Home / Benim Stilim / Elbise Ayakkabı Kombini Nasıl Olmalı? | 2020
Elbise Ayakkabı Kombini Nasıl Olmalı?
Elbise Ayakkabı Kombini Nasıl Olmalı?

Elbise Ayakkabı Kombini Nasıl Olmalı? | 2020

Elbise Ayakkabı Kombini Nasıl Olmalı?

Bazen bir kıyafeti kombin yapmak kolay değildir. Kadınlar sadece erkeklerden daha fazla moda seçeneğine sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda her mevsim kuralların yeniden yazıldığı yeni, yükselen trendlerle sürekli karşı karşıya kalıyorlar. Belirli bir elbiseyle uyumlu doğru ayakkabıyı bulmaya çalışırken özellikle zor olabilir. Elbise altına uygun ayakkabı seçimi nasıl olur diye merak ediyorsanız size özel kombin fikirlerini aşağıda bir araya getirdik.

Elbise Ayakkabı Kombini İçin İpuçları

Dikkate alınması gereken ilk faktör, elbisenizi giymeyi planladığınız durumdur. Siyah kombin gerektiren resmi bir etkinlik mi yoksa arkadaşlarla sıradan bir akşam yemeği mi? Her iki durumda da ayakkabı seçiminiz etkilenecektir. Örneğin, 60’lar tarzı diz üstü botlarınızı, babanızın 60. doğum günü balosu için bir kokteyl elbisesiyle giymeyeceksiniz! Aynı şekilde, hızlı bir alışveriş gezisi için stiletto açık uçlu pırıltılı sandaletleriniz örme elbisenize tam olarak uygun olmaz. Ancak, diğer yol kesinlikle her durum için işe yarayacaktır.

Elbise ayakkabı kombini yaparken bilmeniz gereken şey, doğru mekan türü için ayakkabınızı elbisenizle eşleştirmekle ilgilidir. Genel bir kural olarak: açık uçlu bir kama veya sandalet, resmi bir elbise ile her zaman harika görünür. Aynı zamanda kapalı ayakkabılar veya botlar, gündelik bir kombin için idealdir.


Ayakkabılarınızın tonuna gelince, üç farklı seçeneğiniz var. Ayakkabılarınızı elbisenizle tam olarak eşleştirebilir, ayakkabılarınızı elbisenizle tamamlayabilir veya daha cüretkar, modaya uygun bir görünüm için tam bir kontrast elde edebilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2015 Kış Modası Gri Kabanlar

Elbise Türlerine Göre Ayakkabı Seçimi

Elbise, kadınlar için oldukça çeşitlilik göstermektedir. Ofis stili, parti ve eğlence elbiseleri, abiyeler, plaj elbiseleri ve daha niceleri… Her elbisenin kendine özel bir ayakkabı tercihi bulunmaktadır. Kombin yaparken renk uyumu kadar elbise türleri de önemli rol oynamaktadır. Elbise ayakkabı kombini yaparken bu çeşitliliği göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Sportif Elbise Ayakkabı Kombini

Biz  sportif elbiseler duyduğunuzda, aklımıza tenis elbiseleri gibi modelleri geliyor. Ancak rahat ve farklı elbiseleri eşleştirerek spor bir tarz elde edebilirsiniz. Jean elbiseler, örgü elbiseler de olabilir. Yüksek topuklu bu elbiseler giymek için uygun olabilir ama ayakkabı tasarımı klasik olmamalı. Dolgu topuklar, platform sandalet, düz ayakkabı yada spor ayakkabı ile sportif bir elbise birleştirmek veya spor bir bir bir tarz yaratmak iyi bir fikirdir.

Günlük Elbise Ayakkabı Kombini

Günlük uzun elbiseler topuklu veya düz olsun, gündelik sandaletlerle daha iyi görünür. Oysa kısa, rahat elbiseler daha çok ayakkabı çeşidi ile kombinlenebilir. Bu durumlarda botlar, çizmeler, sandaletler ve hatta spor ayakkabıları ideal seçenek olabilir. Ayakkabı seçiminde havayı dikkate aldığınızdan emin olun. Sıcak yaz mevsiminde elbisenizle sandalet veya düz ayakkabı giyebilirsiniz. Ancak ayaklarınızın kızarmasını istemiyorsanız diz boyu çizme giyemezsiniz.

Günlük elbiseler  herhangi bir kadının gardırobunun önemli bir parçası olmuştur, kadınların gündelik kıyafetleri rahat ve güvenli hissetmesi için önemlidir. Ancak, yüksek topuklu ayakkabılar  kesinlikle yasaktır anlamına gelmez. Yüksek topuklu seçim ile rahat hissettiğinden emin isen onları giymek güzel olabilir. Eğer bir yüksek topuklu giymek istemiyorsanız mokasen, babet, terlik ve ayak bileğinde olan bot gibi düz ayakkabılar, mükemmel rahat ve güzel bir tarz olacaktır.

Romantik Elbise Ayakkabı Kombini

Çok süslü ve gösterişli ayakkabılar ile kadınsı elbiseleri eşleştirme önerilmemektedir. Çizmeler ve botlar sonbahar ve kış aylarında uygun olabilir. Süet botlarla ya da küçük topuklu kapalı ayakkabı gibi seçenekleri de göz önünde bulundurabilirsiniz. Parlak ayakkabı veya sandalet dışında diğer ayakkabıları deneyebilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Mango 2015 yaz parti ve balo elbiseleri

Ofis Stili ile Ayakkabı Kombini

Ofislerde kıyafetler gibi, ayakkabı de oldukça zeki düşünülmüş ve ciddi ayakkabılar olmalı,  çok heyecan uyandıran ya da göz alıcı hiçbir ayakkabıyı tercih etmeyin.Ayak parmakları kapalı olan ve topukları 10 santimetreyi  geçmeyen ayakkabıları tercih etmeyin. Ofis için ideal ayakkabılar nasıl olmalı detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Gece Kıyafetleri ile Ayakkabı Kombini

Eğer cildi çok gösteren bir gece elbisesi tercih ettiyseniz, genellikle askılı  ile açık topuklu sandalet tavsiye edilir. Yyak parmakları kapalı ayakkabı  yada  sandalet giymek için yuvarlak veya V-şekilli yaka oyuntuları olan elbiseler ile uyumlu olur. Eğer tayt giyiyorsanız kapalı ayakkabı seçtiğinizden emin olun.

Elbise Ayakkabı Uyumu İçin Renk Seçimi

Renk, elbette, ihtiyacınız olan ayakkabıyı belirlemede önemli bir faktördür. Cesur hissediyorsanız, moda dünyasında ciddi, güncel bir stil ifadesi oluşturmak için elbisenizin ve ayakkabılarınızın renklerini tamamen zıt renklerden seçmek isteyebilirsiniz. Örneğin, ofis için özel turuncu bir elbise ile mor bir kort ayakkabısı veya mezuniyet balo için turkuaz mavisi veya koyu sarı bir kokteyl elbisesi ile tuğla kırmızısı bir sandalet giyebilirsin.

Bu zıt renk kombinasyonları, yaz aylarında cıvıl cıvıl görünme eğilimindedir. Gösterişli ve göz alıcı seçimleriniz olduğunda farklı hissedebilirsiniz. Ancak seçiminiz doğru olduğunda gerçek bir moda ikonu haline gelebilirsiniz.

Ayakkabı Seçerken Boy Önemli Mi?

Kadınların boyu ayakkabı seçiminde dikkate değer önemli etkenlerden biridir. Uzun boylu hanımların yüksek topuklu ayakkabı tercihleri onları doğal durmayan aşırı uzun boylu kötü bir görüntü oluşturmalarına sebebiyet verebilir. Zaten uzun boyluysanız topuklu fakat alçak topuk ayakkabılar seçmeniz daha iyi olacaktır. Eğer boyunuz kısa ise fazla abartıya kaçmadan uygun yükseklikte topuklu ayakkabı tercihi yapabilirsiniz. Ayakkabı tercihinde üstüne giyeceğimiz kıyafetin de büyük önemi vardır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  2016 Gömlek Giyme Stil ve Kombin Tasarımları

Son yılların modası olan platform ayakkabı tercihleri daha fazla kullanılmaktadır. Platform tarzı ayakkabılar gündelik kıyafetler ile harika kombinlenebilirler. Elbise ve ayakkabı kombinlerinizi aksesuarlar ile desteklemeyi unutmayın. Birbirinden güzel kombin seçeneklerini sizler için galerimizde derledik.

Hepimiz ayakkabı seçme konusunda az biraz takıntılı olabiliriz,  bunu seçme ve karar verme aşaması bizi huysuzlaştırabilir. Sonuç olarak, iyi ve doğru ayakkabı seçimi bizi daha iyi hissettirir, daha iyi yerlere getirir!

 

Bir önceki yazımız olan Sonbahar Tayt Modelleri | 2021 başlıklı makalemizde blazer ceket ile tayt, çizgili tayt ve deri ceket ile tayt hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri | 2022

Evlenecek Çiftlere Alyans Alternatifleri Son zamanlarda daha fazla çift kendi düğün planlama süreçlerinde rol üstleniyor …

14 comments

  1. Merhaba midi boy pileli kadife zümrüt yeşili elbise aldım personel gecesinde giyen için ama nasıl kombinliyecegim konusunda kararsız kaldım yardımcı olurmusunuz

  2. Deri görünümlü altın rengi(hakiye benzer) kısa elbisenin altına nasıl ve hangi renk ayakkabı giymeliyim?

  3. Zemini siyah ama cicekleri kırmızı kırık beyaz yapraklari yesil olan ipek viskon elbise altina nasil bir ayakkabi onerirsiniz hanımlar

  4. Bebe mavisi eteği sifon elbisenin altına toz pembe rugan dolgu topuk olurmu? gri sal takmayı düşünüyorum

  5. Tuba bıyıkbeyoğlu

    Yorumlarınızı bekliyorum hanımlar

  6. Tuba bıyıkbeyoğlu

    Mavi elbise aldım .altına nasıl bir ayakabı giymeliyim.not boyum kısa.

    • Platform bir ayakkabı tercih edebilirsiniz veya stiletto. Genelde saks türü bir mavi ise gümüş renk ayyakakbılar tercih edilir. Bebe mavisiyse, içinde toz pempelerin arasında gene bebe mavisi geçen veya bej renk bir ayyakkabı tercih edebilirsiniz.

  7. Bordo karın kısmı pencere dekolteli balık elbise altına nasıl bi model tercih etmeliyim?

  8. Kot elbisenın altına siyah veya krem renginde kalın topuk burnu ve topuğu açık bir ayakkabı giymek istiyorum sizce nasıl

  9. Lutfen acil yardim . ?? arkadasimin yarin kinasi varmis ben tatilden dondum ve cok hazirliksiz yakalandim kırmızı kadife kolları yarim tul diz üstü bir elbise gitmeyi düşünüyorum altına deri stiletto siyah ayakkabi olur mu çok acil lütfen süet ayaklabimi makineye atmistim mahvoldu elimde bi kırmızı rugan dolgu topuk var bir de deri siyah stilettom siyah deri çanta ile kombin yapsam olur mu ??

  10. Kadife siyah yere kadar uzun elbise nin altina nasil bir ayakkabi giyebilirim

  11. Kırmızı dar kesim deri diz üstü elbisenin altına hangi renk süet ayakkabı ve nasıl bir çanta kullanmalıyım teşekkürler

    • Emine Hanım, Merhaba

      siyah veya vizon tonları renklerde bir ayakkabı ve abiye çantaları uyumlu olur diye düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.