Home / Saç / Zeytinyağının Saça Zararları
Zeytinyağının Saça Zararları
Zeytinyağının Saça Zararları

Zeytinyağının Saça Zararları

Zeytinyağı saça zarar verir mi? Zeytinyağı saça nasıl sürülür? Uzmanlara göre saça zeytinyağı sürmenin verdiği sonuçlar anlatılmaktadır…

Doğal yağlar arasında saça uygulanan ve oldukça faydalı olduğu bilinen yağlardan biri de Zeytinyağı. Zeytinyağı, saçları daha parlak gösteren, nemlendiren ve yumuşatan bunun yanı sıra, kırıklarından arındıran doğal yağlardan bir tanesi. Bu nedenle de, saçlarına doğal yağlarla bakım yapmak isteyen bayanların zeytinyağını severek kullandıkları da bir gerçek.

Ancak bazı uzmanlara göre, doğal yağlarla yapılan saç bakımı saça zarar veriyor. Uzmanların ifadesine göre, bu doğal yağlardan biri olan ve saç bakımında kullanılan zeytinyağının içeriğinde yararlı yağ asitleri bulunmasının yanı sıra, bazı yağ asidi türleri de bulunmakta.


Ayrıca, zeytinyağını saçtan gidermek için daha fazla şampuan kullanmak gerekiyor ve bu da saçlara oldukça zarar veriyor. Zeytinyağı, saçlardaki kuruluk, matlık ve sertlik sorunlarına karşı kullanılan bir doğal saç bakım maskesi. Ancak bu tür sorunları olan bayanların zeytinyağı kullanmak yerine saçlarındaki sorunları tek tek gidermesi uzmanlara göre daha doğru olmakta. Örneğin, özellikle de saçları fazla yıkamaktan dolayı oluşan saç kuruluklarını önlemek için zeytinyağı kullanmak yerine saçları daha az yıkamak daha iyi bir çözüm yöntemi. Ya da saç bakımı için doğal yağların yerine saç bakım kremi kullanmak daha doğru.

Genellikle kimyasal madde içerdiğinden dolayı saç bakım kremlerinin kullanımı pek çok bayan tarafından tercih edilmese de, bu yanlış bir görüş. Özellikle de saç bakım kremleri ve şampuanların ayrı ayrı kullanılması saç bakımı konusunda oldukça faydalı. Saçları elektriklenen bayanlar ise, saç kremlerini saçlarına sürerek elektriklenmenin önüne geçebilirler. Nemsiz saçlar için yapılabilecek uzman tavsiyelerinden biri de, profesyonel bakım, yani saç bakımında uzman olan kişilerden yardım almak.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015-2016 Sonbahar-Kış 30 Saç Rengi Tavsiyesi

Öte yandan, saçlarda meydana gelen sorunların temelinde yatan sorunların ortadan kaldırılması saç bakımı yapmaktan daha önemlidir. Örneğin, kansızlıktan kaynaklanan saç dökülmelerinin önüne geçebilmek için kesinlikle tedavi olunması gerekir. Ya da saç derisinde oluşan kepeklenmeleri önlemek için mutlaka cilt doktoruna başvurulması ve doktorun vereceği kremlerin kullanılması gerekir. Bunun yanı sıra, vitamin eksikliği, yaşlanma, hormonlardan kaynaklanan sorunlar ve saç dökülmesine sebep olan birçok faktör ortadan kaldırılmadan saç bakımı yapılmamalıdır.

Zeytinyağının Saça Zararları
Zeytinyağının Saça Zararları

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

4 comments

  1. kızlar beni duyan varmı az önce birkaç yıllık zeytin yağını saçıma sürdüm zararı olurmuki

  2. Aynen öyle. Kremle doğal zeytinyagu karşılaştırması komik olmuş.

  3. tabi tabi resmen kremler satılsın diye yazılmış bir metin.bu kadar da belli etmeyin yahu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.