Home / Diyet / Pürüzsüz Bacaklar İçin Ne Yapmalı? 4 Altın Öneri
puruzsuz bacaklar icin ne yapmali 4 altin oneri
Pürüzsüz bacaklar için ne yapmalı? 4 altın öneri

Pürüzsüz Bacaklar İçin Ne Yapmalı? 4 Altın Öneri

Pürüzsüz bacaklar için ne yapmalı? 4 altın öneriyi bu makalemizde siz değerli Kadın ve Blog takiçilerimiz için paylaşıyoruz. Mükemmel bacaklar için bu pratik önerileri mutlaka gözden geçirin.

Her bayanın sahip olmak istediği pürüzsüz kusursuz görünen bacaklar. Ama ne yazık ki birçok sorun kusursuz bacaklara sahip olmanızı engeller. Cilt problemleri, selülit problemleri, kıl dönmeleri, derin kıl kökleri sorunları gibi sorunlar sizi mutsuz eder.

Ama emin olun bu tür sorunlar sizin canınızı sıkmasın. Hemen hemen günümüzde artık bu tür sorunlar aşılmaktadır. Öncelikle pürüzsüz bir bacaklara sahip olmak istiyorsak bazı kuralları da yerine getirmeliyiz. En başta kendimizde uygulayacağımız bu yöntemleri düzene sokmalıyız. Doktorluk bir problem olmadığı sürece beslenmeden tutunda epilasyon bakım egzersiz olayları her şeyi sizler için aşağıda anlattık.

Pürüzsüz bacaklar için ne yapmalı? 4 altın öneri
Pürüzsüz bacaklar için ne yapmalı? 4 altın öneri

Bacaklarınızdaki tüyleri aldırın

Bacakların kusursuzluğu ilk başta tüylerden kurtulmak ile başlar. Pürüzsüz bacaklar için tüylerinizi aldırın. Tüylü olma durumu her bayandan bayana göre değişiklik göstermektedir. Bazı bayanların tüyleri seyrek ve kıl kökleri zayıftır. Bu bayanlar tüyleri sık olanlara göre daha şanslıdırlar. Bütün bayanlar arasındaki mesele ise en kalıcı yöntemi kendilerine uygulamaktır. Kullandıkları yöntem ise genel olarak ağda ve epilasyondur. Ağda yöntemi ise birçok bayanın başvurduğu yollardan. Pek çok ağda çeşidi de var tabi ki. Bu ürünlerde değişmektedir. Rahat kullanılabilir ve acıyı biraz olsun hafifletecek şekildedir. Ağda sonrasında ise bacaklarınızda doğal olarak kızarmalar meydana gelecektir. Bu olay ise normaldir. Eğer ki gideceğiniz bir yer varsa buna göre kendinizi ayarlamanızda fayda var. Ağda olayında acı çekmeniz normal ama en azından 5 hafta kadar rahat edeceksiniz.


Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  En iyi cilt bakım ürünleri seçmek için bunlara dikkat edin

Bacaklarınızdaki tüyler kalın ve kıl çokluğundan şikayetçiyseniz ve sizi rahatsız edici boyutlarda ise bunun çözümü lazerli epilasyondur. Tüylerin-izden kurtulmanın diğer bir yolu ise jilet ile alma yöntemidir. Fakat bu yöntemi tavsiye etmiyoruz. Çünkü bunun sonuçlarında jilet bacaklarınızdaki tüylerin sıkılığını ve arttıracak ve tüylerin kalınlaşmasına yol açacak.

Pürüzsüz bacaklar için ne yapılmalı?
Pürüzsüz bacaklar için ne yapılmalı?

Vücudunuzu nemlendirin

Su içmek vücudumuz için gerekli olan en önemli besin kaynağıdır. Belki de birçok bayanın bilmediği bu konu yani su içmek vücudunuzun nemlen dirilmesinde ve cilt bakımınız için önemli bir adımdır. Sadece nemlendiriciler kullanmak yerine bu olayı desteklemek adına bol su içmeyi de unutmayın. Pürüzsüz bacaklar için bacaklarınızın bakımını yapmalı ve onun için düzenli olarak doğal ürünler kullanmalısınız.

Özellikle badem yağı zeytinyağı, susam yağı Hindistan cevizi gibi doğal yağlarla bacaklarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Susam yağı, Hindistan cevizi yağı ve keten tohumunu karıştırın. Bu karışımı da 1 ay boyunca bacaklarınıza uyguladığınız vakit bacaklarınızdaki farkı gözlerinizle göreceksiniz. Bacaklarınızın pürüzsüz olmasında doğal ve bitkisel ürünleri kullanabilirsiniz. Aloe vera jeli veya kremini kullanarak da bacaklarınızın gergin olmasını sağlarsınız.

Beslenmenize dikkat edin

Beslenmenize dikkat etmeniz sizin sağlığınız açısından önemlidir. Bu beslenme olayı pürüzsüz bacaklara sahip olmanız açısındanda geçerlidir. Yani doğru beslendiğiniz müddetçe güzel bacaklara sahip olursunuz. Bacaklarınızdaki yağın azlığı bacaklarınızı öne çıkaracaktır. Az yağlı bacaklar güzel görünen bacaklar-dır.

Eğer ki bacaklarınız çok yağlı ise bu sorunun çözümü ise bol su içmekten geçiyor. Bacaklarınızın yağlanmasını önlemek istiyorsanız bol su için ve yağlarınızı yakın. Kahve kola türü içecekler tüketmemelisiniz. Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek yemeyi deneyin.

Yeşilliklerde hayatımızda önemli yer alır. Marul kereviz roka maydanoz gibi sebzelerde bacaklarınızın güzelliği için yenmesi gerekenler arasındadır. Diğer bir etken ise tuzu az tüketmen izdir. Tuz vücudunuzda su tutar. bu olayda bacaklarınızda kalınlaşmalara sebep olur. Beyazlardan uzak durmak gerekiyor. C vitaminini de vücudunuzdan eksik etmeyin. Damarlarınızın bütünlüğünü koruyan C vitamini pürüzsüz bacaklar içinde olmazsa olmazlardan.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Zarif ve küçük bayan dövme modelleri

Bacaklarınıza egzersiz yapın

Egzersiz yapmakta pürüzsüz bacaklar için bir o kadar gereklidir. Bacaklarınız için egzersiz yapın ve ihmal etmeyin. Sıkılaşmasını istediğiniz bacaklarınız için düzenli olarak egzersizlerinizi yapın. Çok yoğunum zamanım yok gibi kendinize bahaneler ile gelmeyin.

Yürümekte bir egzersizdir. Bacaklarınızdaki kan dolaşımının artması açısından bol bol yürüyün. Düzenli yürüyüşler sayesinde bacaklarınızdaki varisler içinde etkilidir. Evde yapabileceğiniz birçok bacak egzersizleri vardır.

Güzel kusursuz bir bacaklara sahip olmak istiyorsanız şayet bu önerilerimizi dikkate almayı unutmayın.

Bir önceki yazımız olan Selülitten Kurtulmanın Etkili 22 Yolu | 2021 başlıklı makalemizde selülit, selülit giderici ve selülit nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Saç Maşası Nasıl Kullanılır?

Saç Maşası Nasıl Kullanılır? | 2021

Doğru Saç Maşası Kullanımı Bugün ki makalemizde kadınlar için anahtar seçeneklerden birisi olarak dikkatleri çekecek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.