Home / Makyaj / Düğün Makyajı ve Plaj Makyajı Yapmanın İpuçları | 2021
y

Düğün Makyajı ve Plaj Makyajı Yapmanın İpuçları | 2021

Yazın Düğün Makyajı ve Plaj Makyajı Nasıl Yapılır?

Yaz mevsiminde ne tatilden vazgeçeriz ne de düğünlerden. Elbette iki farklı yerde iki farklı insan olarak kendimizi süsleriz. Ancak konu makyaj olunca iş biraz daha ciddiye biner. Düğünlerde abiye elbiselere uygun makyaj yaparken plajlarda daha gündelik makyaj tercih edilir. Rengarenk mayo ve bikinilerle koyu renkli makyajlar elbette çılgınlık olacak! Şeftali veya pudra tonlarında makyaj tercihi sizi hem sahilde hem de düğün eğlencelerinde kurtaracaktır. Sadeliğin en büyük şıklık olduğunu unutmayın. Sizin için yaz mevsiminde düğün makyajı ve plaj makyajı nasıl yapılır sorusuna cevaplarımı yazdım.

Yaz makyajı
Yaz makyajı

Yaz Düğünleri ve Plaj Makyajı İçin Öneriler

Yaz günlerinde ağır ve yoğun makyaj yapmaktan kaçının. Gereğinden fazla sürülen pudra ve fondöten; sıcak ve terlemenin etkisiyle birlikte, cildi olduğundan daha yağlı gösterebilir. Tüm yüzü makyaj malzemeleri ile boğmak yerine nokta atışı ile makyaj yapılması daha akıllıca olacaktır. Örneğin, kapanması gereken pürüzlü bölgeler varsa, sadece o kısımları örtün. Yüzünüzde kapanmasını gerektiğini düşündüğünüz bölgeleri kıvamı yoğun olmayan hatta mümkünse sıvı fondöten kullanarak kapatın.

yaz


Açık Tonlar Kullanmaya Özen Gösterin

Burun, alın ve çene kısmındaki parlamaları kamufle etmek içinse pudra kullanın. Yaz dönemlerindeki düğün davetlerinde; suya dayanıklı ürünlerden yana tercihinizi kullanın. Yüz hatalarında hafif ve renkli malzemeler; gözlerde ise, suya dayanıklı olan siyah bir maskara tercih edin. Düğün törenleri için bu yazın trend renkleri; gözlerde güle yakın altın rengi ya da kaşmir ile renklendirilmiş altın rengi; allık olarak gül ya da bronz altın rengi; dudaklarda ise, bal, gül ya da kayısı rengini tercih edebilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 İlkbahar modası; Çizgili kıyafetler

Gündüz Düğünü veya Plaj İçin Hayat Kurtaran Hamle

Güneşte geçen bir günde alnınız, üst elmacık kemikleriniz, çeneniz veya burnunuz doğal olarak ışıl ışıl olacaktır. Bu bölgelere aydınlatıcı bir krem sürerek ışıltınızı ortaya koyun. Daha doğal bir görünüm için bronzlaştırıcı yerine aydınlatıcı kullanın. Ancak ikisinden de vazgeçmem diyorsanız sihirli formülleri bir arada kullanın derim ben!

Sade Düğün Makyajı Tercih Edin

Düğün için makyaj yaptırırken tabanı pudra ile fazla boğulmamalıdır. Sadece; burun, alın ve çene kısımlarının yağlı görünmesini önleyecek miktarda pudra kullanılması yeterli olacaktır. Düğün için yaptırdığınız makyaj; sert çizgiler ya da kontur ile keskinleştirilmemelidir. Yumuşak geçişli bir görüntü sağlanması daha uygun olacaktır.

Düğün makyajı

Cilt Temizliği Yaptırın

Tüm gün boyunca yüze yapışan kir ve makyajı temizlemek için, akşam saatlerinde cildin temizlenmesi kesinlikle ihmal edilmemelidir. Plaja gitmeden önce, yüzdeki nemin depolanması ve dengesinin sağlanması için; cilde nefes aldıracak ve sizi canlı hissettirecek hafif formüllü ürünler tercih edilmeli.

Plaj makyajı
Plaj makyajı

Suya Dayanıklı Makyaj Kullanın

Suya gireceğinizde, kumda yuvarlanacağınızda veya düğün salonunda dans edeceğinizde makyajınız size engel olmasın. Suya dayanıklı makyaj ile tüm engelleri aşabilirsiniz. Güzelliğinizin anlık değil de kalıcı olması suya dayanıklı ürünlere dayanmaktadır. Elbette bazı markalar suya dayanıklı ürünlerini daha yüksek maliyetle ürettiği için pahalı ürünleri tercih etmek zorunda kalabilirsiniz.

Kalıcı Makyaj Yaptırın

Suya dayanıklı makyaj malzemelerine para vermek yerine kalıcı makyaj ve kirpik de yaptırmayı deneyebilirsiniz. Güvendiğiniz güzellik salonları size bu konuda yön gösterecektir. Kalıcı ruj ve ipek kirpikler hem denizde hem de düğün gecesinde hayat kurtarıcınız olabilir.

Güneş Kremi Kullanın

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak içinse SPF 30 niteliğinde bir ürün tercih edilmelidir. Plaja gitme aşamasında mutlaka makyaj yaparım diyorsanız; suya dayanıklı olan renkli ve likit bir eyeliner ya da maskara yardımıyla gözlerinizi belirginleştirebilirsiniz. Krem allık ile yanaklar hafif renklendirilebilir, dudak içinse gloss ruj ya da renkli mat bir ruj tercihi ile canlılık kazanabilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  İlkbahar Yaz 2015 İçin Özel Gün Makyajı Fikirleri

Yazın Güneş Kremi Kullanmak İçin Sebepler

Cildimiz bizi zararlı ultraviyole radyasyondan korumak için çalışır, bu yüzden bizi zararlı UV ışınlarından korumak için güneş kremi kullanmalıyız. Bulutlu günlerde bile cildimiz güneş ışınlarına karşı hassastır ve bu da zamanla cilt kanserine, renk bozulmasına ve kırışıklıklara neden olabilir.
Cilt kanseri önleme için güneş koruyucu öneriliyor uzmanlar tarafından. Daha koyu tenli insanlarda cilt kanseri riskinin çok düşük söylenmektedir. Esmer cilde sahipseniz, cilt kanserini önlemek için güneş kremi kullanmanız gerekli değildir. Ancak sağlıklı bir yaşam için cildinizi ihmal etmeyin.

Bir önceki yazımız olan Oversize Kazak Kombinleri | 2021 başlıklı makalemizde kazak kombini, oversize kazak ve oversize kazak kombini hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Boyfriend Kot Kombinleri

Boyfriend Kot Kombinleri | 2021

Boyfriend Kot Kombini Nasıl Yapılır? Boyfriend kot giymek benim için bir ayrıcalıktır. Sonbahar kış moda …

One comment

  1. düğünler kadınlar için makyajın tavan yaptığı bir organizasyondur illa bi ton boya sürecekler. Orjinal olun biraz daha çekici olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.