Home / Güzellik / Zayıf gösteren saç modelleri 2016
zayif goseteren sac modelleri 2014 2015

Zayıf gösteren saç modelleri 2016

Sadece yüz şekliniz bile size olduğunuzdan daha kilolu görünmenize neden olabilir.Saç modelinize değiştirip yüzü daha zayıf ve ince gösteren saç modellerinden seçerek daha zayıf görünmeniz mümkün.

Yüz Şeklimizi Zayıf ve İnce Gösteren Sihirli Saç Modelleri;

Yüz şeklinizi olduğundan zayıf ve ince gösteren saç modelleri için size önereceğimiz aşağıdaki ipuçlarını ve ilgili saç modelleri galerisini mutlaka inceleyiniz.

Hangi Yüz Tipi;


Yüz tipimiz saç modelimizi belirleyen en önemli faktördür. Bu yüzden yüz tipim izin ne olduğu çok önemlidir. Yuvarlak yüz tipine sahip kadınların yüzü uzun ve aynı ebatta geniştir de. Yüzümüzün biraz daha ovalimsi görünmesini sağlamak için yüzümüzün uzun kısmı geniş kısmına göre bir buçuk kat daha olmalıdır.

Saç Uzmanlarından İpuçları;

Uzman saç kuaförleri siz yakışacak ve sizi zayıf gösterecek uygun bir saç modeli ile görünümümüzü değiştirebileceklerini diyorlar. Bu ipuçlarından birisi saçların kat kat olmasında gizlidir. Uzman kuaförler omuz hizası ve ve bundan biraz kısa yani ne çok uzun ne çok kısa saç modellerini yaptırmaktan kaçınmalıyız.Yanaklarımız ve çenemizi kapamak için yüzümüzün hizasından bir kaç tutamcık saç ve hafif çizgiler olmasını öneriyorlar. Saç uzunluğunu dediğimiz gibi kulak memesi altı ila omuz hizası arasındaki bölgede bulunmalıdır. Yan kısımlardan kat attırmak yüzümüzün yuvarlak görünümünü biraz olsun yok edecektir. Kafa tarafımıza doğru yapılacak katlı saç kesimleri, kafamızın üst taraflarına doğru yükseklik vermek normalde olmayan daha ince bir yüz tipi görünümü verecektir.

Yüzümüzün İnce Görünmesinde Kahkülün Önemi;

Uzman kuaförler alnımızda düz bir hat tipinde ilerleyen küt saç modellerini yaptırmamanız gerektiğini belirtiyorlar. Yuvarlak yüz tipine sahip kadınlarda olmak üzere diğer yüz tipine sahip kadınlarda dahil kahküllü modeller genel itibariyle her yüz tipinde güzel görünüyorlar. Kah-küllü bir saç modeli yaptırmak istiyorsanız katlı kesim kahkülleri seçmenizde fayda var.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  27 Farklı Katlı Kesim Saç Stilleri ve Modelleri

Zayıf Gösteren Saç Renkleri; Doğru Saç Rengi Seçimi;

Yüz şeklimizi olduğundan dahada ince göstermek için saç modelinden ziyade saç renkleri unsuru da önemlidir.  Zıt saç renkleri bu gibi yanıltma operasyonları için iyidir. Zıt renkler gölge gibi bir görünüm katar ve yüz şeklimiz daha zayıfmış gibi görünür. Örnek vermek gerekirse; yuvarlak yüz tipine sahip bir kadının, tam bal sarısı saç rengine sahip olması, dış görünüm açısından güzel durmayacaktır. Halbuki kızı biraz kahve tonları karıştırdığımızda saçlarımız biraz daha derinleşir. Farklı bir açı katmak için röfle de güzel bir seçenek olur. İnce görünüm sağlamada saç rengimi saç kesimini derseniz en büyük büyük faktör tabi-kide saç modelidir.

Saç Bakımı ve Aksesuarlar;

Yüz şeklinizi daha ince göstermek adına saç bakımını düzenli bir şekilde yapmamız ve size yakışacak saç aksesuarlarını kullanabilirsiniz. Nina Dobrev gibi yuvarlak yüze sahip bir çok ünlü kadın vardır. Yapılması gerekenleri yapınca gerçekten amacınıza ulaşıyorsunuz. Bunun için sabır ve süreklilik çok önemlidir. Unutmayalım ki “mermeri delen suyun kuvveti değil sürekliliğidir”.

Nina Dobrev Kahküllü Kabarık Saç Modeli
Nina Dobrev Kahküllü Kabarık Saç Modeli

Doğal Dalgalar

Dalgalı saçlar yüzünüzü her zaman olduğundan daha zayıf gösterir.Saçlarınızı düz yapmak daha kilolu görünmenize neden olur, sizde Olivia Wilde gibi doğal dalgalar veya maşa ile büyük dalgalar yapıp yüzünüz daha zayıf ve ince gösterebilirsiniz.

Uzun katlı saçlar

Uzun katlı saçlar hacimsel olarak saçlarınızı daha yoğun gösterir ve yüzünüzde küçülme yanılsaması vererek daha zayıf görünmesini sağlar.Çene boyundan başlayan uzun katları tercih edin…

Bob Kesim Saçlar

Arkası kısa, önü uzun bob kesimler yüzünüzü daha  zayıf gösterir…Öndeki uzun saçlar çenenize kadar yüzünüzü iki yandan kaplar ve yüz yapınızın daha zayıf görünmesini sağlar.

Uzun kaküllü saç

Yuvarlak yüzleri olduğundan daha zayıf gösteren bir saç modeli de bob kesim saçlar.Kaş üstünden kesilmiş kaküller kilolu yüzleri inceltmek için daha idealdir.Düz bir uzun kakül yüzü uzatır ve zayıflık etkisi yaratır.Uzun kaküllü saçların yuvarlak yüz şeklini yumuşatmaya karşı harika bir yol olduğunu düşünüyorum.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Uzun Pixie Seven Kadınlara göre Saç Modelleri

Uzun Kâkül düşünüyorsanız, keskin kesimlerden uzak durmanızda fayda var. uzunlukısalı  ve iki yanı daha uzun, dağınık kâkül kesimleri yüzünüzü dar ve uzun gösterir.

Yandan Kaküllü saç

Dokulu ve yana ayrılmış saçlar yüzün yine yumuşaklığını yumuşatır ve küçük zayıf görünmesini sağlar.Dalgalı saç dokusu hafif yana eğilimli yönü, kulakların önüne gelen saç parçaları yüzü inceltir.Yüzünüze görsel uzatma efekti vermek için yandan kaküllü saçları deneyebilirsiniz.

Yandan ayrılmış saç 

Saçlarınızı dalgalı veya düz yandan ayırarak yüzünüzün görünümü değiştirir ve kilolu görünmesini engeller.

Dağınık Atkuyruğu

Dağınık saç modellerinde yüzünüze belli belirsiz dağınık saçları düşürdüğünden yüzünüzde bir yanılsama yaratarak daha zayıf görünmesini sağlar.Ayrıca dağınık at kuyruğu saç modeli saç köklerinizi yapışık yapmadığından saçlarınız daha hacimli durur.Yüzünüzü incelten yine önemli bir detaydır.

Yüksek Topuz

Topuz modeli yapmak istiyorsanız uzun kakülleri seçebilirsiniz.bunun yanında sıkıca toplanmış yüksek topuz modelinde yüzünüzü daha uzatacak ve zayıf görünmenizi sağlayacak.

Zayıf Gösteren Saç Modelleri;

Julianne Hough Asimetrik Bob Saç Modelleri
Julianne Hough Asimetrik Bob Saç Modelleri
Jessica Chastain Zayif Gösteren Saç Modeli
Jessica Chastain Zayif Gösteren Saç Modeli
Demi Lovato Kalın Dokulu Saç Modeli Yuvarlak Yüz Tipi
Demi Lovato Kalın Dokulu Saç Modeli Yuvarlak Yüz Tipi
Bella Thorne İnce Kahküller İle İnce Görünüm
Bella Thorne İnce Kahküller İle İnce Görünüm

 

Bir önceki yazımız olan Yüzü İnce Gösteren Saç Modelleri | 2021 başlıklı makalemizde dağınık topuz, salaş atkuyruğu ve salaş topuz hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kahküllü Saç Modelleri

Kahküllü Saç Modelleri | 2021

Kahküllü Saç Modelleri Nelerdir? Güzel ve bakımlı kadınlar, bugün sizlere en çok beğenilen ve kadınlara …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.