Home / Cilt Bakımı / Göz Altı Kırışıklıklarına Ne İyi Gelir? Doğal Yöntemler | 2020
Göz Altı Kırışıklıklarını Doğal Yöntemlerle Giderme
Göz Altı Kırışıklıklarını Doğal Yöntemlerle Giderme

Göz Altı Kırışıklıklarına Ne İyi Gelir? Doğal Yöntemler | 2020

Göz Altı Kırışıklıkları

Göz altı kırışıklıkları yaşı ilerleyen ya da genetiği yatkın kişilerin güzellik problemlerinden biridir.  Bazen de yoğun şekilde kullanılan ya da yanlış kullanılan kozmetik ürünlerden dolayı meydana gelen cilt problemlerinin başında yer alır. Göz altındaki kırışıklıkları, hiç kimsenin hoşnut olmadığı belli başlı problemlerden biri olup, yaşa bağlı bir şekilde oluşan cilt tipi ve beslenme durumlarına bağlı olarak değişiklik gösteren pek çok bireyin problemidir.

Göz altı kırışıklıkları, göz altında bulunan ince çizgilenme ile oluşur ve gevşeme ve yağ, esneklik kaybı ile devam eden ve göz altındaki torbalarının zaman içerisinde belirgin bir şekilde görülmesi ile gülme mimiklerinin yoğun kullanımına bağlı bir şekilde kaz ayağı olarak adlandırılan kırışıklıkları şeklinde ortaya çıkar.

Göz Çevresindeki Kırışıklıklara Neler İyi gelir?

Göz altındaki kırışıklıklarının giderilmesinde en etkili uygulama gözlerin dinlendirilmesi olsa da kişilerin ciltlerinde bulunan elastikiyetin azalması, hidrasyon düşüklüğü ve düşük kolajen yenilenmesi gibi problemlerle meydana gelen bu çizgileri azaltacak çeşitli uygulamalar mevcuttur.


Çay Poşetleri

Çaydaki kafein, güçlü antioksidanlar içerir ve cildinize kan akışını artırabilir. Ayrıca UV ışınlarına karşı koruma sağladığı ve yaşlanma sürecini potansiyel olarak yavaşlattığı söyleniyor. Özellikle yeşil çay poşetleri, göz altı torbaları için yardımınıza koşabilir.

Üzüm Çekirdeği Yağı

Göz altı kırışıklıklarına iyi gelen doğal ürünlerden biri üzüm çekirdeği yağıdır. Daha önce duymamış olma ihtimaliniz yüksek. Nemlendirici ve besleyici özellikleri aracılığı ile cildin sağlıklı bir şekilde görünmesini ve genç olmasını sağlar. Yaraları iyileştirme özelliği ile bilinen üzüm çekirdeği yağı göz çevresi ya da göz altı bölgesinde meydana gelen kırışıklıkları gidermede oldukça etkili bir şekilde kullanılır. Üzüm çekirdeğinin içerisinde antioksidanlar mevcuttur. Yaşın geçmesi ile beraber yüzde meydana gelen kırışıklıkları tam tersine çevirerek kuru cilde uygulandığında nemlendirir, kırışıklıkların meydana gelmesini engeller.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Limon ile doğal cilt bakımı karışımları

E Vitamini

E vitamini, cildinde kuru bir görünüme sahip olan her cildin adeta kurtarıcısı sayılır. E-vitamini göz çevresinde kullanıldığında cildi yağlandırarak cildin daha genç bir görünüme kavuşmasını sağlar. Gelecek zaman içerisinde meydana gelecek çeşitli karışıklıkları engelleyici özelliğe sahip olan E vitamini özellikle de kapsüllerin sağlıklı yiyecekler satan çeşitli mağazalardan çok kolay bir şekilde temin edilmesi mümkündür.

Avokado

Avokado meyvesinin özünden elde edilmiş olan doğal yağ, göz çevresinde, göz altı kırışıklıklarını azaltmada oldukça etkili bir yöntem olarak kullanılır. Bir avokadonun 2 parçaya ayrılmasından sonra meyvenin posasının karışıklık bulunan bölgeye ovma şeklinde sürülmesi ve en az yarım saat ila 45 dakikalık bir süre beklenilmesinden sonra gözle görülür bir fark ortaya çıkacaktır.

Hint Yağı

Bilinen en eski kırışıklık giderici tedavi uygulamalarından biri şüphesiz Hint yağıdır. Birkaç damla Hint yağının parmak uçlarına damlatıldıktan sonra kırışıklık bulunan göz altında yer alan bölgeye masaj şeklinde uygulanması, çok daha faydalı olacaktır. Bu tedavi yöntemini her zaman gece uyumadan önce yapmak zaman içerisinde göz altındaki kırışıklıklarının giderilmesinde faydalı olacaktır.

Türk Kahvesi

Sohbetlerin olmazsa olmazı Elbette ki Türk kahvesidir. Türk kahvesini içtikten sonra fincanda kalan posanın göz altı morluklarına ya da kırışıklıklarına sürülmesi ve bu uygulamanın 10 gün boyunca düzenli bir şekilde uygulanması göz altındaki kırışıklıklarının giderilmesine yardımcı olur.

Gözünüzün şekline göre eyeliner sürerek gözlerinizin güzelliğine güzellik katın. Gözünüze uygun eyeliner sürme şeklini anlattığımız ve fotoğraf galerisi oluşturduğumuz makalemiz için tıklayın

Bol Su Tüketin

Su, vücut ağırlığınızın yaklaşık yüzde 60’ını oluşturur. Bu göz önüne alındığında, dehidratasyonun göz altı torbalarına sebep olması şaşırtıcı değildir. Su alımınızı artırmak gözün altındaki torbaları ve kırışıklıkları yok etmede yardımcı olacaktır. Ne kadar su içmek yeterli? Uzmanlar, erkekler için günde yaklaşık 13 bardak, kadınlar için ise günde yaklaşık 9 bardak sıvı içilmesini tavsiye ediyor.

Bu makaleye de mutlaka göz atmalısınız ;)  Vazelin Faydaları

Suyu sevmiyor musunuz? İyi haber şu ki, tüm sıvılar günlük sıvı tüketiminizin toplamına dahildir. Yine de su düşük kalorili bir sıvı seçenekleriniz arasında yer alsın. Aromalı suları ve hatta meyve ile demlenmiş suyu deneyebilirsiniz. Sıcak veya soğuk bitkisel kafeinsiz çay da başka bir seçim olabilir.

Yatmadan Önce Makyajınızı Çıkarın

Gece rutininizi düzene sokmak, gözünüzün altındaki torbalardan kurtulmanıza da yardımcı olabilir. Özellikle, her gece yatmadan önce yüzünüzü yıkamak bu noktada önemli olacaktır. Makyaj ile uyumamanız için birçok neden vardır. Gözünüzde rimel veya başka bir göz makyajı ile uyuyorsanız alerjik reaksiyon yaşamanız, kızarıklık, şişlik veya diğer semptomlara neden olan bir enfeksiyon gelişimi olasıdır.

Gözünüzde geceden sabaha makyaj kalması göz çevresinin erken yaşlanmasına sebep olabilir. doğal bakım sırlarını kullanmanız da bu noktada faydasız kalabilir. En doğal yolun temizlik olduğunu unutmamak gerekir.

Doğal Yöntemlere ek olarak göz altı kırışıklıklarını düzeltmek için piyasada bulabileceğiniz bazı kremler de mevcut:

Lyn Yaşlanma Karşıtı Serum

Bir önceki yazımız olan Çatlak Tedavisi | 2021 başlıklı makalemizde çatlak tedavisi, çatlaklar ve çatlakların azalması hakkında bilgiler verilmektedir.

Check Also

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon Nedir? | 2021

Mikrodermabrazyon Nedir? Mikrodermabrazyon, çok popüler, makine destekli bir cilt peelingi tedavisidir. Bu tedavinin en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.