Home / Makyaj / 2016 Günlük Makyaj Modelleri
Makyaj Teknikleri
Makyaj Teknikleri

2016 Günlük Makyaj Modelleri

2016 Günlük sade makyaj modelleri ve stillerini yani bu konumuzu kendine özen gösteren kadın takipçilerimiz için hazırladık.

Kadınları şık ve güzel gösteren unsurlardan biriside makyajlar dır. Makyaj seçimi en az saç modeli tercihi kadar önemlidir. Dışarı çıkarken biz bayanlar önce saçlarımızı daha sonra ise makyajımızı yaparız. Makyajımızı yaparken saç modeline göre yaparsak daha şık ve modern bir görünüme kavuşacağımız aşikardır. Tabi dikkat etmemiz gereken bir diğer husus ise saç rengimizdir. Saç rengimize uygun olan renkleri makyajınızda yer verirseniz daha kombin bir görünümle güzelliğimize güzellik katabiliriz.

Makyaj Teknikleri
Makyaj Teknikleri

İlk olarak saçlarınız sarışın tonlarında yaz mevsiminde olduğumuz için daha açık renkler tercih etmelisiniz. Eğer cilt tonunuz açık ise yukarıda gördüğünüz üzere pembe veya şeftali tonlarında bir allık ve ruj kullanarak oldukça bebeksi bir görünüme kavuşabilirsiniz.


Esmerler için Makyaj Modelleri
Esmerler için Makyaj Modelleri

İkinci olarak esmer bir cilt tonuna sahipseniz daha koyu renkler tercih etmeniz sizler için daha uygun olacaktır. Aksi takdirde açık renk makyaj seçimi yüzünüzü daha soluk gösterecektir. Bu nedenle koyu veya pastel renklerde makyaj malzemeleri kullanmalısınız.

Bronz Makyaj Modeli
Bronz Makyaj Modeli

Yaz mevsiminde olduğumuz için bronz rengi oldukça popüler bir dönemdedir. Bugünlerde herkes bronzlaşmak için çaba harcamaktadır. Sizlerde bronzlaşamıyorsanız bronz rengini makyajınızda kullanarak şık bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bronz rengini açık veya orta bir cilt tonuna sahipseniz mutlaka tercih etmelisiniz.

Günlük makyajınızı yaparken bazı noktalarda dikkat etmelisiniz. Örneğin biz bayanlar yüzlerimizdeki birtakım sorunları ortadan kaldırmak için kapatıcı kullanmaktayız. Ancak bu kapatıcı ürününü yüzümüze çok fazla kullanmamalıyız. Aksi takdirde cildimiz zarar gördüğü gibi kötü bir görünüme sahip olacaktır. Bu nedenle hafif bir şekilde bu kapatıcıları yüzümüze uygularken göz çevremize sürmekten uzak durmalıyız.

Ruj seçimi konusunda ise kış ve sonbahar aylarında daha koyu renkler tercih ederken yaz ve ilkbahar sezonlarında açık renklerde rujlar tercih etmelisiniz. Şeftali rengi rujlar kadınların en çok tercih ettiği yaz sezonunun trend ruj rengidir. Bu renk sizi daha doğal gösterecektir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 kalın makyaj trendi : Kırmızı Dudaklar Ve Kedi Gözler

Bir önceki yazımız olan Gözleri Büyüten Makyaj Nasıl Yapılır? | 2021 başlıklı makalemizde büyük göz makyajı, dumanlı göz makyajı ve göz altı kapatıcısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri

Evde Göz Makyajı Yapma Teknikleri | 2021

Evde Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Makyaj yapmak güzellik ve bakımın en önemli parçalarından bir tanesidir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.