Home / Saç Bakımı / Yumuşak Saçlar İçin Ne Yapılabilir?
yumusak sac sac bakimi

Yumuşak Saçlar İçin Ne Yapılabilir?

Akşam dışarı çıkmadan hemen önce, yatmadan önce ya da uzun bir güne başlamadan önce saçların sürekli olarak şampuanlanması ve fön makinesi gibi şekillendirici ve ısı uygulayıcı aletlerle temas etmesi, saçların kurumasına ve yıpranmasına neden olmaktadır. Saçlarını sürekli olarak yıkayan, kurutan ve şekil veren kişilerin ortak sorunlarından birisi, saçlarının sürekli olarak kuruduğu, sert bir yapıya sahip olduğu ve hassaslaştığı yönündedir.

Saçların bakımını sağlamak, olması gereken yağ seviyesinde ve ipeksi yumuşaklıkta tutmak için çeşitli bakımlar uygulanabilmektedir. Uygulanacak olan bakımların yanı sıra davranışlarda ve tekniklerde yapılacak olan küçük değişikliklerle birlikte kişilerin saçları kısa süre içerisinde doğal parlaklığına ve yumuşaklığına ulaşabilecektir.

Alışkanlıkları Değiştirmek
Başvurulabilecek olan tekniklerden birincisi, duş başlığı seçimi ve kullanımı yönünde olacaktır. Kullanılan duş başlıklarının filtreli olması ve filtresinin de klor ve kireç gibi maddeleri süzme özelliğinin bulunması gerekmektedir. Duş başlığı seçiminde bu şekilde davranılması halinde saçların temasta bulunacak olduğu su daha yumuşak ve saçlar için daha sağlıklı olacaktır. Bu duş başlıklarına yapı marketlerden ve internet üzerinden ulaşılabilecektir.


Saç derisi doğal olarak kendi yağını üretmektedir ve bu yağ, saç köklerinin ve saçların beslenmesinde görevli doğal bir oluşumdur. Saçların yağlanmasından şikayet ederek sürekli olarak, her gün ya da günde birkaç kere saçların yıkanması durumunda saç derisindeki yağ vücuttan uzaklaştırılacak ve saçların kendisi için özellikle ürettiği besleyici yapı kullanılamayacaktır. Saçların haftada sayılı kez yıkanması, saçların daha yumuşak ve güçlü bir yapıya sahip olması için başvurulması gereken bir yöntemdir. Saçlarının çok yağlı olduğundan yakınan kimseler de gerekli olan durumlarda saçlarını yıkayabilir ve temizleyebilirler.

Saç düzleştiriciler, saç şekillendiriciler ve fön makinesi gibi ısı uygulayan cihazlar; saçların doğal nem dengesini kaybetmesinde birincil derece sorumludurlar. Saçların nem dengelerinin kaybedilmesi ve sertleşmesi, dayanıksızlaşmalarında önemli rolleri bulunmaktadır. Saçları şekillendirmek için sık aralıklarla jöle ya da vaks gibi maddelerin saça uygulanması da saçın nem dengesini bozduğu gibi saçın hava almasını ve saç derisinin olağan görevlerini yerine getirmesini engellemektedir. Bu ürünlerin elden geldiği kadar az kullanılması gerekmektedir. Saçları tararken de plastik tarak yerine ahşap olanları tercih edilmelidir ve saç derisinde bulunan yağın tüm saça ve saç derisine gezdirilmesi, yedirilmesi gerekmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Esmerlere Yakışan Saç Modelleri

Saç Bakım Kremleri
Birçok markanın saç bakım ürünleri bulunmaktadır; çeşitli saç tiplerine göre özelleştirilmiş bu saç bakım kremleri, saçların ihtiyacı olan besleyici maddeleri ve yağları içermektedir. Duş aldıktan ve saçları şampuanladıktan sonra kullanma talimatlarında belirtildiği gibi saç bakım kremleri saça uygulanır ve bu şekilde saçların olması gereken nem seviyesinde tutulması, saçların nemli ve yumuşak bir yapıya sahip olması sağlanabilir.  Bu bakım kremleri birçok kozmetik dükkanında ve internette birçok çeşitte bulunmaktadır.

Vitamin Takviyeleri
Bireysel kararlara göre başvurulmaması gereken bu yöntem için öncelikli olarak kişilerin cilt doktorlarına başvurmaları ve yaşadıkları sorunları aktarmaları gerekmektedir. Öncelikli olarak alınacak olan kan tahlilleri değerlendirilecektir ve sonrasında eksik olması halinde kişilere vitamin takviyesinde bulunulacaktır. Biotin, omega 3 ve E vitamini gibi vitaminler kapsül ya da şurup olarak kişilere önerilecek ve eczaneden temin edilebilecektir.

Saç Bakım Maskeleri

Yumurta
Birçok kişinin günlük beslenme programında önemli ve öncelikli bir yeri olan yumurta, kişilerin beslenmelerini önemli ölçüde desteklediği gibi kişilerin saçlarını da beslemekte ve desteklemektedir. İçeriğinde bulunan proteinler, yağ asitleri ve lesitin gibi maddeler, saçların beslenmesini, olması gereken nem oranını yeniden yakalamasını ve yıpranmış saçların yenilenmesini sağlamaktadır.

Uygulanış olarak 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yumurta bir kaba alınır ve yumuşak bir macun şeklini alıncaya kadar karıştırılmaya başlanır. Bu hali aldıktan sonra saçlara diplerinden uçlarına kadar uygulanır ve uygulama işlemi sona erdikten sonra saçlar bone ya da streç film ile kaplanır. Bu şekilde 30 dakika kadar beklenilmesi, saçların bakımı için gerekli ve yeterlidir. Sürenin sonunda saçlar hafif bir şampuan ve ılık su ile durulanır.

2 yumurta iyice karışana kadar, köpük köpük oluncaya kadar bir kapta karıştırılır ve sonrasında içerisine 2 yemek kaşığı kadar badem yağı, yarım kupa da yoğurt ilave edilir. Bir araya getirilen malzemeler de bir oluncaya kadar karıştırılır ve sonrasında saçlara köklerinden uçlarına kadar uygulanır. Uygulama işleminden sonra yukarıdaki tarifte olduğu gibi saçlar bir bone ya da streç film ile örtülür ya da kaplanır. Bu şekilde 30 dakika beklenmesi gerekmektedir ve bu süre sonrasında saçlar hafif bir şampuan ve ılık su kullanılarak temizlenir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Bakım Toniği Nedir? | 2020

Bira
Bira, içerisinde bulunan proteinler sayesinde yıpranmış saçların bakımında ve saçların yenilenmesinde kullanılabilir. İyi bir saç toniği pozisyonunda bulunmaktadır. Saçlar duş sırasında şampuanlandıktan ve durulandıktan sonra, bira alınır ve saç köklerinden uçlarına kadar yavaş yavaş uygulanır, biranın öylece akıp gitmemesini sağlayın. Sonrasında uygulanan bira, masaj yapılarak saçlara ve saç derisine özümsetilir ve bu şekilde 5 dakika kadar beklenir. Sonrasında saçlar durulanır. Bu işlem haftada 2 kez tekrar edilebilecektir.

Hindistancevizi Yağı
Bitkisel yağlar, vücudun düzenlenmesinde ve ayakta kalmasında ne kadar önemliyse ve kullanışlılarsa, cilt ve saç bakımında da aynı oranda kullanışlı ve işlevseldirler. Parlak, yumuşak ve sağlıklı saçlara ulaşmak için çeşitli bitkisel yağlar kullanılabilecektir.

Hindistancevizi yağı saçlara köklerinden uçlarına kadar uygulanır ve masaj yapılarak yedirilir. Saçlar bir bone ya da streç film ile kaplanır ki yağın vücut ısısı ile birlikte vücuda işlemesi hızlansın. 30 dakika kadar bu şekilde beklendikten sonra saçlar yalnızca su ile durulanır ve yağın tüm saç yüzeyine iyice ulaşması sağlanır. Sonrasında saçlar normal olarak kullanılmakta olan şampuan ve ılık su ile durulanır ve saç bakım kremi uygulamasında bulunulur.

Bir başka tarife göre de hindistancevizi yağı içerisine birkaç körü yaprağı eklenir ve karışım ısıtılır. Karışımın soğumasından sonra saçların köklerinden uçlarına kadar aynı işlem tekrar edilir ve saçlar bir bone ile örtülür. 30 dakikalık bekleme süresinden sonra saçlar durulanır ve bakım kremleri uygulanır.

Sağlıklı ve güçlü, yumuşak ve ışıldayan saçlara sahip olmak için kişilerin davranış biçimlerinde bazı değişikliklere gitmeleri gerekmektedir. Örneğin kimyasal saç bakım ürünleri ve ısı uygulayan cihazları sıklıkla kullanmaktan kaçınmalı, saç bakım ürünleri satın alırken açıklama kısımlarını okumalı ve içeriklerinin doğal mı kimyasal mı olduğunu öğrenmeleri gerekmektedir. Stres faktörü, saçların ve vücut sağlığının kötü etkilenmesinden insanların birincil düşmanları arasında bulunmaktadır. Kişilerin sorunlarını büyütmeden kısa süre içerisinde çözmeleri, daha az strese ve daha sağlıklı bir vücuda, saçlara sahip olmalarında son derece önemlidir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Sirke Saç Dökülmesine İyi Gelir Mi? | 2020

Bir önceki yazımız olan Yazın en trend 16 gelin makyajı fikirleri 2015 başlıklı makalemizde 2015 yaz gelin makyajı, en güzel gelin makyajı modelleri ve gelin makyajı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo| 2021

Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler Herkes güçlü, parlak ve bakımı kolay saçlar ister. Ancak o yere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.