Home / Benim Stilim / Avangart Giyim Modası | 2021
Avangart Giyim Modası
Avangart Giyim Modası

Avangart Giyim Modası | 2021

Avangart Giyim Nedir?

En verimli sanatsal hareketlerden biri olan avangard, sürekli deneyler ve yeniden icatlar aracılığıyla moda dahil olmak üzere tüm alanlara nüfuz eder. Avangart moda için iyi bir tanım, “ana akıma karşı çıkmaya cesaret eden ve gelenekselden farklı fikirler öneren, yenilikçi tasarımcılar ve sanatçılar tarafından canlandırılan ileriye dönük bir harekettir”. Avangart giyim insan vücudunu yeniden şekillendirir. Vücudun yeniden yorumlama yoluyla kendini çevresiyle ilişkilendirmenin yeni yollarını önerir.

Avangart Modası Nasıldır?

Sportif avangart tarzında giyinmek cesaret ister. Ancak tüm cesur parçaların hepsini birden giymeniz gerekmez. Avangart modanın en çok hangi yönlerinin ilginizi çektiğini ve kişisel tarzınıza uygun olduğunu keşfetmek için araştırma yapın. Tarzınızı oluşturmaya başlamak öyle kolay bir yol değil elbette.

Bu modanın güzelliği, belirlenmiş kuralların olmamasıdır. Size hitap eden avangart stil görünümü elde etmek için çeşitli kumaşları, kesimleri ve aksesuarları karıştırıp eşleştirebileceğiniz anlamına gelir. Deney, avangard hareketin temel değerlerinden biridir. Yenilikçi tasarımlar oluşturmak, cesur ve yaratıcı stil kombinasyonları elde etmenin tek yolu bu modayı odağınıza almaktır.


Yeni kıyafetler denerken ilham alacağınız şey drama olacaktır. Kıyafetlerinizde bir durum yaratmak önemlidir çünkü giydiğiniz kıyafetlerle bir hikaye anlatmak istersiniz. Hikayenin tutarlı olması için, zıt kesimler, tamamlayıcı aksesuarlar veya terzilik marifetlerinizi konuşturabilirsiniz. Bu noktada farklı ögelerin birbirleriyle diyalog halinde olması gerekir.

Gerçek bir avangart tarzı uzmanı olmak istiyorsanız, ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Belirli bir etek boyu, bir örgünün kalınlığı veya bir giysinin dikişi olsun, kıyafetinizi birleştirirken fark yaratan bu detaylardır. Düğmeler ve kemerler gibi ayrıntılara sahip çok yönlü tasarımlar seçmeye özen gösterebilirsiniz.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  H & M 2014/ 2015 Sonbahar -Kış Denim Koleksiyonu

Alışılmadık bir kıyafeti nasıl giyeceğinizi bilmediğiniz için satın almak göz korkutucu görünüyorsa, gardırobunuzda eksik olmayan aykırı parçaları ortaya çıkarın. İki farklı mekan için kombinleyebileceğiniz en az iki parça bulmaya çalışın. Bu sayede asla giyemeyeceğiniz kıyafetleri almaktan kurtulabilirsiniz.

Avangart Elbise

Avangart tasarımcılar, giyinme eyleminin ne olması gerektiğiyle ilgili kuralları çiğniyor ve sektörde devrim yaratıyor. Moda dünyasına yeni giriş yapanlar için tasarım kitaplarını bir kenara atıyor. Avangart tasarımcılar, doğru yol izlediğinde giyilebilir sanat yaratmak için alışılmadık malzemeler ve teknik beceriler kullanarak yorum yaptığı dünyayı sarsabilir. Eğitimsiz bir göze avangart akımı moda karşıtı görünebilir; ama bilenler için zamanın çok ilerisinde.

80’ler ve 90’lar, uzay çağı deneyleriyle bir arada oldukça farklılığı araladı bizlere. Bu dönemde, öncelikle, belirli bir düzeyde asi düşünce teşvik edildiğinden genelde feminizm ve diğer cinsiyet eşitliğine yarar sağlayan düşünceler güçlendi.. Fransa prestijli modasıyla, İtalya’nın ihtişam ve zanaat nesliyle ve ABD’nin yaşam tarzı markaları dünya hakimiyeti yolunda halka arz için başvururken, diğer üç ülke gizlice içeri girdi ve tüm dünya bu akımı fark etti.

Avangart elbise denildiğinde akla yalnızca belli başlı stiller gelmiyor. Sizin için podyumlarda ve sokakta yer alabilen bu asi akımının giyim tarzını yansıtan kıyafetleri galeride göstermeye çalıştım. Herkesin kendi stili olabileceğini unutmayın…

Avangart Makyaj

Bireysel makyajın görünümü farklı olsa da, bu makyaj stilini simgeleyen birkaç özellik vardır. Avangard kelimesinin kendisi Fransızca bir terimdir ve benzersiz ve yeni olan şeylere atıfta bulunur. Doğada deneysel veya yenilikçi olan durumlar bu terimle özetlenir. Makyaj için kullanılan bu terim, genellikle egzotik ve moda makyaj stilleri olan çok sanatsal görünümleri temsil eder. Avangart makyaj yapmadan önce bilmeniz gerekenler şunlardır;

  • Çok sanatsal, sıra dışı veya benzersiz olmalıdır,
  • Çarpıcı ve kendinize ait stil içermelidir,
  • Genellikle cesur veya sıra dışı makyaj rengi kullanılır,
  • Genellikle gözler olmak üzere belirli bir özelliğe yoğun vurgu yapılabilir,
  • Mücevherler, tüyler veya parıltı gibi makyaja ek materyal kullanılır,
  • Profesyonel kalitede kozmetik kullanılır,
  • Ciddi anlamda zaman alabilir.
Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Deri Ceket Modelleri | 2021

Avangart makyaj yaparken size örnek olması bakımından bazı makyaj sanatçılarının fotoğraflarını galeriye ekledim. Kendinize özel makyaj stili oluştururken ilham alabilir, var olan stillere kendi yorumunuzu katabilirsiniz. Elbette bu tarz için biraz bütçe ayırmanız gerektiğini unutmayın.

Avangart modaya dair eklemek istedikleriniz veya sorularınız varsa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. Bu modayı yeni yeni takibe aldığım için benim de kafamda deli sorular oluyor. Herkesin avangart tarzı kendine olsa da birbirimizden ilham alarak stilimize yeni bir soluk getirebiliriz.

Bir önceki yazımız olan Oversize Kazak Kombinleri | 2021 başlıklı makalemizde kazak kombini, oversize kazak ve oversize kazak kombini hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Boyfriend Kot Kombinleri

Boyfriend Kot Kombinleri | 2021

Boyfriend Kot Kombini Nasıl Yapılır? Boyfriend kot giymek benim için bir ayrıcalıktır. Sonbahar kış moda …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.