Home / Saç / Yüz Şekline Uygun Kahkül ve Perçem Kesimi | 2021
Yüz Şekline Uygun Kahkül ve Perçem Kesimi
Yüz Şekline Uygun Kahkül ve Perçem Kesimi

Yüz Şekline Uygun Kahkül ve Perçem Kesimi | 2021

Yüz Şekline Uygun Kahkül Kesimi

Kadınlar arasında Kahkül kesimleri son yıllarda oldukça popüler oldu. Güzel bir saç kesimi için yüz şekline uygun kahkül kesimi yüz güzelliğinizi daha da ön plana çıkarır. Yüz şekline uygun perçem kesimleri kadınları daha genç ve daha güzel gösterir. Güzel kesilmiş perçemler esmer kadınlara gizemli bir bakış, sarışın kadınlara ise ayrı bir seksi çekicilik katacaktır. Kahkül kesiminde dikkat edilmesi önemli detay yüz şekline uygun kahkül kesimi yapılmalıdır. Her kesim her yüz tipine yakışmayacaktır. Makalenin içindeki fotoğraf galerimize göz atıp size uygun kesimleri de görebilirsiniz.

Uygun kahkül kesimleri için ilk önce yüz tipinizi tanıyın

Uzun yüzlü kadınların kendilerini şanslı hissedebilecekleri saç kesim modelidir kahküllü saç kesim modelleri. Çünkü uzun yüzlü kadınların yüzlerini olduğundan küçük gösteririr bu saç kesim modelleri. Alın kısmı geniş kadınlar perçemli saç kesim modellerini seçmelidirler. Kahküllü saç kesimleri sizi daha kadınsı ve seksi bir havaya sokacaktır. Kahküllü saç modelleri olan hanımlar kullanım rahatlığından bahsederler. Ek olarak birde düz saç yapısına sahipseniz kahküllü saç kesimleri ile çok rahat edersiniz.

Alın kısmı kapalı ve yüzü orta ebatlarda olan hanımlara bu kahküllü saç modelleri yakışmaz. Hanımlar eğer sizde saçınızın duruşuna şık bir hava verecek perçem modellerini kestirmek isterseniz yüz şeklinize yakışacak kahkül veya perçem modelini tercih etmeliyiz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kadın Yüz Şekline Göre Saç Modelini Belirleme Detaylı Anlatım

Bob saç modeli kesimleri ile ilgili makalemizi okumak için lütfen tıklayınız

Yuvarlak Yüz Şekli İçin Kahkül Kesimleri

Yuvarlak yüz şekli için seçeceğimiz kahkül ve perçem kesiminde amaç yüzün yuvarlaklığını yumuşatacak daha uzun görünmesini sağlayacak kahkül kesimi tercih etmektir.Yuvarlak yüz şekli için kısa kahkülleri ve ince kahküler uygun değildir.Kaş üstüne kadar uzanan düz  kahkül ve perçem kesimleri yuvarlak yüz için en ideal kesimlerdir.

Kare Yüz Şekli İçin Kesimler

Kere yüzlü bayanlar kahkül kesimini iyi seçerler ise onlar için harika bir saç modeli olur.Yüzdeki köşeli hatlarını yumuşatmak için kare yüzlere kahkül çok yakışır. Kahkül ve perçem kesimlerinin kenarları oval şekilde daha uzun gitmelidir ve kahkül bir tarafta daha yoğun olacak şekilde hafif yana atılmalı kahkül uçları da hafif seyrek kesmelidir.

Kalp Yüz Şekli İçin Kahkül Kesimler

Kalp yüz şeklinde uzun ve çene kısmı dar alın kısmı geniş bir yüz hatları vardır. Kahkül kesimi için bu yüz tipinizi oval hale getirecek bir kahkül kesimi tercih edilmelidir.Kalp  yüz şekli için en uygun kahkül kesimleri kaşların altına inen uzun kahkül kesimleridir.Ortadan ayrılan kahkül kalp yüz şekli için daha güzeldir.

Oval Yüz Şekli İçin Uygun Kahkül Kesimleri

Oval yüz hatları olan bayanlar çok şanslı, genelde her kahkül ve perçem kesimi oval yüzler için uygundur.Ama daha seksi bir görünüm istiyorsanız kirpikler ve kaş arasındaki kahkül boyu tercih edin…Uzun ve yandan, kahkülle, uçları inceltilmiş asimetrik kahküller yine oval yüz şekli için uygun kahkül kesimleri arasında sayılabilir.

Fotoğraf Galerisi

Kendinize uygun şık kahkül kesimini nasıl yaptırabilirsiniz?

Uygun perçem kesim modelini bulmak için burnumuzun yapısı çok önem arzeder. Sebebi ise perçemi dışarı yansıtan şey aslında burnumuzdur. Burnumuz ne tarafa meyilli ise perçem modelini de ona göre belirleyebiliriz. Yüz tipiniz yuvarlaksa perçem modelini kesinlikle saçlarınızı orta kısmından ayrık bir şekilde kullanmalıyız.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  26 Günlük Omuz Hizasında Düz Saç Modelleri

Yuvarlak yüz tipine sahip olup ve perçem modeliniz biraz uzunsa elmacık kemiklerinizi kapatacak modelde yaptırmalısınız. Yüz tipiniz uzunsa perçemin boyunu ölçün ve toplam boyunuza göre uyarlama yapın. Bu yüz hatlarınız yuvarlak ve küçük bir görünüme sokacaktır.

 

Üçgen Yüz Hatlarına Sahip Kadınlar için Kahkül, Perçem ve Saç Modelleri Nasıl Olmalı?

Diğer adı ters üçgen olan bu yüz hatlarına sahip kadınlar dar bir çene yapısı ile dikkat çekmektedirler. Seçilen saç modelleri bu dar çene yapısını dahada geri planda bırakmalıdır. Bunun için mutlaka saçlarımızın uç kısımlarına hacim ve yoğunluk kazandırmalıyız. Çenemizin hizasında başlamalıyız ve saçlarımızın uç kısımlarına kadar uzanan dalgalar ile komple daha orantısal bir görünüme kavuşacağız. Kısa saç ve düz saç kesimlerinden, katlı olmayan saç kesimlerinden mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Fakat ille de kısa saç modeli seven üçgen yüz tipine sahip kadınlar için ensemiz kısa olacak şekilde saçımızın önüne doğru uzayan saç kesim modellerini, tepe bölgesinden hacim kazandırarak bu şekilde bu saç modelini kullanmamız daha doğru olacaktır.

Küçük Alın İçin Kahkül Kesimleri

Küçük alınlı yüz şekli için seçeceğimiz saç modellerine ve kesimlerini dikkat etmeliyiz.Yüzümüz kafamızdan daha büyük görünürse yüz şeklimiz kötü olabilir.Bunu dengeleyecek alın kısmını uzun gösterecek kahkül kesimleri seçmelisiniz. Asla kahküllerinizi aşağı düz şekilde kullanmayın, bunun yerine yana ayrılmış veya ortadan ayrılmış elmacık kemiklere kadar gelen uzun perçem ve kahkül kesimleri size yakışır.

Geniş Alına Sahip Kişiler İçin Kahkül Kesimleri

Geniş alına sahip kişilerin daha çok yüz yapısı da geniştir. Bu yüzden yüzünüzü daha ince gösterecek kahkül kesimleri seçmelisiniz.

Dağınık aşağı inen kahkül kesimleri, yukarıdan aşağıya inceltilmiş kahkül ve perçem kesimleri geniş alın yüz şekli ile daha uyumludur.Eğer saç şekliniz dalgalı ve hacimli ise bu kahkül kesimleri sizin için uygundur.Düz saç şekliniz varsa kahkül kesimleri size yakışır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Uzun Saçlar için Sahane Kahkül Fikirleri

Yüz şekline göre saç kesimi ile ilgili önerilerimizde incelemeyi unutmayın.

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

5 comments

  1. ŞEYMA BALCIOĞLU

    BAYAN DEĞİL KADIN!!!!!

  2. Yüz şeklime uygun saç modelini yazınızı okuduktan sonra buldum sanırım :)Ne zamandır perçem yaptırmak istiyordum umarım güzel olur teşekkürler. Blog’unuzu da favorilerime kayıt ettim takipteyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.