Home / Saç / Erkekler için Farklı Yüz Tiplerine Göre Saç Kesim Modelleri
uzun yuz erkek sac modelleri 2018
Uzun Yüz Erkek Saç Modelleri 2018

Erkekler için Farklı Yüz Tiplerine Göre Saç Kesim Modelleri

Erkeklerin dış görünüşünü en fazla değiştiren etkenlerden biri de hiç şüphesiz saç kesimidir.  Ancak saçları ile olan bağları her ne kadar kadınlarınki kadar olmasa da yine de onlar içinde önem arz eden bir konudur saçlar. Bizde saç kesimini değiştirmek isteyen ya da uzatan ya da sürekli aynı modeli kullanan erkekler için bir saç kesim rehberi hazırladık.

Erkekler saçlarını kestirirken saçın kendi yapısı önemli olduğu gibi yüz şeklide büyük oranda önemlidir.   Erkek saç modelleri yüz tipine göre epey değişiklik gösterir.  Saçlarınız eğer düz ya da kıvırcık ise saç kesimine karar vermeden önce iyi bir berber bulmanız en iyisi olacaktır. Ancak karar vermeden önce araştırma yapmanız işinizi büyük ölçüde kolaylaştırır. Saç modelinizi yüzünüzün şekline ve boynunuzun uzunluğuna göre seçmelisiniz. İşte size değişik yüz tipleri için birkaç öneri;

Oval Yüz Tipine Sahip Olan Erkekler Hangi Saç Modelini Tercih Etmeliler?
Erkek saç modelleri arasında birçok alternatif olduğunu söylememiz mümkün. Çünkü erkeklerin yüz tipleri, kafa yapıları ve alın genişliği saç modelini oldukça değiştiren detaylardır. Erkek saç kesimi modellerinin her yüz şeklinde farklı duracağını söylememiz yanlış olmaz.  Eğer Oval bir yüz şekliniz var ise ve alın mesafeniz kısa ise bu modelleri deneyebilirsiniz.


Oval Yüzlü Erkek Saç Modeli
Oval Yüzlü Erkek Saç Modeli

oval-yuzlu-erkek-sac-modeli-2018

Kare Yüz Tipine Sahip Olan Erkekler Hangi  Saç Modelini Tercih Etmeliler?
Yüz şekliniz kare ise saçınızın yan kısımlarını üstlere göre daha kısa kullanmalısınız. Eğer kafa şeklinizde uygun ise  saçlarınızın hepsini aynı uzunlukta kestirebilirsiniz. Özellikle yüzünüzün şeklini dengeleyecek  bir model  seçerseniz bunun sizin genel görünüşünüzü de olumlu etkileyeceğini söyleyebiliriz.

Kare Yüzlü Erkek Saç Modeli
Kare Yüzlü Erkek Saç Modeli

Uzun Yüz Tipine Sahip Olan   Erkekler Hangi Saç Modelini Tercih Etmeliler?
Eğer uzun bir yüz şekliniz var ise saç kesiminiz ile yüzünüzü dengeleyebilmeniz mümkün. Yüzünüz uzun ve saçlarınız gür ise eğer çok şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. Çünkü istediğiniz her modeli tercih edebilir ve güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2014 Moda Dağınık Topuz
Kirli Sakallı Uzun Yüz Saç Modelleri
Kirli Sakallı Uzun Yüz Saç Modelleri
Uzun Yüz Erkek Saç Modelleri 2018
Uzun Yüz Erkek Saç Modelleri 2018

Yuvarlak Yüz Tipine Sahip olan Erkekler Hangi  Saç Modelini Tercih Etmeliler?
Eğer Yuvarlak yapıda bir yüz şekliniz var ise ve bu yüz şekline fazla kilolarınız sonucunda sahip olduysanız boynunuzu olduğundan daha uzun gösterecek modeller seçmeniz yerinde olacaktır. Bunun için isterseniz bizim verdiğimiz örneklerden isterseniz de yuvarlak yüzlü erkek hollywood yıldızlarından esinlenebilirsiniz.

Yuvarlak Yüz Erkek Saç Modelleri
Yuvarlak Yüz Erkek Saç Modelleri
Yuvarlak Yüz Erkek Saç Modeli 2018
Yuvarlak Yüz Erkek Saç Modeli 2018

Dergilerde ya da internette gördüğünüz saç modellerini beğenebilirsiniz. Ancak sahip olduğunuz yüz tipine göre bir model seçmeniz sizi olduğunuzdan daha farklı ve çekici gösterecektir.   Saç kesiminiz, giyim tercihleriniz ve duruşunuz sizin   tarzınızı ortaya koyar. Bu yüzden saç modelinize karar verirken sizin için   en uygun modeli seçmeniz gerekir. Yoksa “Kıvanç Tatlıtuğ’un saç modelini  kestirdim ama bana hiç yakışmadı.”  Gibi söylemlerde bulunmanız mümkün.

Elmas Yüz Tipine Sahip Olan Erkekler Hangi Saç Modelini Tercih Etmelidir?
Elmas yüz tipine sahip erkeklerin alın ve çene mesafeleri birbirine yakın olup elmacık kemikleri çıkıktır. Bu yüz tipine sahip erkek sayısı oldukça azdır.  Elmacık kemikleri çıkık ve geniş olduğundan bu kemikleri daha dar gösterecek modeller tercih edilmesi gerekir.

elmas-yuz-2018-erkek-sac-modelleri

Erkekler için kahkül kullanılan modeller çok da cazip olmasa da elmas yüz tipine sahip olanlar kahküllü modelleri muhakkak değerlendirmeli. Kahkül kullanımı ve uzun favoriler yüzün daha orantılı görünmesini sağlayabilir. Kahkülün yanı sıra bazı elmas tiplerine yanlar kısa üstler uzun saç modelleri de çok yakışır ancak profesyonel bir kesim gerektirir.

Bir önceki yazımız olan Koyu Balyajlı Saç Renkleri | 2022 başlıklı makalemizde gölgeli kahverengi, gölgeli kumral saç ve gölgeli saç hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri

2022 Kadın Saç Trendleri Dürüst olacağız: 2021 tam olarak saçlar için harika bir yıl değildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.