Home / Saç / Yuvarlak yüzler için 67 uygun saç kesimi | 2020
Yuvarlak Yüzler İçin Saç Modelleri
Yuvarlak Yüzler İçin Saç Modelleri

Yuvarlak yüzler için 67 uygun saç kesimi | 2020

Yuvarlak Yüzlere Uyan Saç Modelleri Nedir?

Bugün sizlere yuvarlak yüz şekli için en uygun mükemmel saç kesimleri ve modellerinden bahsedeceğiz. Uzun ve katlı saç kesimleri yanı sıra kısa ve kahküllü saç modeli, seksi görünen yuvarlak yüzlere sahip kadınların yüzlerine yakışan saçlardan sizin kişilik ve yaşam tarzınıza uyacak şekilde mükemmel bir saç stilini siz de bulabilirsiniz. Bu saç kesimlerini ve modellerini evde kendiniz şekillendirmek için stil ipuçları, kullanmanız gereken ürünler ve ekstradan özel kuaförlerin kullandığı ipuçları ile sizin görünümüz de tüm gün muhteşem olacak. Makalenin devamında fotoğraf galerisinde sizlere en güzel saç modellerini derledik.

Değerli okurlarımız bildiğiniz üzere biz kadınlar için saç modelleri çok önemlidir. Bu nedenle saç modeli seçerken çok kararsız kalırız. Ancak kararsız kalmadan önce saç modeli seçerken bazı hususlara dikkat etmemiz gerekmektedir. Bu hususların başında cilt rengi ve yüz şeklimiz gelmektedir. Saç modelleri ile yüz şekilleri arasında bir uyum olması gerekmektedir. Aksi takdirde saçlarınız yüzünüzden bağımsız bir hal alarak kopuk bir görünüme neden olur. Tabi birçok farklı yüz şekli bulunmaktadır. Yüz şekillerinden biri olan yuvarlak yüz şekline uygun saç modellerini inceleyeceğiz.

Yuvarlak Yüz Tipine Göre En Güzel Saç Kesim Modelleri

Yuvarlak yüz yapısında yüzün genişliği ile uzunluğu neredeyse aynı ölçüdedir. Yuvarlak yüzlerde keskin kenar biçimi yoktur. Saçlar aracılığıyla yüz hatları belirgin hale getirilerek ovale yakın veya oval gibi gösterilmeye zorlanmalıdır. Bu nedenle yüzünüze çok daha uzun ve ince yapılı bir görünüm kazandırmaya çalışabilirsiniz. Yüz hatlarınıza daha da uzun bir görünüm kazandırmak için natürel dalgalar ve çene hizasından başlamış katlı saç kesim modelleri veya uzun perçemler seçebilirsiniz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Uzun, düz saçlar için en iyi saç modelleri

Uzun ve Katlı Saç Modeli

Bu uzun katlı saç kesim modelleri ile gözler daha belirgin elmacık kemikler daha ortada olur yuvarlak yüzleri olanlar için idealdir bir saç kesimi.

Saça şekil vermek için:

  • Nemli saça biraz şekillendirici krem sürülür.
  • Saçları düz bir büyük fırça kullanarak saç kurutma makinesi ile kurutun .
  • Bir ısı koruyucu sprey uygulanarak ve düzleştirici demir ile düzleştirme işlemi bitirilir

Katlı ve uzun saç modeli için en iyi yüz şekilleri: yuvarlak, oval

Tatlı ve Kısa Saç Modeli

Saçın ön kısımları biraz uzun bırakılıp  yana doğru atılmalı.Bu tarz saç stilinde saçın tepe kısmı yüksek hacimli olmalı.Bu şekilde yuvarlak yüzün daha daha oval görünmesi sağlanır, Yuvarlak yüzlere inanılmaz hacim ve yükseklik sağlar.

Saça şekil vermek için:

  • Saçlara stil vermek için şekillendirici köpük bol miktarda kullanılır.
  • Fırça ve fön makinesi ile 1-1 / 4 inç yuvarlak fırça, kuru saçlarda  fön makinesini sürekli fırçayı tutarak şekil verilir .
  • Uzun süren beklemeden sonra  saç spreyi ile bitirin.

Bu saç modelinin en iyi yakıştığı yüz şekilleri: yuvarlak, oval, damla

Koyu Saç Rengi Modelleri

Koyu saç renkleri yüzünüzün yuvarlak oluşunu gizlemek için ideal saç renkleridir. Düz ve dalgalı saç stilleri ile yüz hattınızı çevrelemesini sağlayarak yüzünüzün yuvarlaklığını yumuşatabilirsiniz. Bu modelde sadece biraz renk değişikliği yapmanız ve biraz da saça canlılık kazandırmanız gerekmektedir. Fazla enerjik bir görünüm istemezseniz sade olması için kat kesimi uçlara yakın tutulmalıdır.

Saça şekil vermek için:

  • Saçlara  parlaklık veren serum kullanılmalı.
  • Düz saç yapmak için büyük bir fırça ile saçlar kurutulur, kahküller uzun ve hafif yana doğru fönlenmeli.
  • Esnek tutmak için şekillendirme sprey ile bitirin.

En iyi yüz şekilleri: yuvarlak, oval

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  İş için mükemmel saç stilleri 2014 /2015

Yana Ayrılmış Kahküllü Saç Modelleri

Bir yana ayrılmış uzun kahküllü saç, herhangi bir yüz hattı için büyük bir güzel dokunuş ekler. Güzel bir yüz için ideal kahkül kesimi bir sihirli değnek gibidir.

Saça şekil vermek için:

  • Saç kökleri fön fırçası ile biraz hacim verilir ve kahküller yana doğru fönlenir.
  • Kuru saçlara ısıdan koruyucu sprey sürülüp saç düzleştirici ile düzleştirilir. İsterseniz maşa ile istediğiniz büyüklüklerde bukleler yapabilirsiniz.
  • Yumuşatıcı ve sabitleyici bir saç spreyi ile saçınıza uyguladığınız işlemi bitirin.

Yakışan en iyi yüz şekilleri: yuvarlak, oval, kalp, armut

Yuvarlak yüz şekillerine yakışan saç modelleri için aşağıda görselleri incelemeyi unutmayın…

Yuvarlak Yüzlü Kadınlar için Saç Stilleri

İlk olarak yuvarlak şekle sahipseniz oldukça şanslısınız. Çünkü yuvarlak yüze sahipler çoğu saç modeline uygun olmakla beraber saçlarınızı ister kısa ister orta ister uzun boydaki saç modellerinde kullanabilirsiniz. Ama yuvarlak yüzlerde orta boydaki saç modelleri daha çok yakışmaktadır. Bu nedenle ilk tercihiniz orta boylu saçlar olsun. Bir kahkül saç modeli ile bu havayı kendinize katabilirsiniz.

Yuvarlak yüz şekline sahip kadınlar orta boylu dalgalı saç modelleri oldukça ideal seçenekler arasında yer almaktadır. Omuz hizasındaki dalgalar yüzünüzü sararak komple bir görünüm ortaya çıkaracaktır. Saçlarınızı bu yılının trend aç renklerinden biri ile boyadığınızda ise mükemmel görüneceksiniz. Bunun yanı sıra katlı kesimler yuvarlak yüzlerde hoş bir görüntüye sebep olmaktadır.

Saçlarınızı katlı dalgalı kesimlerle daha şık bir hale kavuşabilirsiniz. Yuvarlak yüzlü kadınlar için bir diğer ideal seçenek ise pixie saç modelidir. Pixie saç modelinin  biraz daha uzun bir hali yüzünüzü ortaya çıkaracaktır.

Yüz güzelliğiniz ve saç modelinizin şıklığı ile tüm gözleri üzerinize çevirebilirsiniz. Başka bir seçenek olarak ise yuvarlak yüzlü kadınlar uzun saç modellerinden birini tercih edebilirler. Olabildiğince dalgalı saç kesimlerini ve kahküllü saç modellerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bildiğiniz üzere birçok ünlü model ve şarkıcılar arasında da yuvarlak yüz şekline sahip olan kişilerde bulunmaktadır. Beğendiğiniz bir ünlüyü kendinize rol model olarak alabilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2016 Kısa Gelin Saçı Modelleri

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.