Home / Cilt Bakımı / Zeytinyağlı Sabun İle Cilt Bakımı
Zeytinyağlı Sabun İle Cilt Bakımı
Zeytinyağlı Sabun İle Cilt Bakımı

Zeytinyağlı Sabun İle Cilt Bakımı

Bitkilerden gelen güzellik binlerce yıldır insanların büyük bir memnuniyetle yararlandığı bir uygulamadır. Bitkilerin güzellik sektörü içerisinde kullanılmaları ise son yıllarda daha fazla revaçtadır. Kozmetik ürünlerinde hayvansal deneyler yapılması ve kimyasal maddelerin çok fazla olması insanları kozmetik kullanımından uzaklaştırmıştır. Kozmetik malzemeleri yerine daha doğal ve bitkisel ürünlerden yararlanmak isteyen kişiler aktarların yolunu tutmuştur.

Bitkisel yağlardan yapılan sabun ve şampuanlar cilt, saç ve vücut üzerinde gösterdiği olumlu etkiler nedeniyle çok fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Zeytinyağlı sabun da bu ürünlerden birisidir. Zeytinyağı özünden yapılan zeytinyağlı sabun saça ve cilde oldukça iyi gelmektedir. Zeytinyağı içeren el kremleri ve şampuanların güvenilir olmaması nedeni ile birçok insanın zeytinyağlı sabuna yönelmesi ile değeri de gitgide artmaktadır.

Zeytinyağlı sabun saçlara parlaklık ve hacim vermektedir. Ayrıca dökülme ve kepek gibi sorunların da önüne geçmektedir. Saçlar için kullanıldıktan sonra olumlu etkilerinin oldukça fazla olduğu görülen zeytinyağlı sabunun cilt uygulaması da bulunmaktadır. Zeytinyağlı sabun normal bir sabun gibi suyla ıslatılarak köpürtülür ve cilde sürülür. Sürdükten sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayarak gözeneklerin açılmasını ve cildinizin hava almasını sağlayabilirsiniz.


Zeytinyağlı sabunun cilt için faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz

  • Zeytinyağlı sabun içerisindeki yağ özünden dolayı kuru ciltli kişilere oldukça faydalıdır. Kuru ciltlerin nemlendirilmesini sağlar ve kabuklanmayı önler. Cilde parlaklık verir, mat ve solgun görünümden kurtarır.
  • Zeytinyağlı sabun ağrı hissedilen bölgelerde kullanılabilir. Çünkü zeytinyağlı sabunun ağrının etkisini hafifletici ve azaltıcı etkisi vardır. Özellikle dizlerinde ağtı hisseden kişiler bu sabunu kulanabilir. Zeytinyağlı sabun romatizma ağrılarına da iyi gelmektedir. Eğer romatizma için çeşitli kaynak sularından yararlanma ya da kaplıcaya gitmek gibi imkanlarınız yoksa hem masrafsız hem de kolay bir şekilde evde uygulayacağınız zeytinyağlı sabun sizi rahatlatmaya yetecektir.
  • Birçok kadın bacaklarında oluşan portakal kabuğu görünümünden şikayetçidir. Bu görünüme selülitli cilt adı verilmektedir. Selülitlerin oluşturduğu kötü görünümden kurtulmak için zeytinyağlı sabun kullanılabilir. Özellikle yaz mevsimi için oldukça işe yarar bir uygulamadır.
  • Ciltte oluşan siyah nokta ve sivilce lekeleri birçok insanın kabusu haline gelmiştir. Özellikle ergenlik döneminde çıkan sivilceler sıkıldığı zaman yüzde leke oluşumuna sebebiyet vermektedir. Bu lekelerden kurtulmak için birçok tonik, maske vb. ürünler kullanılmaktadır. Oysa ki zeytinyağlı sabunun da leke giderici özelliği vardır. Yüz lekelerinden kurtulmak için bitkisel bir çözüm olan zeytinyağlı sabun denenebilir.
  • Zeytinyağlı sabunun cilt temizleyici etkilerinin içinde peeling etkisi de bulunmaktadır. Ciltteki ölü deriyi temizlemek için zeytinyağlı sabun kullanılabilir. Bu sayede gözenekler açılmakta ve cilt hava almaktadır.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Birçok insan cilt sorunları için kozmetik ürünleri kullanmak yerine bitkisel ürünleri tercih etmektedir ve zeytinyağlı sabun cilt ve vücut sorunları için oldukça olumlu etkiler oluşturmaktadır. Siz de cildinizi yenilemek ve lekelerden kurtulabilmek için zeytinyağlı sabun kullanabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.