Home / Saç Bakımı / Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo| 2021
Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo
Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo| 2021

Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler

Herkes güçlü, parlak ve bakımı kolay saçlar ister. Ancak o yere ulaşmak zor olabilir. Çoğumuz sağlıklı bir bukle başının önünde duran bir tür saç sorunuyla uğraşmak zorundayız. Saç tipiniz, gücünüz ve hacminiz söz konusu olduğunda genler rol oynar. Ancak bu, saçlarınız üzerinde hiçbir kontrolünüz olmadığı anlamına gelmez. Sağlıklı saçlar için elinizden geleni yapabilirsiniz.

Fön makineleri, düzleştirici ütüler, sıcak bukle maşaları ve diğer ısıtmalı şekillendirme aletleri, özellikle saçınız ince, kuru veya kırılmaya meyilliyse saçınıza zarar verebilir. Çok fazla ısı saçınızı zayıflatabilir, bu da saç tellerinin hasar görmesine veya kabarmasına neden olabilir. Saçın zarar görme olasılığını azaltmak için saç kurutma makinenizi ve diğer ısıtmalı şekillendirme araçlarını daha düşük bir ısı ayarına getirin. Hasarı en aza indirmek için saçınızda ısıya karşı koruyucu bir ürün kullanmayı da düşünebilirsiniz.

Sağlıklı Saç Tüyoları
Sağlıklı Saç Tüyoları

1. Sağlıklı Saçlar İçin Takviye Alın

Vücudunuzun geri kalanı gibi, saçınızın da sağlıklı ve güçlü olması için belirli vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Bazı araştırmalar beslenme eksikliklerinin saç dökülmesiyle bağlantılı olabileceğini göstermiştir. Saç büyümesi için en önemli olabilecek vitamin ve mineraller şunlardır:


  • A Vitamini: tatlı patates, havuç, balkabağı, ıspanak, süt, yumurta ve yoğurtta bulunur.
  • B vitaminleri, özellikle biotin: yumurta sarısı, karaciğer, somon balığı, avokado, fındık ve süt ürünlerinde bulunur.
  • C Vitamini: İyi kaynaklar arasında narenciye, çilek ve dolmalık biber bulunur.
  • D Vitamini: Yağlı balıklarda, yumurta sarısında ve süt ve portakal suyu gibi zenginleştirilmiş gıdalarda bulunur.
  • E Vitamini: Ayçiçeği çekirdeği, badem, ıspanak ve avokadoda bulunur.
  • Demir: Yumurta, kırmızı et, mercimek ve ıspanakta bulunur
  • Çinko: Sığır eti, kabak çekirdeği ve mercimek iyi kaynaklardır.
    Yediğiniz yiyeceklerden gerekli besinleri almakta zorlanıyorsanız, bu vitamin ve mineralleri içeren bir multivitamin almayı düşünebilirsiniz.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  HC Complex hızlı saç uzatan bakım ürünü

Bununla birlikte, herhangi bir takviye, özellikle biyotin almadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Araştırmalar, aşırı biyotin alımının, kalp krizlerini tespit etmek için tasarlanmış testler gibi laboratuvar test sonuçlarını etkileyebileceğini göstermektedir.

Sağlıklı Saçlar İçin Besin
Sağlıklı Saçlar İçin Besin

 

2. Saç Derisine Masaj

Saç derisine masaj, saç derinizdeki kan dolaşımını hızlandırmak, saç derinizin sağlığını ve durumunu iyileştirmeye yardımcı olabilir ve ayrıca saç köklerine kan akışını artırabilir. Birkaç dakika parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle basınç uygulayarak kendi saç derinize masaj yapabilirsiniz. Bunu kuru saça veya saçınız ıslakken şampuan uygulamadan hemen önce yapabilirsiniz. Ayrıca bir kafa derisi masaj aleti satın alabilirsiniz. Bu cihazlar genelde elle kullanılır veya fırça benzeri cihazlardır. Saç derinizi uyarmak için oldukça işlevseldir.

Saç taraması da masaj etkisi yaratabilir. Saçların taranmasıyla ilgili bilinmesi gereken ilk şey, saçların kuruyken taranmaması gerektiğidir çünkü kuru saçlar tarandığında, saç telleri kopabilir veya çatallaşabilir ve bu durum da uzun vadede oldukça kötü bir görüntüye ve sağlıksız saçlara yol açar.

Saçlara Masaj
Saçlara Masaj

3. Sıcak Yağ Tedavisini Deneyin

Sıcak yağ tedavileri, kuru, kıvırcık veya hasarlı saça nemi geri kazandırmaya yardımcı olmak için popüler bir seçimdir. Hindistan cevizi ve avokado yağı tedavisi özellikle faydalı olabilir. Yapılan bir araştırmaya göre, hindistancevizi yağı hem hasar görmüş hem de zarar görmemiş saçlarda protein kaybını azaltma yeteneğine sahiptir. Hindistan cevizi yağı gibi avokado yağı da esansiyel yağ asitlerinin yanı sıra A, B-5 ​​ve E vitaminlerini içerir. Kendi sıcak yağ tedavinizi yapmak için şu adımları izleyin:

1-2 yemek kaşığı saf hindistancevizi yağı (oda sıcaklığında) ve 1-2 yemek kaşığı avokado yağını karıştırın. Saçınızın uzunluğuna bağlı olarak az ya da çok kullanabilirsiniz, ancak her iki yağın oranını eşit tutun. Yağ karışımını bir cam kavanoza koyun ve sıcak su dolu bir tencereye yavaşça indirin. Yağın birlikte erimesine ve kavanozun içinde yaklaşık 2 dakika ısınmasına izin verin. Yağın sadece biraz ılık ve iyi karışmış olmasına dikkat edin. Bileğinizde karışımın sıcaklığı test edin. Sıcak değil ılık olmalıdır. Yağ sıcak görünüyorsa, dokunma riskini almayın. Soğuyana kadar bekleyin.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Argan Yağı Saça Faydaları

Yağ karışımı güvenli bir sıcaklığa ulaştığında, saç derinize, saçınızın köklerine ve uçlarına uygulayın. Yağı saçınızın geri kalanına uygulayın. Bir duş başlığı kullanın ve yağın 20 dakika saçınıza nüfuz etmesine izin verin. Ardından ılık su ile güzelce durulayın.

Saç Bakım Yağı
Saç Bakım Yağı

4. Şampuan Kullanımı

Sağlıklı saçlara ulaşma için saçınızı temiz tutmak önemlidir. Ancak çoğu şampuan, yağlılığı azaltmak ve kiri çıkarmak için saçınızın doğal yağlarını yok eden bileşenler kullanır. Saçınız aşırı yağlı değilse, muhtemelen her gün yerine haftada iki ile üç kez şampuanla yıkamaya geri dönebilirsiniz. Saçınızı çok sık yıkamak onu kurutabilir ve muhtemelen saç şaftını zayıflatabilir.

Saçlarınızı yıkarken çok fazla şampuan kullanmayın. Uzmanlara göre, saçınızı temizlemek için yalnızca çok az şampuana ihtiyacınız var. Az miktardaki bu şampuan çoğunlukla saç derinize yeterli gelecektir. Genelde saçın kirli ve yağlı olan kısmı orası çünkü.

5. Saç Kremi Kullanımı

Saç bakım yöntemleri arasında her ne kadar saç kremlerinin saç uçlarına uygulanması gerektiği söylense de, siz bu çizginin dışına çıkın. Bazı saç kremleri tüm saça uygulanmaktadır. Saça nem ve sağlıklı görünüm kazandırmak için saç kremi kullanmak oldukça önemlidir. Saç kreminizi saç profilinize uygun bir şekilde seçmeyi unutmayın.

Bir önceki yazımız olan Yazın en trend 16 gelin makyajı fikirleri 2015 başlıklı makalemizde 2015 yaz gelin makyajı, en güzel gelin makyajı modelleri ve gelin makyajı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kuru Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Kuru Saçlar İçin Çözüm Önerileri| 2021

Kuru Saçlara Çözüm Kuru saçlar oldukça sorunlu saçlardır. Kırılma ve koparak dökülme, cansız, solgun görünen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.