Home / Cilt Bakımı / Günlük Ayak Bakımı | 2021
Günlük Ayak Bakımı ve Ayak Kokusunu Gidermenin YollarıGünlük Ayak Bakımı ve Ayak Kokusunu Gidermenin Yolları
Günlük Ayak Bakımı ve Ayak Kokusunu Gidermenin Yolları

Günlük Ayak Bakımı | 2021

Günlük Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayaklarınız bizim için çok çalışan bir organdır ve onlara bakmak genel sağlık için çok önemlidir. Ancak ayaklar, sağlığımızı değerlendirirken düşündüğümüz son yerdir. Hepimizin daha fazla ilgi göstermeye ve ayaklarımıza biraz daha bakım yapmaya başlamanın zamanı geldi.

Ayakların harika olduğunu düşünün. Tüm vücudu desteklerler, aktif ve çok hareketli bir yaşam tarzının tadını çıkarmamıza izin verirler. Ayaklarınıza özen göstermek sizlere konfor da sağlayacaktır İşte ayaklarınıza en iyi ayak bakımını nasıl yapacağınızla ilgili önerilerimizden bazıları bu yazımızda yer alıyor.

Ayak Kokusunu Gidermenin Doğal Yolları
Ayak Kokusunu Gidermenin Doğal Yolları

Yıpranmış Ayaklar İçin Bakım Aşamaları Nelerdir?

Yıpranmış ayaklar az mevsiminin korkulu rüyası olmaktan çıksın. Bu yaz ayaklarınızı sandalet ve terliklerin içinden cesurca sergileyin. Ben halhal takarak ve renkli ojeler sürerek ayaklarımı meydana çıkarmayı seviyorum. Yıpranmış ayaklarınız varsa ve benim kadar cesur değilseniz size bir tavsiyem olacak. Aşağıda sıralananları yapın, sonrasında yazı mutlu ve cesur şekilde geçirmenin tadını çıkarın!


Ayaklarınızı Yıkayın

Ayaklar kirlenir. Gittikleri tüm yerleri bir düşünün. Oluşabilecek tüm kir ve bakterileri temizlemek için ayaklarınızı her gün yıkayın. Yıkadıktan sonra, özellikle mantarın gelişebileceği ayak parmaklarının arasını tamamen kuruladığınızdan emin olun. Ayak bakımının ilk şartı ayakların temiz olmasıdır.

Ayaklarınızı Nemlendirin

Ayaklarınıza uygulanan tüm günlük baskı ve aşınma, cildin kurumasına, çatlamasına veya pul pul dökülmesine neden olabilir. İyi bir nemlendirici, cildinizin daha yumuşak ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Nemlendiriciyi ayak parmaklarınız arasında minimumda tutun. Ayak bakım ritüelleriniz arasında nemlendirici mutlaka yerini alsın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  En İyi Güzellik Maskesi Tarifleri | 2021

Egzersiz Yapın

Gün içerisinde olabildiğiniz maksimum seviyede aktif olun. Ayaklarınızdaki kasların güçlü kalması için egzersize ihtiyacı vardır. Ayaklarınızı ne kadar çok çalıştırırsanız, ayaklarınıza kan akışı o kadar iyi olur. Bu, genel ayak sağlığına katkıda bulunur. Basit bir yürüyüş genellikle ayaklarınız için en iyi egzersizdir. Ayak bakımı sporla da oldukça ilişkilidir.

Rahat Ayakkabı Tercih Edin

Ayak ağrısından, kabarcıklardan, nasırlardan, ağrılı topuklulardan ve diğer sorunlardan kaçınmanın anahtarı, ayağınıza tam oturan kaliteli ayakkabılardır. İyi nefes alan ayakkabıların seçilmesi de ayak kokusuyla mücadelede çok önemlidir. Günlük ayakkabılarınızı en az iki çift olarak almaya çalışın. Her gün aynı ayakkabıyı giymek ayak kokusu yapabilir.

Temiz Çorap Giyin

Ayaklarınız vücudunuzun diğer bölgelerinden daha fazla ter üretir. Temiz çoraplar nemi emer ve ayaklarınızdan uzak tutar. Çoraplar ayrıca ayaklarınızı aşınma ve yıpranmaya karşı korur.

Tırnak Kesimini Dikkatli Yapın

Ayak tırnaklarınızı düzgün bir şekilde kesin. Ayak tırnaklarınızı güçlü ve sağlıklı tutmak için birkaç haftada bir düzeltmelisiniz. Ayak tırnaklarının batmasını önlemek için tırnağı düz bir şekilde kesin.

Kontrollü Kiloda Kalın

Kilonuza dikkat edin. Ayaklarınız vücudunuzun tüm ağırlığını taşır. Fazla kilo, ayağınıza ekstra baskı uygular. İdeal vücut ağırlığınızı korumak ayaklarınız ve genel sağlığınız için daha iyidir.

Ayak Bakım Kremleri Hakkında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ellerimizi ve ayaklarımızı hayatın her alanında kullandığımız için, sürekli olarak nemlendirme fikri bazen sıkıcı görünebilir. Ancak bu, “ayaklarımızı nasıl güzel ve bakımlı hale getirebiliriz” sorusuna gerçekten asla atlamamanız gereken tek cevaptır. Ellerimiz ve ayaklarımız da neredeyse aynı seviyede neme ve bakıma ihtiyaç duyar. Böylece, tıpkı cilt bakımı rutininiz gibi, ayaklar için bakım rutini oluşturabilirsiniz.

Ayaklarınızda tıpkı yüzünüz için yaptığınız gibi, yaşlanma belirtilerini yavaşlatmak ve daha yumuşak görünüm sağlamak için her sabah ve gece ayaklarınıza krem ​​kullanmalısınız.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Anti Aging Maya Maskesi Tarifi

Ayakları nasıl yumuşak ve güzel hale getireceğimizi düşündüğümüzde, hızlı bir şımartmak için hemen pedikür yaptırmaya bakım salonunuza gitmeyi düşünmek kolay yoldur. Ancak en kolay ve en uygun maliyetli yol, ayaklarınıza uygun bakımla tedaviye başlamaktır. Evde ve günlük yaşamınızda donuk ve nasırlaşmış görünen görünen ayaklarınız için sebepleri araştırın.

Ayak Bakımı
Ayak Bakımı

Hindistancevizi Yağlı Ayak Bakım Kremi

Hindistancevizi yağı cilt için oldukça ideal bakım ritüelidir. Cilde masaj yapıldığında veya çorapla giyildiğinde sert cildi ve kuru bölgeleri hemen yumuşatır. Ayak kokusu bulunuyorsa ayakları yıkadıktan sonra tatlı hindistancevizi gibi kokar. Yıpranmış ve nasırlaşmış ayaklar için hindistancevizi yağı vazgeçilmezdir.

Yıpranmış Ayaklara Shea Yağlı Ayak Bakım Kremi

Shea yağı, onarıcı bakım yağları arasında en üst sıralarda yerini almaktadır. Diyabet hastası olanlar ayak bakımı konusunda daha fazla zahmet çekmek zorunda kalmaktadır. Shea yağı içeriğine sahip ayak bakım kremi kullanmak bu sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Yıpranmış Ayaklar İçin E Vitamini Özlü Ayak Bakım Kremi

E vitamini, özü itibariyle ideal bir cilt bakım yağıdır. Cildin yenilenmesi ve gençliğini koruması için e vitamininden destek alınmaktadır. Çoğu ayak bakım kremi e vitamini içeriğine sahiptir. Ayaklarınıza bakım yaparken kullanacağınız kremin içerisinde e vitamini varsa gönlünüz rahat olsun.

Sizin de ayak bakımına dair merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz. Aklınıza gelen başka ayak bakım rutini varsa yorumlardan bizimle paylaşabilirsiniz 🙂

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.