Home / Saç / Bitkisel Yağlarla Saç Bakımı
Bitkisel Yağlarla Saç Bakımı
Bitkisel Yağlarla Saç Bakımı

Bitkisel Yağlarla Saç Bakımı

Bitkisel Yağlarla Saç Bakımı nasıl yapılır? Jojoba yağı, Zeytinyağı, Doğal menekşe yağı, Ardıç, buğday ve diğer bitkisel yağlarla saç bakımı yapmanın püf noktaları anlatılmaktadır…

Saç bakımını kadınlar çoğu zaman güzellik için yapsa da aslında sağlık için de çok önemlidir. Kolay ve ucuz yollarla ulaşabileceğiniz bu yağlar sayesinde kuru saçlarınızı nemlendirebilir, kepeklerinizden ve kırıklarınızdan kurtulabilir hatta saçlarınızın hızla uzamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu yağlar sayesinde saçlarınızı güneşin zararlarından da koruyabilirsiniz. Bitkisel yağları aktarlardan kolayca temin edebilirsiniz. Yağların saça uygulanması ise çok kolaydır.

Jojoba yağı, aşırı kuru saçlar ve sorunlu saç derisi için saç diplerine hafif masajla uygulanır. Kırık uçlar içinde sadece saç uçlarına uygulanır.


Zeytinyağı, yarım çay bardağı zeytinyağını saç diplerinize masaj yapıp 45 dakika kadar bekledikten sonra yıkadığınızda anında değişimi fark edeceksiniz.
Biberiye yağı, direk kullanıldığında saç derisini tahriş edeceği için badem yağı veya zeytinyağı ile inceltilmelidir. Yarım çay bardağı badem yağına 10 damla biberiye yağı damlatıldıktan sonra saç derinize hafif masajla yedirip 20 dakika kadar bekleyip yıkamanız yeterli olacaktır.

Doğal menekşe yağı, saç derisine masaj yaparak uygulayın. Saç dökülmesi problemi için çok etkilidir. Saç uçlarına uygulandığında ise koparak dökülmeleri önlemektedir.
Kekik yağı, saç derisine uygulandığında kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Ayrıca saça en doğal şekilde parlaklık verip, çok daha canlı görünmesini sağlar.

Ayrıca ardıç yağı, buğday yağı, ceviz yağı, çörekotu yağı, susam yağı, defne yağı, okaliptus yağı ve sarımsak yağı saç bakımları için en çok kullanılan yağlardır. Bu yağların karışımları ile hazırlanan maskeler, saçlar için harika sonuçlar çıkarmaktadır.

Bu yağlarla kendi saç kreminizi de hazırlayabilirsiniz. Yapması çok kolay olan bu saç kreminin malzemeleri; 2 tatlı kaşığı biberiye yağı, 1 tatlı kaşığı ceviz yağı, 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 adet yumurta sarısı. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra saç diplerine masaj yaparak sürülür. 15-20dk bekledikten sonra hafif şampuanlayın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2016 Yaz Trendi; Kırmızı Pixie Saç Rengi ve Modeli

Saçlarınıza bu tür yağlarla hem uygun fiyata hem de ev ortamında rahatça bakım yapabilirsiniz. Tek yapılması gereken haftada belirli günlerde düzenli bir şekilde uygulamalısınız. Oluşturduğunuz düzenle saçlarınız sağlıklı ve parlak olacaktır.

Bitkisel Yağlarla Saç Bakımı
Bitkisel Yağlarla Saç Bakımı

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.