Home / Dekorasyon / Bebek Odası Dekorasyon Önerileri
Bebek Odası Örnekleri
Bebek Odası Örnekleri

Bebek Odası Dekorasyon Önerileri

Dekorasyonu en heyecanlı ve en zevkli olan odalardan birisi de bebek odasıdır. Bebek odaları evin yeni üyesi için hazırlanırken dekorasyonuna oldukça fazla önem göstermeliyiz. Çünkü evladımızın büyüyüp gelişmesi bu oda içerisinde gerçekleşecektir. Dolayısıyla evlerin en sağlıklı ve en güvenilir odasını seçmeliyiz. Daha sonra ise oda içi dekorasyonunu gerçekleştirmeliyiz.

Oda içi dekorasyonda önemli olan ilk unsur evladınızın cinsiyetidir. Çünkü evladınızın cinsiyetine göre bir oda rengi belirlemeli , daha sonra bu renge uygun bir dizayn tasarlamalısınız. Erkek evlatlar için mavi , beyaz , krem gibi renkler tercih edilirken kız evlatlar için pembe , mor ve sarı gibi canlı ve pastel renkler kullanılmaktadır.

Daha sonra yapacağınız işlem ise oda içerisine seçeceğiniz mobilya grubudur. Mobilya gruplarının dayanıklı ve oda rengine uyumlu olmasına özen gösteriniz. Bildiğiniz üzere renklerin insan psikolojisi üzerinde etkisi bulunmaktadır. Bu durum bebekler için de geçerlidir. Bebeklerinizi daha çok sakınleşebileceği ve dinlenebileceği bir oda temenni ediyorsanız açık renkler kullanmaya özen gösteriniz. Ayrıa tercih etmiş olduğunuz mobilya gruplarınızın köşelerinin sivri veya çıkıntılı olmamasına özen gösteriniz. Çünkü evladınız yürüme evresine odasında bulunan mobilya gruplarına tutunarak geçecektir. Bu nedenle kafasını veya diğer organlarını bu eşyalara vurup zarar görme ihtimalini ortadan kaldırmak için bu önerimizi dikkate alınız.


Bebek odalarında birçok oyuncak bulunacağından bu oyuncak depolayacak yerler var etmelisiniz. Ünlü marketlerde çocuk oyuncakları için tasarlanmış orta boylu renkli kutucuklar bulunmaktadır. Oda rengine uygun bir renkte kutucuk seçerek oyuncakları depolamış olur  ve ortada kalabalık bir görünüm bırakmazsınız.

Bebek odalarını daha eğlenceli hale getirmek istiyorsanız birçok farklı modelleri bulunan duvar kağıtlarını duvarlarınızda kullanabilirsiniz.

Bebek odalarını tasarlarken ileride bu odanın genç odası olarak kullanılacağını göz ardı etmeden hareket etmelisiniz. Son olarak ise bebek odaları dekorasyonunda en önemli noktalardan birisi de aydınlatma konusudur. Bebek odasına yeterli miktarda aydınlatıcı ürün yerleştiriniz. Aksi takdirde fazla ışık evladınızın sağlığına bazı zararlar verebilmektedir.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 Ev Dekorasyon Trendi Fantastik Salonlar

Bir önceki yazımız olan Genç Odası Dekorasyon Fikirleri | 2021 başlıklı makalemizde dekorasyon, eğlenceli genç odası ve genç odası hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri | 2020

Tığ İşi Örgü Battaniye Modelleri Nasıl Yapılır? Tığ işi örgü battaniye, çeşitli boyutlarda bir tığ …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.