabilir . Güzellik problemi oluşturacak tatsız sürprizleri önlemek ve güneşte mükemmel görünmek için, burada bazı yaz güzellik ipuçları, bronzlaşma ipuçları, cilt bakımı, saç da dahil olmak üzere nereye giderseniz gidin, size tanrıça gibi yapacak hileler listeledik..

Yağlı Ciltler için Yaz Cilt Bakımı İpuçları

Yaz aylarında yağlı cilt,  kızlar ve kadınlar arasında en sık görülen bir sorundur. Yaz aylarında, biz kesinlikle cildin yağlı görünümü azaltmak için doğal cilt bakımları tercih etmeliyiz.Doğal bir maske ile iyi bir etki yaratmak için ev yapımı yağ azaltıcı maskeler yapın.Ayrıca, her zaman yüz makyajınızı bozulmadan aşırı yağın çıkarılması için sürekli yanınızda doku kağıtlarının olduğundan emin olun. Bu sıcak günlerde matlaştırıcı kremler kullanmak önerilir. Geceleri yatmadan önce cildinizin sebum üretimini düzenleyecek   salisilik asit ile bir toner uygulamak tavsiye ediliyor. Mineral kozmetik hep bu amaçla iyi sonuçlar göstermektedir.

Güneş yanığı  tedavi nasıl yapılır

Güneşin dik indiği öğlen saatlerinde dikkatli olunmalı, mümkünse dışarı çıkılmamalı.  Ama yine de giderseniz, alınacak bazı önlemler vardır. Özellikle yüzünüze ve buruna her zaman UVA ve UVB güneş koruyucu uyguladığınızdan emin olun ve geniş kenarlı şapka giyerek korumayı attırın. Yüz ve burun kesinlikle vücudun en fazla güneşe maruz kalan kısmıdır.Cilt lekeleri en çok bu bölgelerde oluşur.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Siyah Nokta Maskesi Evde Yapılan Tarif

Eğer güneş yanığı sorununuz olduysa, ılık bir duş alarak önlem alınarak ve serin bir ıslak havlu ile vücut  sarılarak cildin soğuması sağlamalı. Pantenol, allantoin ve aloe vera spreyler ve jeller cildinizi tedavi edecektir. Alkol içeren ürünler kullanmaktan kaçının. Ekşi süt ve doğal yoğurt güneşten yanan cildi tedavi etmek için doğal çözümlerdir.

Aşırı sıcak ve nem, baş ağrısı, baş dönmesi ve ateş sorunu yaz aylarında çok yaygındır. Güneşten korunmak, durumu kontrol etmek için; doğal kumaşlardan yapılmış nefes alan giysiler giymeli ve mümkün olduğunca çok su içmelisiniz.. Bu adım size, aynı zamanda yaz aylarında kusursuz bir cilt elde etmenize yardımcı olacaktır.

Bronz cilt soyulmaya başladığında, deri görünümünde yamalar oluşur ve asla çirkin izleri ve lekeleri  yok etmek için soymaya başlamayın, ellemeyin. Cilt derisinin doğal kalkmasına ve soyulmasına olanak verin ve her zaman vücut üzerine  doğal kozmetik ürünleri ve  nemlendirici uygulayın. Bir süre sonra, cilt otomatik olarak kendini yeniler.

yaz cilt bakımı, saç bakımı, bronzlaşma,ipuçları
yaz cilt bakımı, saç bakımı, bronzlaşma,ipuçları

Yazın eşitsiz cilt renkleri nasıl gizlenmeli

Sahilde güneşin altında yatarken, önemli bronzlaşma ipuçlarını bilmeniz çok önemlidir. Bunlar kusursuz cilt görünümüne sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Ancak, cildinizde hafif bazı noktalarda ren farklılıkları ve izler varsa bikini kayış alanları gibi, elbise giymek istediğinizde, bu bölgeleri ifşa etmemek için cilt rengine uygun renkli kozmetik ürünleri kullanabilirsiniz. Tozlar ve primerler bu amaçla mükemmel olacak.

Yazın batık ve kıl dönmesi sorunundan nasıl kurtulunur

Eğer bikini ve şort daha düzenli giydiğinizde kıl dönmesi sorunu varsa, yaz aylarında daha yoğun hale gelir. Batık tüylerden kurtulmak , tırnak etlerini yumuşatmak için  özel kremler kullanın. Ayrıca tam onlarla sorun yaşadığınız yerlere masaj, peeling kullanın. Ayrıca batık tüylerden kurtulmak için salisilik ve glikolik asit ile bazı iyi kozmetik ürünleri vardır.Bunun için eczaneden bilgi alabilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Hızlı ve kolay manikürünüzü yapın !

Yazın epilasyon sonrası oluşan cilt tahrişi azaltmak için;  aloe vera jel veya yatıştırıcı aspirin maskeleri uygulayın. Eğer durumunda, kıl dönmesi iltihabı veya kaşıntı tetikler ise, bir dermatoloğa gitmelisiniz.

Yaz Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı

Güneşten gelen ışınlar, deniz tuzu ve havuzdaki klor kuru saçlara neden olur, boyalı saçlarıda matlaştırır yıpranmasına neden olur. Deniz tuzu ve klor özellikle saç üzerinde olumsuz bir etki bırakır.  Isı hasarından saçı korumak için mutlaka, haftada bir kez besleyici saç maskeleri kullandığınızdan emin olun. Özellikle yaz saç bakımı kullanımı için olanlar ile normal saç bakım ürünlerini değiştirin. Saçınıza stil vermek için saç spreyleri ve diğer kozmetik ürünlerini kullanmaktan kaçının ve sokağa çıkmadan önce bir şapka giydiğinizden  emin olun.Saç düzleştiriciler den ve saç maşalarından uzak durun.

Yaz boyunca güzel bir bronzluk, parlak saçlar ve kusursuz, parlak bir cilt için,  bu listeler kolayca yapabileceğiniz yaz güzellik ipuçları.Size  kesinlikle en iyi sonuçları elde etmenizde yardımcı olacaktır!

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Yaz Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? | 2021

Yazın Cilt Bakımı Yapmalı Mıyım? Yazın kendinize tatil vermiş olabilirsiniz ama cildiniz tatil bilmez ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.