Home / Saç / Saçlarınızı sarıya boyatmadan önce bilmeniz gereken ipuçları
saclari sari yapmak icin once bilmeniz gerekenler1

Saçlarınızı sarıya boyatmadan önce bilmeniz gereken ipuçları

Eğer saçlarınızı sarıya boyamayı düşünüyorsanız, dikkate alınması gereken bir çok şey vardır. Muhteşem bir Sarışın olabilirsiniz, ama yanlış gitmek oldukça kolaydır. Bunu ucuz ve aşırı açıcı katılarak yaptırırsanız , veya evde boyama bir felaket girişimi olabilir. Sonra saçları kurtarmak için kuaföre gitmek zorunda kalabilirsiniz. İşte saçlarınızı sarıya boyamaya karar vermeden önce bilmeniz gereken bazı ipuçları …

1. NE ZAMAN SARIŞIN OLMALISIN…

Saçlarınızı sarıya boyamadan önce düşünmeniz gereken ilk şey aslında sizin için uygun olup olmadığıdır. Eğer koyu saçlarınız varsa çok hızlı bir şekilde saçlarınızın sarı olması , genellikle tavsiye edilmez ve bu korkunç görünebilir. Ayrıca doğal bir görünüm değildir. O kadar çiy olacaktır sarılar !

2. AŞIRI DEĞIŞIM

Ama bunu bir köklü değişiklik olsa bile sarışın gitmeye kesin olarak karar vermelisiniz? Bu durumda, bir salonda yapılması daha iyi olur. Saçınız koyu renklerde ise onlar daha doğal bakacağınız tonları bir arada size sunacaklardır. Ve saç diplerinde biraz daha koyu kökleri tutmak için sık sık rötuşlar yapacaktır.

3. BEYAZLATMA

Saçını beyazlatarak açmak  gerçekten kaçınılması gereken bir şeydir. Gerçekten saçlarınız sert ve hızlı bir şekilde  berbat olacak. Saçını ağartmak için karar verirseniz, bu kötü durumda sona erecek durum sonunda onu kesmek için karar vereceğiniz duruma hazırlıklı olun. Beyazlatma sadece dramatik, punk bir görünüm isteyen çok deneysel bir girişimdir..


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Evde Kendi Kendinize Yapabileceğiniz 16 Çabuk Saç modeli

4. CILT TONU

Ayrıca size uygun olacak sarı saç tonuna ve gölge karar verirken dikkate almanız en önemli detay cildinizin tonun yakışıp yakışmayacağı. Koyu cilt tonu için, çok az olasılıkla sarışın saç uygun olacaktır.Zaten sarışın iseniz, soluk bir cilt tonu görünmesi ise olasıdır, bu yüzden bir ya da iki ton daha hafif gidebiliriz. Ama soluk cilt ile bile sarışın saçlı biri doğru görünmüyor olabilir – Benim soluk cilt ve koyu saçlarım var, ve ben bir sarışın olarak korkunç bakmak istemiyorum!

5. KIRMIZIMSI SAÇ

Saç da güneş parlıyor etkisi veren kırmızımsı sarı saç doğal görünebilir. Ama Saçınıza kızıl tonları görürseniz, sizin saçlarınızı sarışın yaptırmadan önce dikkatli olmalıdır .

6. İKİ GÖLGE

Doğal görünümlü bir renk isterseniz, o zaman tavsiyem kendi doğal renk içine kaç ton açık olacak bir renk seçmek her zaman daha iyidir. Büyük ölçüde farklı ve çok doğal bir görünüm ile biten ve az  riski olan bir renk için gidin. Eğer daha doğal bir görünüm istiyorsanız, koyu renk değişiklikleri için , ama akılda ‘iki gölge’ kuralını taşımaktadır.

7. BAKIM

Son olarak, sarışın saçların gerektireceği bakımlara yetişmek için hazır mısınız? Bu sadece (iyi bir kuaför ucuz olmayacak) sarı saçların bakım maliyeti yüksek olur.Saçların doğal sarı kalması ve mat görünmemesi için her bir ayda bir rötuşlar ve bakım gerekir.

 

Bir önceki yazımız olan Bal Köpüğü Saç Rengi 2022 başlıklı makalemizde bal köpüğü, bal köpüğü saç ve bal köpüğü saç boyası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları

2022 Moda Saç Aksesuarları Nelerdir? 2022 için saç aksesuarları neler eminim şimdiden merak edenler vardır… …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.