Home / Güzellik / Evde Doğal Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?
Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?
Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Doğal Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? Doğal Tırnak Bakımın da Limon ve Vazelin Kullanımı Nasıldır? Kadınlar için Tırnak Bakımının Önemi!

Kadını kadın yapan unsurların başında saçları ve tırnakları gelmektedir. Tırnaklar kadınları daha dikkat çekici ve kadınsı bir hale getirmektedir. Bu nedenle mümkün olduğunca tırnak sağlığımıza dikkat etmeli ve tırnaklarımıza düzenli bir şekilde bakım yapmalıyız. Çünkü tırnak bakımı sadece güzel görünüm için gerekli değil sağlığımız açısından gereklidir. Peki tırnaklarımıza nasıl bakım yapabiliriz ? Hemen öğrenelim.

İlk olarak ellerimizi ılık limonlu ve vazelinli bir miktar suda 10 dakika civarı bekletiyoruz. Bu işlem tırnaklarımızı ve tırnak çevresi etlerimizi yumuşatacaktır. Daha sonra kişisel tırnak eti makası ile ölü derileri alma işlemine geçiniz. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli hareket ediniz. Çünkü tırnak çevresinde sinirler mevcut olduğundan kanama yapabilir bu da mikrop kapmanıza neden olabilir. Ölü derileri tırnak çevresinden aldıktan sonra tırnak ve tırnak üzeri törpülenir. Törpü işlemi gerçekleştikten sonra tırnak ve çevresine  tırnak sağlığına yararlı bir bakım yağı veya cila sürünüz. Bu işlemi belirli gün ve aralıklarda tekrarlayarak tırnak sağlığınızı koruyabilirsiniz.


Tırnak sağlığınızı korumak istiyorsanız aseton ve oje gibi kimyasal maddeleri uzun süre tırnaklarınızda bulundurmayınız. Kadın olduğumuz için bakımlı ve güzel görünmemiz gerek ama mümkün olduğunca oje ve aseton kullanımını en aza indirgeyiniz. Eğer oje sürerseniz tırnaklarınızda uzun bir süre kalmasına engel olunuz. Ayrıca tırnak bakımında nemlenmenin önemi oldukça büyüktür. Tırnak ve çevresini nemlendirici doğal ürün ve kremlerle besleyiniz.

Son olarak ellerinizi ve tırnaklarınızı gün içerisinde sıklıkla yıkayıp durul ayınız.

Bir önceki yazımız olan Selülitten Kurtulmanın Etkili 22 Yolu | 2021 başlıklı makalemizde selülit, selülit giderici ve selülit nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2016 Oje Renkleri ile Ebruli Oje ve Gazete Baskılı Oje stilleri

Check Also

Bacakları Uzun Göstermenin Teknikleri

Bacakları Uzun Göstermenin Teknikleri | 2021

Bacakları Uzun Göstermenin Teknikleri Nelerdir? Boyun kısa ya da uzun olması bacak boyunun uzun olacağı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.