Home / Doğal Sağlık / 3 Sağlıklı Smoothies Tarifi | 2021
Sağlıklı Smoothies Tarifi
Sağlıklı Smoothies Tarifi

3 Sağlıklı Smoothies Tarifi | 2021

Sağlıklı Smoothie Nasıl Hazırlanır?

Smoothie içecekler ev yapımı doğal, taze mevsim meyvelerinden yapılmış tatlı ve doldurulmuş bir içecektir. Milk shake benzeri, ama daha sağlık ve doğal bir içecek. Sporcuların ise smoothie içine protein tozu ekleyip içtikleri bilinir. Taze meyveler ile hazırlanan içecekler vitamin deposu olarak hastalıklara karşı direnç kazanmanızı sağlar.

Dışarıda bu kadar çok tarif varken, smoothieleri nasıl hazırlayacağınız, hangi malzemeleri seçeceğiniz ve bunları içip içmemeniz konusunda çok fazla kafa karışıklığı var. Size tam olarak ne tüketmeniz gerektiğini söyleyemeyiz çünkü tüm yiyecek ve sağlık seçimleri kişiseldir. Bununla birlikte, smoothie tarifleri arasından dilediğinizi seçip damak zevkinize uygun olanı yapmaya başlayabilirsiniz.

smoothie nasıl hazırlanır
sağlıklı smoothie nasıl hazırlanır

Meyveli ve Sebzeli Sağlıklı Smoothie Tarifi

Meyveli ve sebzeli sağlıklı smoothie, bir meyve porsiyonu ile lezzetli sebzelerden yapılır. Bu bizim favori yeşil smoothies içeceklerimizden biridir. Bu sağlıklı içecek sayesinde; chia tohumları tüm gün enerjik olmanıza yardımcı olur. Eğer sağlıklı bir tatlı isterseniz içerisinde yer alan muz harika olacaktır. Chia, muz ve ıspanak karışımı denemeniz gereken tariflerin başında gelmektedir.


Malzemeler

1 fincan şekersiz badem sütü 1/2 su bardağı dondurulmuş mango 1 olgun muz 1 avuç taze ıspanak 1 çay kaşığı chia tohumu tüm malzemeyi birleştirin ve bir blender ile karıştırın! İstediğiniz kıvama bağlı olarak biraz daha badem sütü ekleyin.

Fıstık Ezmesi, Muz ve Yulaflı Smoothie Tarifi

Muz, fındık, süt, protein dolu fıstık ezmesi, yulaf ve keten tohumu – sizin sağlığınız için harika bir içecek. Bir milk shake içiyor gibi ama daha lezzetlisi ve daha sağlıklısı olduğunu bilin isteriz. Evden çıkmadan önce acele ettiğiniz günlerde içmeniz için enerji dolu ve bol sağlıklı leziz bir içecek!

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Dişleri Beyaz Göstermenin Yolları | 2021
Smoothies içecek Tarifi
Smoothies içecek Tarifi

Malzemeler ve Hazırlanışı

Fıstık Ezmesi, Muz ve Yulaf Smoothie Tarifi:

  • 2 bardak soğuk badem sütü (soya veya normal süt de lezzetli olurdu)
  • 1 muz (parçalar halinde kesilmiş idealdir – kesinlikle soyulmuş muz)
  • 1/4 fincan fıstık ezmesi
  • 1 tepeleme çay kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı keten tohumu,
  • Öğütülmüş 2 çay kaşığı yulaf,
  • İnce bir toz haline getirilmiş keten tohumu.

Bir blender içine, badem sütü, muz, fıstık ezmesi, bal ve inceltilmiş keten tohumu ve yulafı birleştirir. Hiçbir muz parçası kalmayana kadar iyice karıştırın. Bir bardağa dökün ve hemen keyfini çıkarın.

Ispanak ve Armutlu Sağlıklı Smoothie Tarifi

Yeşil sağlıklı bir ıspanak, armut, muz ve krem badem sütü ile sihirli sağlıklı bir içecek. Bu karışım sizin için ne kadar iyi ve çok lezzetli unutmayacaksınız.

Ispanaklı ve armutlu sağlıklı smoothie Tarifi;

  • 1 tepeleme su bardağı ıspanak yaprakları,
  • 1 tepeleme su bardağı doğranmış lahana yaprakları
  • 1/2 armut,
  • 1 dondurulmuş soğuk muz,
  • Soğuk 1/2 bardak badem sütü (ya da soya sütü veya portakal suyu),
  • 1 yemek kaşığı bal.

Lahananın kalın saplarını iri şekilde doğrayın ve yaprakları çıkarın. Bir blenderda lahana sapları, ıspanak, badem sütünü birleştirin. Hiçbir bir büyük parça kalmayıncaya kadar karıştırın. Blenderi durdurun ve muz, bal ve armut ekleyin. Pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Hemen keyfini çıkarın.

Smoothie Faydaları Nelerdir?

Smoothie taze meyve ve sebzelerle hazırlandığı zaman oldukça yararlı olmaktadır. Sizin için bu vitamin dolu içeceklerin faydalarını sıraladık;

Kilo Vermenize Yardımcı Olur
Smoothieler, herhangi bir öğün atlamadan fazla kilolarınızı vermenize yardımcı olabilir. Bu içecekleri hazırlamak için kullanılan meyveler ve sebzeler, sizi sağlıklı tutmaktadır. Ayrıca, sıcak bir yaz sabahında daha serin hissetmek için mükemmel bir arkadaştır. Birkaç meyvede bulunan enzimler vücut yağının çözülmesine ve dolaşım sisteminizin temizlenmesine yardımcı olur.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Günlük Ayak Bakımı | 2021

Dehidrasyonu Önler
Su, hem yeryüzünde hem de vücudunuzda en bol bulunan şeydir. Vücudunuzun yaklaşık yüzde 70’i sudur. Kahvaltının yanında sağlıklı smoothie içmek, yaz aylarında vücudunuzdaki su kaybını gidermenin harika bir yoludur.

Tok Hissettirir
Kilo vermeye çalışan insanlar genellikle sabah öğününü atlarlar ve öğünler arasında daha büyük miktarlarda yiyecekleri atıştırmaya meyillidir. Bundan kaçınmak için uzmanlar, uzun süre tok kalmanıza yarayan mükemmel meyvelerden ve tatlardan oluşan sağlıklı smoothie’leri tavsiye ediyorlar.

smoothie tok hissettirir
smoothie tok hissettirir

İstekleri Kontrol Eder
Smoothieler besin ve lezzetle doludur. Güne güçlü bir başlangıç ​​sağladıkları için en iyi kahvaltının önemli bir parçasıdır. Pek çok besinle birlikte bol miktarda protein, yiyecek isteklerini bastırır ve sizi abur cubur yemekten uzak tutar.

Sindirime Yardımcı Olur
Bol yeşil yapraklı sebze içeren yeşil smoothie’ler, kahvaltıya gerekli vitamin ve mineralleri ekler ve sindirime yardımcı olur. Bu içeceklerin sağladığı lif, özellikle yaz aylarında lezzetli bir kahvaltı yapmanın faydalarını katlar.

Antioksidanların Kaynağı
Yeşil çay, popüler bir antioksidan kaynağıdır. Smoothielerinizi antioksidan açısından zengin hale getirmek için karışımınıza yeşil çay tozu ekleyebilirsiniz. Bu karışım, birçok hastalığın önlenmesine yardımcı olacaktır. Üzüm, çilek ve tatlı patates doğal antioksidan kaynaklarıdır.

Bağışıklığı Artırır
Bağışıklık, vücudunuzun patojenlere ve hastalıklara karşı savaşma yeteneğini ifade eder. Bu doğal süreçte sağlığınız çeşitli nedenlerle bozulur. Bağışıklığı arttıran besinler içeren içecekler, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur.

Uyku Bozukluklarını Engeller
Dünyadaki farklı yaş gruplarına mensup insanlar genellikle uykusuzluk ve huzursuzluk ile ilgili sorunlarla karşı karşıya kalır. Muz, kivi ve yulaftan oluşan bir smoothie eşliğinde sağlıklı bir kahvaltı, iyi miktarda kalsiyum ve magnezyum sağlar. Bu içecek karışımı, uykuyu tetikler ve sağlıklı uyku düzeninin korunmasına yardımcı olur.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Ayran Detoksu Nasıl Yapılır Anlatımlı Tarifi

Bir önceki yazımız olan En Düşük Kalorili 7 Yiyecek | 2021 başlıklı makalemizde diyet, düşük kalorili besinler ve düşük kalorili gıdalar hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Dişleri Beyaz Göstermenin Yolları

Dişleri Beyaz Göstermenin Yolları | 2021

Dişleri Beyaz Göstermenin Yolları Dişlerimizi doğal yollar ile beyaz göstermenin yolları ve önemini bu makalemizde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.