Home / Makyaj / Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021
Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri
Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. Bu nedenle birçok kadın makyajı ve makyaj malzemelerini hobi edinmiştir. Bir süre sonra tutku haline gelen makyaj, tekniklerini öğrendikçe daha zevkli bir hal almaya başlayacaktır. Bu yazımızda sizlere evde göz makyajı için uygulayabileceğiniz tekniklerden bahsedeceğiz.

Evde göz makyajı nasıl yapılır
Evde göz makyajı nasıl yapılır

Göz şeklinizi belirleyin!
Bu, evde göz makyajını nereye ve nasıl uygulamanız gerektiğini anlamanızın ilk adımıdır. Çıkıntılı, kalkık, aşağı dönük vb. göz kapağına sahipseniz yapmanız gereken makyaj türü değişiklik gösterecektir.

Bakış yönünüzü ayarlayın!


Aynada dümdüz ileriye bakmak yerine, başınızı geriye eğin ve göz kalemi uygularken aşağı bakın. Bunu yaparak çektiğiniz eyeliner çizgisinin simetrik olup olmadığını daha iyi anlayacaksınız.

Eyeliner çekerken dikkatli olun!

Kolay eyeliner uygulaması için kirpiklerinizin arasını noktalayın ve eşit bir vuruş oluşturmak için onları bir fırça ile çizgi haline getirin. Mükemmel bir fırçanız yoksa, açılı bir fırçayla jel eyeliner kullanmayı deneyin.

Göz kalemlerini deneyin!

Gözlerinizin şeklini “değiştirmek” için gözlerinize beyaz, nude veya siyah göz kalemi kullanabilirsiniz. Beyaz göz kalemi, gözlerinizi açarak daha büyük görünmesini sağlar. Siyah sürme ise gözlerinizin küçülmesini sağlar. Gözlerinizin büyüklüğüne göre bu durumu ayarlayabilirsiniz.

Adım Adım Makyaj Yapma Sırası

Birinci Adım: Her zaman bir göz astarı ile başlayın. Göz astarı, göz makyajı için pürüzsüz bir yüzey oluşturmaya yardımcı olur. Astar kuruduktan sonra, göz farı cilde daha iyi yapışmasına yardımcı olan bir göz farı tabanı uygulayabilirsiniz. Göz farı tabanınız yoksa, bir kapatıcı veya fondöten yeterli olacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Daha büyük ve iri gözler için 11 makyaj ipuçu

İkinci Adım: 4 temel renkle başlayın. Yeni başlayanlar için, günlük doğal bir görünüm elde etmek için 4 temel renkle başlamak istersiniz. Cilt tonunuzdan daha açık tonlu bir highlighter, mat orta ton tonuna, ciltten 2-3 ton daha koyu kontur gölgesine ve mat siyah tonuna ihtiyacınız var. Yüz highlighterı varsa, onu da kullanabilirsiniz.

Üçüncü Adım: Temel göz makyajı fırçalarını alın. Uygulama için küçük, düz bir göz farı fırçasına, küçük ve orta büyüklükte bir karıştırma fırçasına ve smudger far fırçasına (isteğe bağlı) ihtiyacınız olacak.

Dördüncü Adım: Düz fırçanızı en açık gölge üzerinde kaydırın ve bunu gözlerin iç köşesine uygulayın. Bu, ürünün çoğunun olması gereken yerdir ve daha sonra kolayca dışarıya karışabilirsiniz. Fazla ürünü çıkarmak için uygulamadan önce fırçanızı çırptığınızdan emin olun.

Beşinci Adım: İşte deneyebileceğiniz güzel bir numara! Fırçanın ucunu ıslatmaya yetecek kadar suya batırın. Sonra onu göz farı üzerinde kaydırın ve gözlerin en iç köşesine (gözyaşı bölgesi) tekrar uygulayın. Ne kadar pigmentli olduğuna şaşıracaksınız. Evde göz makyajı yapmanın zevkine varmaya başlayacaksınız.

Altıncı Adım: Şimdi orta ton gölgesine geçelim. Dış köşeden içe doğru karıştırarak göz farı kıvrımın üzerine uygulamak için bir karıştırma fırçası kullanın.

Yedinci Adım: Gözleri çevreleyin. Kontur gölgesini kullanarak, gözün dış yarısındaki kırışıklığa karıştırırken dış köşeden uygulayın. Orta ton gölgesinin her zaman kontur gölgesinden daha yüksek olması gerektiğinden, lütfen çok yükseğe sürmediğinizden emin olun. Evde göz makyajı yaparken unutmamanız gerekenlerden biridir.

Sekizinci Adım: Göz kapağı makyajınız yapıldı sayılır böylece artık gözün alt kısmına geçebilirsiniz. Orta ton rengini ve kontur gölgesini karıştırın ve alt kirpik çizgisine dış köşeden başlayarak highlighter ile buluşana kadar uygulayın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 için Kahverengi Dumanlı Göz Makyajı Fikirler

Dokuzuncu Adım: Görünümü tamamlamak için mat siyah göz farı gözlerin dış köşesine ve alt kirpik çizgisine yakın bir yere sürün. Bu far rengi, gözleri biraz daha çarpıcı hale getirecektir.

Onuncu Adım: Ama tabii ki, kirpikleriniz kıvrılmamışsa pek hoş görünmeyecek … Bir kirpik kıvırma makinesi ile bu işi kolaylaştırabilirsiniz. Ardından rimelinizi sürebilirsiniz. Bayık gözlü görünmemek için yalnızca üst kirpiklerinize rimel sürmeyi ihmal etmeyin. Evde göz makyajı tamamdır!

Göz makyajı nasıl yapılır
Göz makyajı nasıl yapılır

Kedi Gözü Makyajı

Bu makyajda hedeflenen koyu ve etkileyici bakışlara sahip olmaktır. Koyu renkli bakışlara sahip olabilmenin yolu siyah bir göz makyajından geçmektedir. Siyah göz makyajı günlük kullanım için çok fazla cesaret edilemeyen fakat özel davetlerde ya da özel günlerde dikkat çekmek istendiği zaman rahatlıkla kullanılabilecek bir makyaj tekniğidir. Kedi gözü makyajına sahip olabilmek için kullanmanız gereken malzemelerin hepsini siyah renklerden seçmeniz gerekmektedir.

Öncelikle siyah far göz kapağına uygulanır. Daha sonra eyeliner uygulaması yapılır. Vurguyu daha da artırmak için eyeliner uygulaması gözlerin iç kısımlarına da yapılmalıdır. Siyah bir göz kalemi ile alt kirpik çizgilerinin üzerinden geçildikten ve kirpiklere rimel uygulaması yapıldıktan sonra evde göz makyajınız tamamlanmış olacaktır.

Kedi gözü makyajı
Kedi gözü makyajı

Buğulu Göz Makyajı

Buğulu göz makyaj tekniğine dumanlı göz makyajı da denmektedir. Buğulu göz makyajı yapabilmek için gerekenler gri tondaki makyaj malzemeleridir. Far seçilerek göz kapağının üzerine hafifçe fırlatılır. Daha sonra far fırçasıyla güzelce dağıtılır. Bu esnada porselen makyaj görüntüsü elde edilmek isteniyorsa far fırçası hafif nemli hale getirilebilir. Far sürüldükten sonra sıra rimele gelir.

Siyah bir rimel kullanmak işinizi görecektir. Göz kalemi ise beyaz seçilmelidir. Kirpik diplerine uygulanan beyaz renkteki göz kalemi gözlerin olduğundan daha büyük gözükmesini sağlar. Bu da buğulu makyajın gözlerinize daha çok yakışması ve oturması demektir. Bu makyajda kuyruklu bir eyeliner uygulaması yapmanıza gerek yoktur. Jel eyeliner ve fırça yardımı ile göz kapağınızda hafif bir çizgi oluşturmak makyajın bitişini yapmak için yeterli olacaktır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Gözlerinizin parlak görünmesi için makyaj hileleri !
Buğulu göz makyajı
Buğulu göz makyajı

Retro Göz Makyajı

Retro göz makyajı oldukça nostaljik bir makyajdır. Eski yıllara dönüşü seven kişiler için seçilebilecek bir makyaj olan retro makyajda gözler için yapılabilecek ekstra bir durum bulunmamaktadır. Sadece renk seçimlerine dikkat edilmelidir.

Retro makyaj kahve tonlarında yapılmalıdır. Kullanılacak olan fardan daha açık renkte bir far kaş altına sürülerek kaşın daha kalkık ve yukarıda görünmesi sağlanmaktadır. Daha sonra göz kapağı çizgisine uygulanacak fardan daha koyu tonda bir far uygulanır ve esas fara geçilir. Göz kalemi ve rimel uygulaması ise her zamanki gibi klasik bir şekilde yapılarak evde göz makyaj sonlandırılır.

Retro Makyaj
Retro Makyaj

Son Olarak…

Evde göz makyajı tekniklerinde en önemli durum renk seçimidir. Uygulama şekillerinde çok az fark bulunmasına rağmen renk seçimleri tekniğin kendisini göstermesini sağlamaktadır. Aynı zamanda hangi tekniğin nasıl bir konsept için kullanılacağı da önemlidir. Siz de evde göz makyajı için farklı teknikler denemek istiyorsanız yukarıdaki tekniklerden faydalanabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kış Sezonu Sıcak Göz Makyajı Fikirleri

Kış Sezonu Sıcak Göz Makyajı Fikirleri | 2021

Kış Makyajı Nasıl Yapılır? Sıcak Göz Makyajı Fikirleri Kış makyajı tarzını seçmek bizim için en …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.