Home / Saç / Balyaj Ve Ombre Saç Rengi| 2021
Ombre ve Balyaj
Ombre ve Balyaj

Balyaj Ve Ombre Saç Rengi| 2021

Balyaj ve Ombre Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yaz mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu dönemlerde yeni güzellik trendleri ile birlikte saçlarda da yeni renk değişimleri yaşıyoruz. Saç için değişmeyen bir şey var ki o da balyaj ve ombre yaptırmaktır. Bıraktığı etki ve çekiciliği tartışılmaz olan ve ışığı oldukça hızlı yansıtan balyaj ile ombre ile sezona damga vurabilirsiniz. Ancak bu iki saç işlemi için aradaki farkı tam olarak bildiğinizden emin olun. Balyaj nedir? Ombre nedir? gibi soruları soruyorsanız önce onlara cevap bulalım ve size uygun en güzel saç modelini yaptırmaya karar verin…

Balyaj İle Ombre
Balyaj İle Ombre

Balyaj ve Ombre Arasındaki Fark Nedir?

Kendinizi sık sık balyaj ile ombre arasındaki farkın ne olduğunu sorarken buluyor musunuz? Her ikisi de hem sıradan kadınlar hem de ünlüler için en sıcak saç trendleri arasında; koyudan açığa kademeli bir renk geçişi , balyaj ile ombre bize az bakım gerektiren, canlı renkler verir.

Öne çıkanları istediğinizi biliyor ancak salonda ne isteyeceğinizden emin değilseniz, balyaj ile ombre arasındaki farkı bilmek önemlidir.Sıkı durun ve bu en iyi iki tekniğin dünyasına bir göz atalım, böylece istediğiniz modeli belirleyebilir, hangisinin size en uygun olduğunu öğrenebilirsiniz!


Balyaj İle Ombre Arasındaki Fark
Balyaj İle Ombre Arasındaki Fark

Balyaj Nedir?

Balyaj, saç boyacısının, köklerden sonuna doğru giderek daha doygun hale gelen yumuşak renk parçalarını elle boyamasını içerir. Vurgular kökte çok daha yumuşak olduğu için, yeniden büyüme çizgileri daha az fark edilir, bu da onu her iki ile dört haftada bir bakım gerektirmeden, kalıcı görünüm isteyenler için mükemmel bir seçim haline getirir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Ten Rengine Göre Saç Rengi Belirleme

İdeal saç görünümünüz için ilham verici fotoğraflar getirmek isteyeceksiniz çünkü her kuaför kendi tarzını dayatır, sizin anlattıklarınız kafasında yer edinmez bazen. Canlı rengi seviyorsanız, “köklü” bir görünüm isteyebilirsiniz; bu, vurgulara kökünüzden birkaç santim aşağıda başlayacakları anlamına gelir.

Onu ombreden ayırmanın en iyi yolu nedir? Vurgulanan bir görünümdür. Şunları isteyenler için balyaj mükemmeldir: Sert çizgiler olmadan vurgular isteyenler. Aynı zamanda doğal görünümlü bir sarışın “yapmak” isteyen esmerler için de idealdir.

Ombre Nedir?

Ombre, “gölgelemek” veya “gölge” anlamına gelen Fransızca bir kelimedir. Ombre, renk uzmanının saçı köklerden ortasına kadar daha koyu, ortadan uçlara kadar daha açık tuttuğu bir saç boyama tekniğidir. Ombre muhtemelen ilk duyduğunuz trenddi. Esmerlerin sarışına geçişi veya cesur kadınların saç köklerini doyurmadan ve muhtemelen ten rengini bozmadan canlı bir saç rengini keşfetmeleri için mükemmel bir yoldur. Ombre az bakım gerektiren harika bir görünümdür.

İşlem, koyu köklerden doygun, uçlara kadar açık rengin boyanmasını içerir. Saçlar zaten boyanmışsa, saç stilisti, doğal saç renginize uyan köklerde boya yapabilir. İdeal “uç” renginizin bir fotoğrafını getirmek iyi bir fikirdir, böylece saç stilistiniz rengi kademeli olarak saçın ortasından uçlarına kadar uygulayabilir.

Onu balayajdan ayırmanın en iyi yolu? Sağlam, kademeli bir görünüm. Süper doygun sarı saçlar isteyenler, ancak yüksek bakım gerektirmeden bunu elde etmek isteyenler için ombre saç modelleri idealdir. Ayrıca, daha çılgın renkli saçlara (yeşil, mor veya gümüş gibi) sahip olanlar arasında, köklerin doğal bir renk olarak kalmasına izin vererek ombre yaptırmak da oldukça eğlenceli bir görünüm kazandırır.

Ombre Mi Daha İyi Yoksa Balyaj Mı?

Ombre ve balyajı karıştırmak kolaydır çünkü bunlar karanlıktan aydınlığa giden iki düşük anahtar görünümdür. Hatta düşünüyor olabilirsiniz: Ombre ve balyaj aynı şey mi? Bunları yan yana karşılaştırırken ince ama önemli farklılıklar vardır. Ombre bizi folyolardan uzaklaştırıp daha yaratıcı ve modern bir yöne taşıdı.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Ballı Kumral Saç Rengi Nasıl Elde Edilir? | 2020

Bununla birlikte, balyaj hızla popülerlik kazandı. Doğal yaşanmış ve güneş öpücüğü görünümü nedeniyle ombreyi geride bıraktı. Saç stilisti rengi nerede elle boyayacağını bildiği için, renkli yerler güneşin doğal olarak vuracağı yerleri vurguladığından, balyaj tekniği yüzü daha özelleştirilmiş bir şekilde çerçeveleyebilir.

Ombre, kuaförlük becerisi çok iyi olmayan birine saçınızı emanet ederseniz yaptırabileceğiniz geçişli saç modelidir. Ancak balyaj ile ince geçişler yaptırmak isterseniz saç stilinizden emin olmak gerekir. Köşe başında herkese aynı model saç yapan kuaförler istediğiniz balyaj modeline sizi ulaştırmayacaktır.

Balyaj veya ombre yaptırırken kesenin ağzını açmak gerekir çünkü kaliteli bir yerde kaliteli boyalarla ve usta stilist ile yaptırmak sıfır risk içerir. Sizin yüzünüze, tarzınıza, isteklerinize veya bütçenize hangisi hitap ederse onu yaptırın bence…

Sizin için balyaj ve ombre modellerini derledik… Merak ettiklerinizi “Yorumlar” kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları Nelerdir? 2022 için saç aksesuarları neler eminim şimdiden merak edenler vardır… …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.