Home / Saç Bakımı / Yazın Saç Bakımının Önemi | 2021
Yazın Saç Bakımının Önemi
Yazın Saç Bakımının Önemi

Yazın Saç Bakımının Önemi | 2021

Yazın Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Bildiğiniz üzere yaz mevsiminin gelmesiyle havalar gittikçe ısınmaya başladı ve bu sıcak havalarda birçok açıdan değişiklik yapmamız gerekmektedir. Bu değişikliklerin başında cilt sağlığımız ve saç sağlığımız gelmektedir. Her ne kadar güneş ışınlarının bazı yararları olsa birçok zararı da bulunmaktadır. Bu zararlı ışınlardan olabildiğince korunarak en değerli varlıklarımızdan olan saç sağlığımıza zarar vermemeliyiz. Peki yazın saç bakımı nasıl yapılır?

Güneş cildinize zarar verdiği gibi saçınıza da zarar verebilir. Tuzlu su ve klor da saçlarımıza zarar verir. Pek de hoş olmayan sonuçla karşılaşabiliriz. Yanmış ve yıpranmış saç, güneşin ultraviyole ışınlarının saç şaftını yakmasıyla ortaya çıkmaktadır. Hasar en çok, boya uygulanmış saçlarda ortaya çıkmaktadır.

Boyanmamış saçlar bile güneş kaynaklı strese maruz kalır. Bu UV ışınları saçı kurutur ve normalde pürüzsüz olan kütikülü veya saç milinin dış tabakasını pürüzlendirir. Her koşulda saçlar yıpranacaktır. Öyleyse bu yaz saç bakımı yaparak güzelliğinizi korumanız için gereken bu ipuçlarına göz atmadan tatil yapmayın bence…


Yazın saç bakımı

 

Doğal Şampuan Kullanın

İlk olarak saçlarınızı güneş ışınlarından korurken kimyasal içerikli şampuanlar kullanmamaya özen gösteriniz. Yaz mevsimi başta olmak üzere doğal şampuanlar kullanarak saç sağlığınızı koruyabilirsiniz. Peki doğal şampuan nedir? Doğal şampuan, formülün bir parçası olarak yalnızca doğada bulunan bileşenleri kullanan bir saç temizleme ürünüdür. Doğal bir şampuan ürünü kozmetik satış mağazasından satın alınabilir veya bir aktardan kolayca elde edilebilecek malzemeler kullanılarak evde yapılabilir.

Doğal şampuan
Doğal şampuan

Saç Bakım Ürünü Kullanmayı İhmal Etmeyin

Yazın saç bakımı için birçok ürün temin ediniz. Birçok kadın, saçında boya olmasından ötürü renk koruyucu saç bakımı ürünleri kullanmalıdır. Hindistan cevizi, zeytin ve avokado yağları saça nüfuz etmede iyidir. Saçları her zamanki gibi şampuanlayın, ardından uçlardan köklere kadar yağla bakım yapın. Durulayın, ardından her zamanki gibi kurulayın. Saçınız daha sonra nemlenmiş hissi uyandırmalı ancak yağlı olmamalıdır.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Boyası Alerjisi Tedavisi

Saçlarınızın sağlıklı ve güçlü bir görünüme kavuşmasına yardımcı olan yağlar güneştende saçlarınızı koruyacaktır. Birçok yağ türü saçlarınıza iyi gelirken yapılan araştırmalara göre argan yağı en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.

Saç bakım ürünü
Saç bakım ürünü

Saçlarınızı Seyrek Yıkayın

Yazın saç bakımı yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu yıkama işlemidir. Saçlarınızı her gün yıkamamaya özen gösteriniz. Çünkü her gün yıkanan saç ve saç derisi aşınacağından diğer mevsimlerde saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu nedenle saç yıkama işlemini 2-3 güne çekiniz.

Sık yıkama, saç derinizi doğal yağlarından arındırır, bu da saçınızın daha çok yağ üretip daha fazla yıkama ihtiyacı hissetmenize neden olur. Plajda veya havuzda geçen bir günün ardından duşta yalnızca durulama işlemi yapın. Bunu deneyin ve saçınızdaki yağdan kurtulup kurtulmadığınıza göre şampuan tercih edin. Normal şampuan yerine doğal içeriklere sahip sıvı veya doğal kuru şampuan kullanın, yıkamadan biraz daha uzun süre dayanın.

Saçlarınızı seyrek yıkayın
Saçlarınızı seyrek yıkayın

Saçlarınızı Koruyun

Yazın saç bakımı yaparken saçları güneşten korumak için en basit yöntem şapka kullanımıdır. Ancak saçlarınızı fazla havasız bırakmamaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde istemediğiniz başka sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Güneşe çıktığınızda başınızı örtmek için bir atkı veya şapka kullanın. Bunu yapmak yalnızca UV koruması sağlamakla kalmaz, aynı zamanda saç derinizin nemi korumasına da yardımcı olur. Bir şapka, saçlarınız dolanmaya meyilliyse, rüzgarın neden olduğu hasarı azaltır. Aynı zamanda boyalı saçları korur.

Saçlarınızı şapkayla koruyun
Saçlarınızı şapkayla koruyun

Saçınıza Isı İşlemi Yapmaya Ara Verin

Yazın saçlara ısıl işlem uygulamayı bırakın. Haftada en az bir veya iki kez, saçınıza fön makinesi, düzleştirici ve saç maşası değdirmeyin. Bazı uzmanlar, saçınızı gece yatmadan önce yıkamanızı önerir. Aynı zamanda topuz, örgü veya at kuyruğu şeklinde toplamanızı da tavsiye eder. Böylelikle uyandığınızda güzel bir kumsal dalgası saçlarınız olacak.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Saç Tipine Göre Saç Fırçası Seçimi | 2020

Saçınızı mümkün olduğunca az kurutmaya çalışın. Yaz aylarında zaten günlük olarak önemli ölçüde saçlarımız ısıya maruz kalıyor. Muhtemelen duştan çıkar çıkmaz hızlı bir şekilde saçlar kuruyacaktır. Bu nedenle fön makinesine bir mola verin ve mümkünse doğal yoldan kurulama işlemi uygulayın. Yazın saç bakımı yapmak oldukça kolay olacak.

Yaz Mevsiminde Saç bakımı
Yaz Mevsiminde Saç bakımı

Yaz mevsiminde yaptığınız saç bakım rutinleriniz nelerdir? Merak ettikleriniz veya eklemek istedikleriniz varsa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. İyi tatiller 🙂

Bir önceki yazımız olan Yazın en trend 16 gelin makyajı fikirleri 2015 başlıklı makalemizde 2015 yaz gelin makyajı, en güzel gelin makyajı modelleri ve gelin makyajı hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Tüyo| 2021

Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler Herkes güçlü, parlak ve bakımı kolay saçlar ister. Ancak o yere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.