Home / Saç / Mükemmel Saçlar İçin bilmeniz Gereken 7 İpuçu
mukemmel saclar icin bilmeniz gereken 7 ipucu

Mükemmel Saçlar İçin bilmeniz Gereken 7 İpuçu

Saç bakımına önem veren bayanlara özel “Mükemmel Saçlar İçin 7 İpuç u” adlı çok bilgi verici bir yazı hazırladık.Saçlarımız zaman zaman sağlığını kaybedebiliyor ve kötü bir görünüm alabiliyor.Ve biz kadınlar her zaman mükemmel görünmek istiyoruz .Ama saçlarımız için biraz zaman ayırmamız ve dikkat etmemiz gerekenler var. Kadın moda tutkunları için zaten kötü saç kötü bir gün olarak değerlendirilir. Saçlar kadınlık ve güzelliğin bir yansıması olduğunu biliyoruz, eğer her zaman mükemmel saçlar için bazı yaşam sırlarını keşfetmek istiyorsanız o zaman aşağıdaki metni okuyun.

İPUCU 1: Şampuan ve yıkama

Saçları her gün yıkamak, hiç sağlıklı değil! İlk önce Saçınız için nazik bir şampuan ve (elbette sülfatlar olmadan) kremi bulun ve üç ya da dört günde bir saçlarınızı yıkayın. Mükemmel saçlı kızlar ne sıklıkta saçlarını yıkadıkları ile  ilgili bir araştırma yapılmış ve sonuçlar şaşırtıcı … Aslında onlar şampuanı sadece haftada iki kez kullanıyor. Saçlarınız her ne kadar kirlense de onlar için faydalı yağlarıda barındırıyor.Sık yıkandığında ise saçlar bu besin değerlerini kaybediyor, ne oranı düşük ve kuru saçlara neden oluyor.Saçlar kuru olduğunda daha mat ve kırılgan bir yapı alıyor.Saçlarınızı 3/4 günde bir yıkmaya özen gösterin.

mukemmel saclar icin bilmeniz gereken ipuclari


İPUCU 2: Saç Ürünleri

BÜYÜK HATA – Yıllardır aynı şampuanı kullanarak belkide saçlarınıza kötü bir alışkanlık yapıyorsunuz.Diğer şampuan ve kremlerede şans verin ve saçlarınıza en iyi geleni bulun.Yani, hepimiz saç tipine uyan ürünleri kullanmalıyız.Ama sürekli farklı markalar yerine saç tipinize uygun olanı bulun.Dove, Pantene ve Gliss her zaman sizin için mükemmel bir seçimdir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Kısa Saç Modellerine Uyumlu Gözlük Seçimi Nasıl Yapılır?

İPUCU 3: Saçlarınızı ıslakken taramayın

Bu, şimdiye kadar okuyacakları en önemli ipuçlarından biridir! saçlarınızı banyodan hemen sonra ıslakken taramak yerine, nemli veya kuruduktan sonra tarayın.Ve saçlarınızı çok sık taramayın.Yumuşak bir saç tarağı seçin.

mukemmel saclar icin bilmeniz gereken 7 ipuclari

İPUCU 4: Kuru Saçlar İçin Doğal Nemlendirici Yağ ve Maskeler Kullanın

Eğer mükemmel saçlara sahip olmak istiyorsanız saçlarınıza zarar  görmesine ve kurumasına izin vermeyin.Saçlarınızı fön çekip parlatıcı spreyler sıktığınızda iyi görünür ama doğal halinde çok kötü bir görünümü vardır.Önemli olan saçlarınız doğal halinde parlak ve sağlık görünmesidir.Bunun için saçlarınız kuru ise mutlaka doğal saç bakım yağları ve maskeler kullanarak saçlarınızın kuruluğunu giderin.Haftada bir yada iki kere yine nemlendirici maskeler yapıp kurumasına engel olun.Saçlarınızın doğal olarak kendi halinde kuruması saçlarınızın daha sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
saglikli saclar icin bilmeniz gereken ipuclari

İPUCU 5: Düzenli Olarak Saçlarınızın Uçlarını Kestirin

Eğer mükemmel saçlara sahip olmak istiyorsanız daha düzenli saçlarınızı kestirmeniz gerekir. Bu kırık saç uçlardan kurtulmak saçınızı güzelleştirmek için en iyi yoldur. Kısaltmanıza veya saç şeklinizi değiştirmenize gerek yok ,her altı haftada Saçınızın uçlarından kırıklarını aldırın.

saglikli canli saclar icin bilmeniz gerekenler

İPUCU 6: Saçlarınızı Sık Boyamayın

Yaptığımız araştırmalar da kadınların büyük bir yüzdesi  genç yaşlarda saçlarını boyatırmalarına izin vermediği için annelerine minnettar olduğunu söylüyor. Sadece gerekli olduğunda griler ve beyazlar çıktığında saçlarınızı boyamanız harika saçlara sahip olmanızı sağlar.Boya içindeki kimyasallar saçın nemini, besin değerini aldığı gibi saçınızın dökülmesine ve yanmasına da sebep olur.

İPUCU 7: Saç sağlığınız İçin Yenmesi Gereken Besinleri Tüketin

Sağlıklı kalmak istiyorsanız sadece sağlıklı yemek yemeniz gerekir bu yüzden yemek yemenin çok önemli olduğunu biliyoruz. Vitaminler çok önemli ve parlak saçlar istiyorsanız vitamin değeri yüksek sağlıklı besinleri tüketmelisiniz.Bu fast-food unutmalısınız ve daha fazla sebze ve meyve yemeye başlamalısınız.
mukemmel saclar icin yemeniz gereken besinler

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  İş ve ofis için saç modelleri 2015

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.