Home / Dekorasyon / Genç Odası Dekorasyon Fikirleri | 2021
kiz genc odasi 2015
kızlar için genç odası

Genç Odası Dekorasyon Fikirleri | 2021

Genç Odası Dekorasyon Fikirleri

Genç odası fikirleri arıyorsanız, genç çocuğunuzun neyi sevdiğini düşünün ve yatak odasını onların perspektifinden görmeye çalışın. Uyumak için bir yerden daha fazlası olan mekan yatak odasıdır. Gençlerin yetişkinlerin talep ve kuralları dünyasından kaçtığı yerdir. Bir gencin kendini tam olarak ifade edebileceği çok az yer vardır ve yatak odası genellikle onların en iyi seçimidir.

Bir genç odası tasarlarken, gençlerin kişisel zevkinin yanı sıra güncel havalı yatak odası fikirlerini de göz önünde bulundurun. Bazı sevimli oda fikirleri, eğlenceli duvar kağıtları ve fonksiyonel mobilyalar içerebilir. Çocuğunuzla, kendilerini ifade etmelerine ve odalarında eğlenmelerine nasıl izin verebileceğiniz konusunda beyin fırtınası yapın. Sizin için gençlerin hoşuna gidebilecek genç odası dekorasyon fikirleri hakkında araştırma yaptım.

Genç Odası Dekorasyon Ederken Bilmeniz Gerekenler

Genç odası fikirleri kim olduklarını temsil etmelidir. Bugünün gençleri tasarım bilincine sahip ve en son trendleri takip ediyor. Ama çocukluk ve yetişkinlik arasında kalırlar. Çoğu gencin vazgeçmeye hazır olmadığı sevgili oyuncakları vardır, ancak çocukluk odalarından daha eski ve daha sofistike bir oda ararlar. Bir genç, zamanlarının çoğunu rahatça geçirebilecekleri mini, müstakil daireleri olarak odalarına bir yaklaşımı takdir edecektir.


Büyüklüğü ne olursa olsun, bir gencin yatak odası, onların kişiliklerini yansıtırken, yayılıp ödevlerini yapmaları, arkadaşlarıyla takılmaları, dinlenmeleri ve uyumaları için yeterince çok yönlü olmalıdır. Genç odası fikirleri, yaşlarına özel işlevlerin yanı sıra uyumlu bir görünüm içermelidir. Yetişkinler sakin ve sade bir alanı tercih ederken, gençler genellikle canlı, yüksek enerjili odaları takdir eder. Aşağıdaki genç odası fikirlerini aklınızda bulundurun.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Modern ve benzersiz 20 sehpa modeli 2015

İşlevsel, Çok Amaçlı Oda Dekorasyonu

Bir genç odası, sadece bir uyku alanından daha fazlasıdır. Bağımsızlıklarını keşfetmeye başladıklarında, arkadaşlarıyla vakit geçirebilecekleri, ders çalışabilecekleri ve dinlenebilecekleri bir odaya sahip olmak neredeyse uyku kadar önemlidir. Ve bir genç odası dekorunun sosyal yönü büyüktür. Küresel gençlerle yapılan bir ankete göre, bir gencin odalarına ekleyecekleri 1 numaralı şeyin arkadaşlarıyla birlikte olmanın önemli olduğunu buldu. Aşağıdaki alanları odalarına yaratıcı bir şekilde dahil etmek için çocuğunuzla birlikte araştırın:

  • Rahat uyku alanı
  • Özelleştirilmiş çalışma alanı
  • Arkadaşlarla dinlenmek için yer
  • Genç çocuğunuzun yatak odası küçük bir alansa, çok amaçlı oda ihtiyaçlarını karşılamak için yaratıcı yaklaşımlar kullanın. Havalı oda dekoru tasarlamak için bu yerden tasarruf sağlayan fikirleri deneyin.
Çok Yönlü Genç Odası
Çok Yönlü Genç Odası

Genç Odalarında Duvar Tasarımları

En iyi genç odası fikirleri, canlı renklere sahip, yüksek enerjili odaları içerir. Bir yatak odası duvarını dekore etmek büyük bir etki yaratır. Öne çıkan bir duvar tasarımı yaptırmak için şu fikirlere göz atın:

  • Parlak renkler ve geometrik tasarımlardan oluşan duvar kağıdı
  • Özel baskılı duvar tabloları
  • Çıkarılabilir duvar çıkartmaları
  • Kentsel bir tarz için elle seçilmiş boya, kara tahta boyası veya grafiti duvarı
  • Neon veya ışıklı kayan yazı işaretlerinde favori kelimeler vb. gibi.
Duvar Dekorasyonu
Duvar Dekorasyonu

Eğlenceli Genç Odası Oluşturmak İçin

Gençler eğlenceli, yaratıcı ve türünün tek örneği olan bir yatak odasında takılmayı severler. Cesur ve yaratıcı unsurlar, gençliğinizi yeni ve havalı bir yatak odası alanı yaratma konusunda heyecanlandırmanın sırrıdır. Olumlu bir tepki almak için bu beklenmedik ürünlerden birkaçını ekleyin.

  • Salıncak veya asılı sandalye
  • Asılı yatak
  • Duvara monte akvaryum
  • Yuvarlak yatak
  • Renkli kara tahta duvar vb. gibi.
Eğlenceli Oda Tasarımı
Eğlenceli Oda Tasarımı

Rahatlıktan Ödün Vermeyen Gençler İçin Oda Tasarımı

Gençler kendilerini güvende ve rahat hissettikleri için odalarında vakit geçirmeyi severler. Bu özellikle genç bir kızın odası için geçerlidir. Doğal olarak kendilerini iyi hissettiren kumaşlara, sevimli tasarımlara ve yumuşak dokulara çekilirler. Bunun gibi bazı kız yatak odası fikirlerini düşünün:

  • Kadife duvar kağıdı
  • Suni kürk kilim
  • Desenli perdeler
  • Peluş yatak
  • Yumuşak kırlentler vb. ürünler.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri | 2020
Gençler İçin Kırlent Fikirleri
Gençler İçin Kırlent Fikirleri

Kabul edelim, gençlerin yaşadığı düzenli odalar ender görülür. Dağınık yatak odaları, bir gencin geçiş ayini gibi görünüyor. Akıllı depolama seçenekleri, muhtemelen düşünmedikleri, ancak kesinlikle takdir edecekleri bir özelliktir. Bu olmazsa olmaz depolama öğeleriyle yatak odalarını düzenli ve işlevsel tutmalarına yardımcı olun.

Depolamayı eğlenceli hale getirdiğinizden emin olun. İşlevselliği kişilikle birleştirmek, yıllarca sevecekleri bir alanı tasarlamanın anahtarıdır. Evde erkek ya da kız genç olmanız fark etmez, hepsi havalı yatak odası dekoru olması için heveslenirler. Rahat, işlevsel ve benzersiz gençlik tarzlarına uyan yaratıcı bir alan tasarlamak için onlarla beraber fikir oluşturmaya çalışın.

Bir önceki yazımız olan Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri | 2020 başlıklı makalemizde 3 renkli tığ işi örgü battaniye, desenli tığ işi ve örgü battaniye hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

ev dekarasyonu fikirleri 1

Ev Dekorasyonu Fikirleri

Yaşam alanlarımız olan evlerin dekore edilmesi, daha mutlu bir hayat sürmemizde son derece etkilidir. Bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.