Home / Diyet / Mide Yağlarını Hızlı Eritmek İçin İpuçları | 2020
Mide Yağlarını Hızlı Eritmek İçin İpuçları
Mide Yağlarını Hızlı Eritmek İçin İpuçları

Mide Yağlarını Hızlı Eritmek İçin İpuçları | 2020

Mide Yağları Nasıl Erir?

Mide yağı, giysilerinize sığamadığınızı hissettiren rahatsız durumdan çok daha fazlasıdır. Fazla yağ sağlığınız için cidden zararlıdır. Göbek yağı olarak adlandırılan bu yağ türü, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve diğer durumlar için önemli bir risk faktörüdür.

Mide yağlarını eritmek sizin için bir kabus olmasın. Yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirip düzgün egzersiz yaparak mide yağlarınızı hızlı bir şekilde eritebilirsiniz. Bu bölgeden yağ kaybetmek zor olsa da aşırı abdominal yağı azaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Sizin için mide yağlarını eritmeye yarayan uzman tavsiyelerini bir araya getirdik.

Bol Miktarda Lifli Besin Tüketin

Lifli gıdalar, suyu emer ve sindirim sisteminizden geçerken yiyecekleri yavaşlatmaya yardımcı olan bir jel oluşturur. Araştırmalar, bu tür liflerin kendinizi tok hissetmenize yardımcı olarak kilo vermeyi teşvik ettiğini, böylece doğal olarak daha az yediğinizi gösteriyor. Ayrıca vücudunuzun gıdalardan emdiği kalori miktarını da azaltabilir.


Her gün yüksek lifli yiyecekler tüketmeye çalışın. Lifli gıdalar, göbek yağıyla savaşmaya yardımcı olabilir. Öğünlerinizde bu tarz besinleri tüketmeye çalışın.

Trans Yağ İçeren Gıdalardan Uzak Durun

Trans yağlar bazı margarinlerde ve sürülebilir yiyeceklerde bulunurlar. Ayrıca bu yağlar genellikle paketlenmiş gıdalara eklenirler, ancak birçok gıda üreticisi bunları kullanmayı bırakmıştır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Pürüzsüz Bacaklar İçin Ne Yapmalı? 4 Altın Öneri

Bu yağlar, yapılan çalışmalara göre iltihaplanma, kalp hastalığı, insülin direnci ve abdominal yağ kazanımı ile ilişkilendirilmiştir. Mide yağını azaltmaya ve sağlığınızı korumaya yardımcı olmak için içerik etiketlerini dikkatlice okuyun ve trans yağ içeren ürünlerden uzak durun.

Mide Yağlarını Eritmek İçin Az Alkol Tüketin

Alkol, az miktarda tüketildiğinde sağlığa yarar sağlayabilir, ancak çok fazla içerseniz ciddi şekilde zararlıdır. Yapılan araştırmalar, çok fazla alkolün karın yağlanmasına da neden olabileceğini gösteriyor.

Aşırı alkol tüketimi, obezite geliştirme riskine sahiptir. Ayrıca alkol, bel çevresinde aşırı yağ depolanmasına sebep olur. Alkolü azaltmak bel ölçünüzü küçültmenize yardımcı olabilir. Tamamen vazgeçmenize gerek yok, ancak tek bir günde içtiğiniz miktarı sınırlamak yardımcı olabilir.

Bölgesel Zayıflama İçin Stres Seviyenizi Azaltın

Stres, adrenalin bezleri stres hormonu olarak da bilinen kortizol üretmesini tetikler ve bölgesel zayıflama ihtiyacınızın olmasına neden olabilir. Zaten büyük bir bele sahip olan kadınlar, strese tepki olarak daha fazla kortizol üretme eğilimindedir. Artan kortizol ayrıca midenin yağ seviyesini arttırır.

Bölgesel zayıflamaya yardımcı olmak için stresi azaltan zevkli aktiviteler yapın. Yoga veya meditasyon yapmak etkili yöntemler olabilir. Havalar güzelken açık havada yürüyüş veya aktivite yapmak da sizi iyi edebilir.

Mide Yağlarından Kurtulmak İçin Kardiyo Yapın

Aerobik egzersiz (kardiyo), sağlığınızı iyileştirmenin ve bölgesel zayıflamada etkili bir yoludur. Her durumda, egzersiz programınızın sıklığı ve süresi, yoğunluğundan daha önemlidir.

Yapılan bir araştırma, menopoz sonrası kadınların, haftada 150 dakika egzersiz yapanlara kıyasla, haftada 300 dakika aerobik egzersiz yaptıklarında tüm alanlardan daha fazla yağ kaybettiğini öne sürmektedir. Yani sık sık ve uzun süren egzersiz yapmanız mide yağı yakımında önemli olmaktadır.

Göbek Yağı Yakmak İçin Yüksek Protein İçeren Diyet Yapın

Protein, kilo kaybetmek isteyenler için son derece önemli bir besindir. Yüksek protein alımı, iştahı azaltan ve tokluğu destekleyen tokluk hormonu salınımını artırır. Protein ayrıca metabolizma hızınızı yükseltir ve kilo kaybı sırasında kas kütlesini korumanıza yardımcı olur.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Diyetiniz için gerekli yağ yakan 9 gıda

Balık, yağsız et ve fasulye gibi yüksek proteinli yiyecekler, belinizin çevresine fazladan kilo vermeye çalışıyorsanız idealdir. göbek yağlarını eritirken en ideal beslenme tipini belirlemeniz gerekmektedir.

mide yaglarini eritmek icin ip uclari

Şekerli Yiyeceklerden Uzak Durun

Şeker, fazla tüketildiğinde çeşitli kronik hastalıklara davetiye çıkarırsınız. Bunlar; kalp hastalığı, tip 2 diyabet, obezite ve yağlı karaciğer hastalığıdır. Yapılan çalışmalar, yüksek şeker alımı ile artan abdominal yağ arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir. Rafine şekerin çok fazla tüketilmesi göbek yağlanmasına neden olabilir.

Şekerli yiyeceklerden uzak durmanız gerektiğinde gerçek bal gibi daha sağlıklı şekerleri idareli kullanmalısınız. Kuru meyveler ve tatlandırıcılar da şeker isteğinizi dengede tutmanıza sebep olabilir.

mide yaglarini eriten besinler

Fast Food İle Beslenmeyin

Eğer bir fast-food  yemek gibi alışkanlığınız varsa göbeğinizin yağlanmasına davetiye çıkarırsınız. Almış olduğunuz kaloriler direkt göbek yağı oluşmasına sebep olur. Fast food tüketmekten geri duramıyorsanız en azından ızgara tavuk ve düşük kalorili veya soslu salata gibi yiyecekler alın. Bir hamburger ve patates dışında başka şeyler seçin.
mide yaglarini eritmek icin fas food dan kacinin

Tam Tahıllı Ekmek Tüketin

Lezzetli, sağlıklı tam tahıllı tatsız ekmek, kimyasal olarak değiştirilmiş beyaz ekmek gibi kilo aldırmaz. ekmek tercihinizi değiştirmek sizin zayıflamanıza oldukça katkı sağlayacaktır. Tam tahıllı ekmek lif doludur ve tokluk hissettirir. Ayrıca abur cubur isteğinizi azaltmanıza yardımcı olacaktır. Hızlı mide yağlarını yakmak ve eritmek için tam tahıllı ekmek tüketmeye bir an önce başlayın.
mide yaglarini eritmek icin tam tahilli ekmek yiyin

Limonlu Su İçin

Her gün tükettiğiniz suyun birkaç bardağını taze limondan bir kaç damla sıkıp için. Limon yağ yakmak için etkili ve C vitamini deposudur. Sizi hastalıklardan koruyup vücuttaki toksin maddelerin atılmasını sağlar.
mide yaglarini eritmek icin limonlu su icin

Baklagiller Tüketin

Mide yağlarınızdan kurtulmanın en kilit yiyecek türüdür baklagiller. İçeriğinde yağ oranı oldukça düşük ve protein, lif aynı zamanda bir potasyum tankıdır. Baklagiller tüketildiği zamanlarda çok geç acıktırır ve sindirim sisteminizin hızlı çalışmasını sağlar. Göbek yağından kurtulmak isterseniz diyet listenize baklagilleri mutlaka ekleyin.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Göbeği Gizlemek için 7 Kıyafet ve Moda İpuçları | 2020

mide-yaglarini-eritmek-icin-baklagiller

Yeşil Çay ile Biberiye Çayı İçin

İnsan olarak genel kalori gereksinimimiz 1800-2000 kalori civarıdır. Bazı zamanlar damak zevkimizden çok kalori aldığımız olmakta. Bu aldığımız fazla kiloları vermek için yeşil çay ve biberiye biçilmez kaftandır. Bir gün boyunca iki bardak biberiye çayı bizi ortalama 100 -120 kalori yaktırken, yeşil çayı bize 150-160 kalori yatırmakta.

yesil-cay-ile-mide-yaglarini-eritin

 

 

 

Bir önceki yazımız olan Göbek yağlarını eriten doğal karışım (İbrahim Saraçoğlu) başlıklı makalemizde göbek eriten, ibrahim saraçoğlu ve kilo verdiren hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Diyette Yorgunluk, Uyku Hali ve Halsizlik

Diyette yorgunluk, uyku hali ve halsizlik nasıl geçer? | 2020

Diyette Yorgunluk, Uyku Hali ve Halsizlik Neden Olur? Diyet yaparken kendinizi yorgun veya halsiz mi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.