Home / Genel / Yüz Şekline Göre Kısa Saç Modelleri Nelerdir? | 2020
Yüz Şekline Göre Kısa Saç Modelleri
Yüz Şekline Göre Kısa Saç Modelleri

Yüz Şekline Göre Kısa Saç Modelleri Nelerdir? | 2020

Yüz Şekline Göre Kısa Saç Modelleri

Yüz şekline göre kısa boy saç kestirmek oldukça zorlu bir süreçtir. Yüzün şekline göre kısacık saç kestirmek isteyenler için birçok alternatif ortaya çıkmaktadır. Ayrıntılara dikkat edilmediği takdirde kesim sonrasında pişmanlık yaşamak olasıdır. En iyisi saçı kestirmeden önce kuaförünüze de danışarak model belirlemektir. Yüz şekline göre hangi kısa boy saç modelini seçmeliyiz. İşte tüm yüz tiplerine göre kısa kesim saç ve ayrıntıları.

Kare Yüz Şekline Sahip Kadınlar İçin Kısa Saç Modeli

Kare Yüz Kısa Saç
Kare Yüz Kısa Saç

Eğer kare bir yüz şekliniz var ise, saçlarımızı çene hizamızda ve hafifçe katlı olarak kesim yaptırabiliriz. Bu şekilde hem yüzümüzün köşeli kısımları yok olacak hemde güzel bir görünüme sahip olacağız. Aynı şekilde çene hizasında hafif dalgalı olarak güzel ve şık bir stil oluşturmanız mümkün.

Kalp Yüz Şekline Sahip Kadınlar İçin Kısa Saç Modeli

Kalp Şeklindeki Yüz İçin Kısa Saç
Kalp Şeklindeki Yüz İçin Kısa Saç

Alından çene hizasına doğru daralma yapan ve kalp tipi yüz şekline sahip bir bayansanız, saçlarımızın arka tarafından ön tarafa doğru uzun giden asimetrik kesim bir saç modeli yüz şeklimizin daha çok orantılı bir görünümde olmasına olanak verecektir.


Yuvarlak Yüz Şekline Sahip Kadınlar İçin Kısa Saç Modeli

Yuvarlak Yüz İçin Kısa Saç Modeli
Yuvarlak Yüz İçin Kısa Saç Modeli

Yuvarlak yüz tipine sahip bayanlar Pixie kısa kesim saç modelinin üst taraflarını dahada uzun bıraktırarak suratımızın daha uzunca bir görünüme kavuşmasını sağlamış olur ve yuvarlak yüz şekli için mükemmel bir seçim saç modeli olacaktır. Saçlarımız için harcadığımız zamandan şikayetçiyseniz  ve yuvarlak yapıda bir yüzünüz var ise bu saç modelini seçebilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Panduf Terlik Modelleri | Hangisini Almalısınız?| 2020

Oval Yüz Şekline Sahip Kadınlar İçin Kısa Saç Modeli

Oval Yüz İçin Saç Modeli
Oval Yüz İçin Saç Modeli

Oval yüz şekline sahip bir kadınsanız şakaklardan hafifçe kat kat başlayıp, kahkül ile birlikte kullanacağımız bir küt kesim saç modeli yüzümüzün daha ortalı ve şık görünmesine olanak verecektir.

Uzun Yüz Şekline Sahip Kadınlar İçin Kısa Saç Modeli

Uzun Yüz İçin Kısa Saç Modeli
Uzun Yüz İçin Kısa Saç Modeli

Uzun yüz şekliniz olan bir kadın iseniz sizin için asimetrik küt saç kesimi modelleri çok uygun bir seçim olacaktır. Çene hizasına kadar olan saç boyunuz yüz şeklinizin çok daha ince ve kısa görünmesine olanak verecektir. Uzun yüzlü kadınlar için yakışan kısa boy saç kesimi; uzun bir yüze sahip kadınlar için yaptırılacak saç modeli yüzümüze oval bir görünüm kazandırmalıdır. Böylece hacim görünümlü katlı kesim saç modelleri seçenekler dahilindedir. En kısa kat çenemizin hizasından başlangıç yapmalı. Yüzümüzün uzunluğunu ortalayacak kahküllü perçem modelleri de saçlarınıza uygun bir şekilde kestirebilirsiniz. Lob veyahut Lob saç kesimleri sizlere çok güzel yakışır. Fakat Bu saç modellerinin çok da kısa olmaması gereklidir.

Elmas Üçgen Yüz Şekline Sahip Kadınlar İçin Kısa Saç Modeli

Elmas Üçgen Yüz Şekli İçin Kısa Saç Modeli
Elmas Üçgen Yüz Şekli İçin Kısa Saç Modeli

Katlı kesim saç modelleri tam da üçgen yüz şekline sahip kadınlar için bulunmuş bir saç kesim modeldir. Saçlarınıza yaptıracağınız katlı kesim saç modelleri saçlarınızı dahada hacimli bir görünümle üçgen görünümlü çenenizi geri planda bırakır. Lob stili ve Bob saç stillerini deneyebilirsiniz.

Ayrıca kişiliğiniz için uygun bir saç kesimi de seçmelisiniz! Daha fazla bilgi için yüz şekline göre kısa boy saç modeli seçimleri için; Kısa saç modelleri hangi yüz şekline yakışır konumuzu inceleyebilirsiniz.

Kısa Örgü Saç Modelleri

Kısa örgü saç modeli aslında saçlarımızı toplama modellerine denir. Eğer bu saç modelini uygulamak istiyorsak bilmemiz gereken şu ki yüz hattımız tam hatlarıyla ortaya çıkacaktır. Bu sebeple bu saç stilinin önemi yüz hatlarımızı ön plana çıkarıyor olmasıdır. Ayriyeten örgü saç modellerinde toplama şekilleri bir başka önem arz etmekte. Şöyle ki; kısa kesim saç örgü modellerini doğru düzgün bir şekilde uygularsak yüzümüzün daha da uzun görünmesini sağlar.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Diyette yorgunluk, uyku hali ve halsizlik nasıl geçer? | 2020

Kısa Saç Örgü Modelleri Nelerdir?

Balıksırtı ve sepet örgü diye adlandırılan bu kısa saç örgü stillerini saçlarınıza uygulayacağınız doğal bant ve şeritler ile yapabilirsiniz. Kadınlara olmadığı kadar romantik, çocuksu bir görünüm ile birlikte kadınsı ve seksi bir görünüm elde edebilirsiniz. Kısa kesim saç örgü modelleri gözlere çok tatlı gözüken ve aynı zamanda kullanışlı ve pratik bir tarz saç olduğunu söyleyebiliriz.

Kısa boy saç modelleri 2020 yılında daha popüler  oluyor gibi görünüyor. Onlar her zaman seksi, ayrıca kısa saçlar çok yönlü şekil ve stilleri ile kadınlar için muhteşem çeşitlilik sunuyor. Sık sık kesim gerektirmeyen kısacık saç kesimi kolayca yüz şekli ve yaşam tarzını uygun modellere olanak vermekte. Kısa boy saç örgü modelleri de gündelik kullanım için oldukça uygun olmaktadır.

2020 yılında genç bayanlar modaya uygun bir görünüm oluşturmak için rahat, sevimli ve seksi kısa bir peri kesim saç stillerini tercih ederken, ayrıca kıvırcık kısa Bob kesim saç modelleri de son derece kışkırtıcı saç renklerinde karşımıza çıkıyor !

Ayırca bakınız; Kısa saçlı kadınlar için topuz modelleri ve yapımı 

Yuvarlak yüzlere yakışan kısa saç modelleri 2020

Bir önceki yazımız olan Hiç Bitmeyen Önü Düğmeli Etek Modası | 2021 başlıklı makalemizde düğmeli deri etek, düğmeli etek ve düğmeli süet etek hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri | 2022

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri Son zamanlarda daha fazla çift kendi düğün planlama süreçlerinde rol üstleniyor …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.