Home / Diyet / En Düşük Kalorili 7 Yiyecek | 2021
En Düşük Kalorili 7 Yiyecek
En Düşük Kalorili 7 Yiyecek

En Düşük Kalorili 7 Yiyecek | 2021

Düşük Kalorili Yiyecekler Tüketmenin Tam Zamanı!

Kilo kaybetmek ve vücut şekillendirmek hiç bir zaman kolay bir şey olmamıştır. Özellikle hamur işi ve bol yağlı yemeklerin yapıldığı evlerde bu durum imkansız gibi bir şey… Ancak ev yemeklerinin içeriğini yani gündelik hayatı değiştirerek fit vücuda sahip olabilirsiniz. Ben bu yaz için önemli adım attım ve tükettiğim yiyecekleri değiştirmekle yola koyuldum. Kolay olmasa da kendimi sağlıklı hissetmeye başladım.

Gıda endüstrisi bize yiyecekleri satın almamız için, para harcamamız için mümkün olan her şeyi  yapar. Kimimiz kokusuna kimimiz tadına göre bağımlısı haline geliriz. Eğer sağlıklı kalmak ve iyi görünmek istiyorsanız doğal ve sağlıklı ürünler satın almaya başlamanız gerekir. Ben öyle yaptım ve değişimi kısa sürede fark ettim. Bugün sizlere düşük kalorili yiyeceklerden bazılarını anlatacağım. Hem uygun fiyatlı hem kolay yoldan sağlıklı ve fit olmanın sırları için listeyi uygulamayı ihmal etmeyin, pişman olmayacaksınız.

1. Havuç

Havuç tatlı sebzelerden biridir. Ancak, sebzelerde bulunan şekerler günlük tükettiğimizden daha az ve zararlıdır. Örneğin kek yediğimizde vücudumuza daha fazla şeker girer. Havuç çok yönlü bir sebzedir. Örneğin çorbalara, salatalara, yemeklere ekleyebilirsiniz. Ayrıca çiğ veya fırında havuçlu turta yaparak da tüketebilirsiniz, ben tarçınlı şekersiz turtaya bayılıyorum…


1 havuç sadece 25 kalori içerir. Bu turuncu sebze göz sağlığını, deri ve bağışıklık sistemini artırmak için tavsiye edilir. Havucun içindeki karoten yüksek miktardadır. Eğer alışkanlık haline getirebilirseniz benim gibi sebze yemeğinden et yemeğine kadar her şeyin içine havuç katabilirsiniz. Vücudunuzun enerji seviyesini artırmak istiyorsanız yemek menünüze bu sebzeyi ekleyin!

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Okaliptüs Yağı Faydaları | 2021
dusuk kalorili yiyecekler havuc 2015
düşük kalorili yiyecekler havuç

2. Kırmızı Dolmalık Biber

Kalorisi çok düşük olan başka bir gıda kırmızı dolmalık biber. Kırmızı dolmalık biberin tadı güzeldir ve kokusu da cezbedicidir. Bu biberler çok sağlıklıdır ve elmalardan daha az kalori içerir. İster salatanıza kırmızı biber ekleyin, isterseniz de onları çiğ yiyerek sağlıklı olmanın tadını çıkarın!

Ortalama bir kırmızı dolmalık biber sadece 40 kalori içerir. Diyet ürünleri takip edenler için bu sebze mükemmel bir üründür. Kırmızı dolmalık biberler oldukça tatlı olmasına rağmen içindeki şeker sadece 1 gramdır. Lif ve C vitamini bakımından zengindir. Kırmızı biber diyet yapanlara, sağlığını korumak isteyenlere ve parlak bir cilde sahip olmak isteyenler için tavsiye edilir.

düşük kalorili gıdalar kırmızı biber
düşük kalorili gıdalar kırmızı biber

3. Salatalık

Neden çoğumuz salatalığı çok seviyoruz? Öncelikle sahip olduğu taze kokusu ile bizi gülümsetir ve salataya iyi bir tat verir. Onun kokusu kolayca tanınan bir sebzedir ve tüm insanlar tarafından sevilir. Salatalığın en güzel yanı kokusu değil elbette. Diyet yapanların iyi bildiği üzere bir salatalığın % 98 su olduğundan minimum kalori içerir! Salatalık, vücudun, cildin temizlenmesi için saç ve tırnakları geliştirmek için en yararlı yiyeceklerdendir. Salatalık C vitamini, potasyum, B grubu vitaminleri ve silis içeren en önemli güzellik ürünüdür.

Ayrıca bakınız; Hızlı yağ yakıcı diyet listesi ve detoks önerileri

en düşük kalorisi olan yiyecek salatalık
en düşük kalorisi olan yiyecek salatalık

4. Ispanak

Ispanak hiç yağ içermez. Bu bitki B ve C vitaminleri, protein, kalsiyum ve lifleri bakımından oldukça zengindir. Aynı zamanda, A vitamini ve bu gibi demir ve magnezyum gibi mineraller açısından da önemli bir kaynak olduğu bilinir. Ispanağın bir bağının sadece 20 kalori içerdiğini biliyor muydunuz?

Acıktığında hazırladığınız sandviç üzerine veya aperatif olarak ıspanak tercih edin. Lezzetli olması için bir ipucu; zeytinyağında hafif ısıda pişirin. Tadı her zaman tatlı isteğini yenecektir. Diyet ve vücut şekillendirme için harika bir sebzedir. Ispanak tavada az bir tereyağı ile kızartılabilir ve çorbalar ile farklı bir çok lezzeti yakalamak için kullanılabilir. Ispanağı haşlayıp üstüne sarımsaklı yoğurt ile de tatlandırıp çok lezzetli bir yemek yapabilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Sağlıklı ve Düzenli Zayıflama Yöntemleri
en düşün kalorili sebze ıspanak
en düşün kalorili sebze ıspanak

5. Çilek

Bu liste içerisinde en lezzetli ve düşük kalorili  yiyeceklerden biri de çilek bana göre… Maalesef bazı kişilerin çileğe alerjisi var. Eğer sizin de çileğe karşı alerji veya antipatiniz yoksa çilek tüketimini arttırmaya başlayabilirsiniz. Çileğin sağlıklı ve lezzetli olması atıştırmalık yapmak için harikadır.

Bir bardak dolusu çilek sadece 50 kalori içerir. En sevdiğiniz meyve salataları yaparken içine şeker eklemeden  tatlılar için çilek kullanın ya da sadece çiğ şekilde yoğurtla yiyin. Kendi meyveli yoğurdunuzu kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu harika meyveler besin, mineral ve vitaminler açısından zengindir. Çilek, rafine şekerler içermeden gün boyu şeker ihtiyacınızı karşılayabilir. Yaratıcı olun ve ana madde çilek olacak kendi menülerinizi oluşturun.

en düşük kalorisi olan meyve çilektir
en düşük kalorisi olan meyve çilektir

6. Marul

Sağlıklı gıdalar arasında mutlaka marul da olmalı. Marul hem bütçe dostu hem de sık sık yense dahi kalori barındırmadığı için kilo aldırmayan bir besin. Ağzınız boş durmasın istiyorsanız en hafif besinler arasında başı çeker.. Koca bir marul yeseniz tükettiğiniz şey su olacaktır. Bunların yanı sıra, A ve C vitaminleri bol miktarda almanızı sağlar. Marul bağışıklık sistemi ve kalp sağlığını iyileştirmek için en iyi yoldur. Sabah kahvaltısına veya salatanıza marulu mutlaka ekleyin. Ayrıca cildi besleyen ve güzelleştiren en önemli sebzeler arasındadır.

en düşük kalorisi olan sebze yemeği ıspanak
en düşük kalorisi olan sebze yemeği ıspanak

7. Yulaf

Yulaf yukarıda belirttiğim gıdalardan daha fazla kalori içeriyor. Ancak, yulaf ezmesi, sizi gün boyu tok tutar. Diyet yapanlar için tavsiye edilir, açlık hissinizi önler. Sakın yulaf ezmesine şeker eklemeyin. Eğer tadını sade beğenmezseniz benim yaptığım gibi bir kaç çilek veya üzüm eklemenizi öneririm. Ama şeker, reçel veya bal eklemekten kaçının.

en düşük kalorili gıdalar yulaf
en düşük kalorili gıdalar yulaf

Yukarıda belirtilen yedi gıdalar, düşük kalorisi, ile  size daha iyi yardımcı olacak  ve sağlığını korumak için hatta sağlığınızı geliştirmek için en iyi mineral ve vitaminler içeriyor. Bu besinler bütçe dostudur, maliyeti azdır  ve en düşük kalorili 7 yiyecektir. Kolaylıkla erişebileceğiniz bu besinleri taze şekilde tedarik etmeniz önemlidir. Pişirmeden yediğiniz besinlerin tadını kolaylıkla alacağınızdan taze olması sizin için önemli olur.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Hızlı yağ yakıcı diyet listesi ve detoks önerileri

Eğer bu ürünleri içeren sağlıklı tarifleri biliyorsanız benimle ve merak eden okuyucularımızla aşağıdaki yorum kısmından paylaşın.

Bir önceki yazımız olan Mide Yağlarını Hızlı Eritmek İçin İpuçları | 2020 başlıklı makalemizde abdominal yağ, besinler ve egzersizler hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Okaliptüs Yağı Faydaları

Okaliptüs Yağı Faydaları | 2021

Okaliptüs Nedir? Avustralya’ da yetişen ve o yöreye özgü olan okaliptüs bitkisine hiç de yabancı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.