Home / Saç / Saç Kırıklarını Kestirmeden Evde Doğal Çözüm
Saç kırıklarına bitkisel çözüm
Saç kırıklarına bitkisel çözüm

Saç Kırıklarını Kestirmeden Evde Doğal Çözüm

Merhaba değerli takipçilerimiz sizlere saç kırıklarını kestirmeden evde doğal çözümünü makalemiz de anlatmaya çalıştık. Makalede verdiğimiz maske ve bakım tarifini uygulamanızı tavsiye ederim.

Saç tellerimiz devamlı kırıldığından saçlarımızın uçlarını düzenli olarak kestirmek zorunda kalıyoruz ayrıca saçlarımızın sağlıklı bir şekilde uzamasında zorluklar çekiyoruz. Uzun saçlı bayanların saç tellerinin sağlıklı bir şekilde uzaması ve kırılma yapmaması lazımdır. Saç kırıklarına evde doğal çözümlerle nasıl giderebiliriz bunlardan bahsedeceğiz. Peki saç kırıklarını başlamadan bitirme yöntemleri nelerdir.

Saç kırıklarını bir nebze olsun aza indirgemek için saç kırıklarınızı iki ayda bir defa uçlarından ufak ufak kestirebilirsiniz. Bu işlemi evde kendiniz de yapabilirsiniz. iki aydan az sürede saçlarınızda boya kullanmayın, boyalar içerdiği kimyevi maddelerden dolayı saçlarınız olağanüstü bir yıpratma ve kırılmalar meydana getirir, kırılmaya elverişli hale getirir. Saçlarımızı ıslak taramalıyız. Saçları kuru kuru tarar isek kolayca kırılıp dökülmeye başlayacaklardır. Eğer saçlarınız için krem kullanıyorsanız işinde uzman markaların ürünler seçiniz. Saçlarımızı banyo ve yıkama sonrası kendi kendine kuruması için bırakınız. İlla fön kullanacaksanız ısısını en düşük derece kullanınız. Doğal evde yaptığınız maskeleri en az haftada bir defa düzenli şekilde yapınız. Eğer saçlarınız nemden mahrum bırakırsanız saçlarınız kolayca kırılacaktır.


Saç kırıklarına kestirmeden çözüm
Saç kırıklarına kestirmeden çözüm

Saçlarınız için evde kendinizin yapabileceği ayarda saç kırıklarınız için bir bakım tarifi vereceğim. Bir kaşık(tatlı kaşığı) zeytin yağı, aynı ayarda baden yağını üzerine iki kaşık(yemek kaşığı) avakado yağını karıştırınız ve bir kapta ocakta ılıma seviyesine kadar ısıtınız. Daha sonra bu ılık halde tüm saçınıza diplerde dahil sürünüz. Daha sonra kafanıza bir havlu sarıp yedi saat kadar bekleyip sonrasında saçlarınızı doğal bir şampuan ile yıkayıp durulayın. En az haftada bir kere düzenli bir şekilde bunu uygulayın saç kırıkların gittiğini farkedeceksiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Dalgalı ve Kıvırcık Saçlara Özel Doğal Saç Modelleri
Saç kırıklarına evde doğal çözüm.
Saç kırıklarına evde doğal çözüm.

Bir de  saç kırıklarınız için evde kendinizin de yapabileceği maske tarifi vereceğim. Bir adet yumurta sarısını ve bir kaşık bal(tatlı kaşığı) ve 4 kaşık zeytin yağı(tatlı kaşığı) malzemeleri bir kapta karıştırın ve saçlarınıza sürünüz karışımı tamamen saçlarımıza yedirdikten sonra saçımıza bir bone takıyoruz ve 30 dk böyle bekliyoruz. Daha sonra doğal bir şampuan ile saçlarımızı yıkayıp duruluyor-uz. Yine bu maskeyi de haftada bir kere düzenli olarak yapmanız saçlarınız kırık oluşumunu bitirecek ve saçlarınıza bakım yapacaktır.

Bir önceki yazımız olan 2022 Moda Saç Aksesuarları başlıklı makalemizde hippi saç, hippi saç aksesuarları ve kurdele hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evde Dalgalı Saç Yapımı

Evde Dalgalı Saç Yapımı | 2021

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Bu muhteşem dalgalı saçı mükemmelleştirmek çok uğraştırıcı ve maliyet isteyen …

5 comments

  1. baska ne kullabiliriz

  2. Ben doğal keratin kullanıyorum bunu da denemiştim keratinden cok güzel sonuç aldım

    • merhaba , bende çok araştırdım sonra liquid doğal keratin denedim bende inanılmaz memnun kaldım kırıklarımı anında onardı harika oldu saçlarım öneririm

  3. Rana Hanım,

    Genelde Bu Tarz Maskeler Bir Çok Kez Denenip Faydası Ortaya Çıkınca Bu Şekilde Konu Olarak Sunumunu Yapıyoruz. Elbette işe Yarıyordur. Yaramasaydı bu şekilde bir doğal maske olmazdı.

  4. deneyen var m acaba nasıl bir sonuç aldınız denediyseniz söyleyebilir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.