Home / Saç Bakımı / Kış Mevsiminde Saçlarımızı Koruma Yöntemleri| 2021
Kış Mevsiminde Saçlarımızı Koruma Yöntemleri
Kış Mevsiminde Saçlarımızı Koruma Yöntemleri

Kış Mevsiminde Saçlarımızı Koruma Yöntemleri| 2021

Kışın Saçlarımızı Koruma Yöntemleri

Saçlar her cinsiyet için önemlidir. İlk göze çarpan ve izlenim uyandıran noktadır. Bakımlı olup olmadığımız saçımıza verdiğimiz özenle ilişkilidir. Ancak saçlarımız sürekli bakım ister. Bazen bakımsız veya özensiz olduğumuzdan değil mevsime uygun şekilde saçlarımıza yaklaşmamak da saçlarımızın şeklini kötü gösterebilir. Kışın saçlarımızı korumak işte bu noktada önemli olmaktadır.

Saç bakımı yapmadığımız takdirde birçok saç problemi ile karşılaşabiliriz. Özellikle mevsim geçişlerinde saçlarımıza her zamankinden daha fazla bakım yapmalıyız. Hava durumuna bağlı olarak saçlarımız mevsimlere göre değişiklik göstermektedir. Saçların olumsuz anlamda en çok etkilendikleri mevsim kış mevsimidir. Kış mevsimine geçmek üzere iken kışın saç sağlığı ve bakımı hakkında neler yapılmalı nelere dikkat edilmeli bilmemiz gerekmektedir. Bugünkü yazımda sizler için kışın saçlarımızı korumak için ne yapılır sorusuna cevap aradım. Bakım vakti başlasın!

Kışın Saç Bakımı
Kışın Saç Bakımı

Kışın Saçlarımızı Korumak İçin Maske

1. Yumurta sarısı, bal ve zeytinyağı saç maskesi


Şunlara ihtiyacınız olacak: bir yumurta sarısı, bir fincan bal ve bir yemek kaşığı zeytinyağı.

Uygulama: Yumurta sarısını alın ve köpürmesi için çırpın. Ardından bal ve zeytin yağını ekleyin. İyice karıştırın. Bu karışımı saçınıza ve saç derinize yaklaşık beş dakika masaj yaparak yedirin. Ardından yaklaşık bir saat bekletin. Kendi kullandığınız, normal şampuanınızı kullanarak yıkayın. Bu maskeyi haftada üç kez yapın.

Yumurta Bal ve zeytinyağı maskesi
Yumurta Bal ve zeytinyağı maskesi

2. Yoğurt, limon ve elma sirkesi saç maskesi 

Şunlara ihtiyacınız olacak: İki yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı limon suyu.

Uygulama: Yoğurdu bir kaseye alın ve içine elma sirkesi ile limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın. Bu karışımı saçınıza ve saç derinize uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekletin ve ardından normal şampuanınızı kullanarak yıkayın.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Gliserin Saça Nasıl Kullanılır?

3. Hindistan cevizi yağı, elma sirkesi ve bal saç maskesi

Şunlara ihtiyacınız olacak: İki yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, bir yemek kaşığı elma sirkesi ve iki yemek kaşığı bal.

Uygulama: Hindistan cevizi yağı, bal ve elma sirkesini bir kavanoza koyun ve iyice karıştırın. Bu karışımı saçınıza ve saç derinize uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekletin ve ardından normal şampuanla yıkayın. Kalan karışımı kavanozda saklayabilirsiniz. Malzemeler çökelmeye uğrayacağı için her uygulamadan önce iyice çalkaladığınızdan emin olun.

4. Süt ve bal saç maskesi

Şunlara ihtiyacınız olacak: Bir bardak çiğ süt ve bir çay kaşığı bal.

Uygulama: Bir bardak süt alın ve içine bal ekleyin. İyice karıştırın ve saçınız ile saç derinize uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekletin ve ardından normal şampuan ve ılık su kullanarak yıkayın. Bunu haftada iki kez yapabilirsiniz.

5. Zeytinyağı saç maskesi

Bazı saç problemleri yaşayan birçok bayanın kullandığı en etkili ve kolay saç maskelerinden biri zeytinyağıdır. Zeytinyağı ayrıca saçtaki kuruluk ve donukluk sorununu ortadan kaldırabilecek nemlendirici özelliklere de sahiptir. Bu maskeyi yapmak için yağı yaklaşık 2 dakika ısıtmanız gerekiyor. Maskeyi zenginleştirmek için biraz lavanta yağı eklemek de mümkündür. Yağı kökten başlayarak saçınızın ucuna kadar uygulayın. Maskeyi bir gece bekletip sabah yıkarsanız daha etkili olacaktır.

Zeytinyağı maskesi
Zeytinyağı maskesi

Bu ev yapımı saç maskeleri saçınızı besler ve sağlıklı tutar.

Kışın Saç Bakımında Yapılan Hatalar

Kışın hava soğuk olduğundan  duşta çoğu insan bedenen ısınmak için genelde sıcak ve kaynar suları tercih etmektedir. Çok sıcak ve kaynar suyun aslında vücut sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle vücudu üşütmeyecek seviyedeki ılık bir suyla duş alarak hem saç hem de vücut sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Daha Kalıcı Bir Saç Rengi İçin İpuçları !

Son olarak en çok yapılan hatalardan birisi de soğuk havadan korumak için bere, şapka gibi aksesuarların uzun süreli kullanılmasıdır. Bereleri ve şapkaları uzun süre takarsak saçlarımız yeterli havayı alamaz ve yine olumsuz etkilenir. Bu nedenle bu tip aksesuarları uzun süreli kullanmamak gerekmektedir.

Saç Bakımına Ek Olarak Bilmeniz Gerekenler

Kışın saçlarla savaşmanın ilginç bir yolunu bilmek ister misiniz? Nemlendirici kullanın. İç mekan ısıtması, evinizdeki havanın çok kuru olmasına neden olarak saçınızdaki nemi çeker. Nemlendiriciler, saç buklelerinizin parlak görünmesini sağlamak için havayı yeniden nemlendirmeye yardımcı olur.

Kışın saçınızı her dört ile sekiz haftada bir kısaltmak, saç sağlığını korumanın ve buklelerinizin canlı görünmesini sağlamanın iyi bir yoludur. Kuru, kırık uçları kendine getirmek için kuaförünüze uğramayı ihmal etmeyin.

Saçınızı havada kurumaya bırakmak en iyisidir. Fön veya kurutucular ile saçı kurutma, saçınızdaki nemi çeker ve kırılma olasılığını artırır. Isısız kurutma, saçınızın parlak görünmesine ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Zamanınız mı kısa? Akşamları duş almayı deneyin, böylece saçlarınız gece boyunca doğal olarak kuruyabilir.

Soğuk aylarda saçınız zaten hassas olduğunda, ısıyla şekillendirme saç sorunlarını artırır ve nemi saç tellerinizden çeker. Kış aylarında saçlarınızı düzleştirmekten veya kıvırmaktan kaçının. Bükümler, örgüler ve topuzlar gibi yeni stilleri keşfetmek için akşamları saç bakımını ihmal etmeyin.

Bir önceki yazımız olan Yazın en trend 16 gelin makyajı fikirleri 2015 başlıklı makalemizde 2015 yaz gelin makyajı, en güzel gelin makyajı modelleri ve gelin makyajı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Kuru Saçlar İçin Çözüm Önerileri

Kuru Saçlar İçin Çözüm Önerileri| 2021

Kuru Saçlara Çözüm Kuru saçlar oldukça sorunlu saçlardır. Kırılma ve koparak dökülme, cansız, solgun görünen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.